Happy Hour CSS Téma Discordra

Sziasztok!

Jó ideje készítek egy Happy Hour stílusó témát Discordra, amin nagyjából most érzem, hogy megérett a publikálásra. Egy ideje nagyon szemet szúrt a DC alap design-ja, éppen ezért szerettem volna készíteni egy saját témát. A stílus eldöntésébe igencsak beleszólt annak a híre, hogy hamarosan lesz egy hivatalos DC szervere a közösségnek, ami alapjában véve a twitchre fog épülni.

A téma használatához telepíteni kell a BetterDiscord (Katt ide) nevű kiegészítőt, ami a sok plusz lehetőség mellett lehetővé teszi a CSS szerkesztését, esetleges kiegészítését.

A telepítés után egyszerűen be kell húzni a themes ( %appdata%\BetterDiscord\themes ) mappába a css fájlt, (amit alább le is lehet tölteni,) majd beaktiválni egy Discord restrart után.

Fontos! A CSS neve után nem elég a fájltípust jelző .css, kell elé a .theme is, tehát .theme.css kell legyen.
(Ha problémád van a téma berakásával, ez a videó segíteni fog: https://youtu.be/-t8cDw_5c50?t=322)

Amennyire tudtam, leellenőriztem a “kész” verziót, de ha találtok benne valami bug-ot/nem a témához igazított részt, azt kérlek jelezzétek. Minden építő jellegű kritikát, javaslatot szívesen fogadok, és köszönök!

Itt tudjátok letölteni a témát: https://goo.gl/vuNDpw

4 Likes

Felraktam, majd kiderül hogy hosszútávon mennyire kellemes így olvasni a szöveget. :slight_smile:

1 Like

Már korábban is használtam egyedi témákat, ezért nem volt nagy gond betennem. Nagyon fasza a dolog, azonban a szövegek nehezen olvashatóak a háttérben lévő logó miatt. Esetleg javasolnám azt, hogy a logó legyen a bal felső sarokban kisebbként, és a chat részen pedig ne legyen ott csak a fa háttér, amennyiben megoldható. :wink:

Edit: Most láttam csak, hogy az alul lévő MUTE és SETTINGS ikonok teljesen feketék a számomra.

1 Like

A logó bal felső sarokba való helyezését nagyon is fontolóra vettem, csak annyi a gondom, hogy nem találtam olyan felbontású képet, ami megfelelne a célra. Ha át akarnám rakni magát a logót, akkor a kivágott részt ki kellene egészítenem, amihez legalább egy 1080-as képre lenne szükségem, hogy ne legyen észrevehető a hozzányúlás. (Ha máshogy nem megy, Janitól elkérem a hátteret :smiley:)

Említetted, hogy a Mute és a Settings ikonok feketék. Erről esetleg egy képet tudnál küldeni?

@TheVR_Jani Az alul lévő képen láthatod, hogyan néz ki a dolog nagyjából, ha esetleg tetszik neked is a design, tudnál EnderPen-nek biztosítani forrást az eredeti logóról és háttérben lévő fa mintázatról, hogy megcsinálhassa szépre? :slight_smile:

@EnderPen Itt van a kép, off-monitoron van ezért kicsi.

1 Like

Köszi a közbenjárást. :slight_smile:

Az ikonokkal kapcsolatban arra tudok tippelni, hogy mivel a saját DC szerveremre töltöttem fel az svg fájlokat, ahonnan a css is olvassa azokat, lehet, hogy csak a szerveren lévőknek oszt engedélyt a system. Persze ez koránt sem biztos feltevés. Átpakolom az ikonokat egy külső oldalra, remélhetőleg ez meg fogja oldani a problémát.

Edit: Igen, egyre valószínűbbnek tartom, hogy ez lesz a gond, mivel az imgur-os képeket gond nélkül betölti, ahogy a képen is látszik (add server img).

Elkezdtem átpakolni az svg fájlokat egy külső oldalra, így most már biztosan publikus. Valószínűleg az új ikonok érvénybelépéséhez újra kell indítanod a dc-ot.

Megoldotta a gondot. Most már megjelennek az ikonok is. :slight_smile:

1 Like

Egy hosszabb távollét után sikerült bepótolnom az utóbbi 2 héten streamelt HH-öket. Az egyiknek köszönhetően sikerült megoldani a logó problémát, így már remélhetőleg nem lesz zavaró az a szöveg olvasása közben. :slight_smile:

4 Likes