Használt GPU

Sziasztok, találtam kettő elég jó dealt hardverapron és a véleményetek érdekelne. A két kártya nem más mint egy 3080 és 3080 TI. A 3080 TI bányászásra lett használva emelett újra pasztázva is így semmilyen fajta garancia nem érvényes már rá. A másik kártya az eladó szerint csak kipróbálásra lett használva és egy kettő benchmarkra amit kicsit kötve hiszek viszont van rá érvényes garancia egy német webshopban. Mind a kettő kártya tulajdonosa közelemben így a személyes találkozás is befolyásolja majd a vásárlást de így nyers tények alapján ti mit választanátok. Válaszokat előre is köszönöm mindenkitől.

Látatlanba ezek alapján a tények alapján senki sincs könnyű helyzetben.
Sajnos nem tudunk neked ezen a fórumon segíteni, mivel tények hiányában csak annyit tudok elmondani, hogy ne vegyél használt kártyát ha megteheted.
Amennyiben mégis használt kártyát veszel.

Ha tényleg közel van hozzád az eladó akkor kérd meg, hogy amikor átveszed a kártyát tegye be egy számítógépbe és negyed órán keresztül futtasson valamilyen programot akár videojátékot akár valami direkt teszt programot, vagy bármit ami igénybe veszi a videókártya teljesítményét.
Így lehetne tesztelni.

De bányászgépből való kártya…

2 kedvelés

Másod kézből (vagy többed kézből) venni hardvert (vagy bármit) mindig kockázatos, soha nem tudhatod a múltját. Azt az eladó azért tette fel a használt piacra, mert valamiért el szeretné adni!

Sajnos most ebben a helyzetben sokan meg akarnak szabadulni ezektől a kártyáktól:

    • vagy azért, mert nem érdemes most bányászni, nem éri meg
    • vagy azért, mert hamarosan jön az új széria, és az árak bezuhanása előtt szeretné eladni még viszonylag kevés bukóval

Az utóbbi természetesen még jó is lehet.

Írom mind ezt úgy, hogy én is a herdverapróról, használtan vettem egy hónapja egy TUF 3080-at. (2023. áprilisig ALZA garis)

A vételár kifizetése előtt valóban érdemes kipróbálni, azonban egy negyed órás tesztből nem fog kiderülni semmi hiba, maximum az egetverően nagy hibák (ergo: nem is működik, ha már negyed óra alatt csíkos a kép, stb…) A hibák - ha vannak - azok majd a folyamatos terhelés alatt fognak kiderülni.
Ha nagyon bizonytalan vagy, akkor érdemes adásvételi szerződéssel megvenni - pláne, ha még garis a kártya.
Természetesen itt bele lehet foglalni egyéb kikötést, pl: mennyi garanciát vállal rá az eladó, stb…

Én ajánlom a használt piacot, mert még mindig nagy az árkülönbség. Nagyon körültekintőnek kell lenni, ez biztos. Ha van időd, én még várnék egy picit, és folyamatosan nézd a piacot. Most nagyobb választék várható, mint eddig.

Talán egyező hasonlat: autóból is újat lenne érdemes venni, de legtöbben a hahun bepipálják a kitűnő állapotú, kevesett futott, női tulajos pipát, aztán abból választanak, és vesznek. :slight_smile:

3 kedvelés