Használt PS4 vásárlás menete

Sziasztok.
Gondoltam veszek egy PS4-et. Mivel van egy viszonylag jó PC-m ,így csak Playstation és konzol exkluzív játékokat játszanék rajta, ezért inkább a használt piac felé fordultam.
Hardverapron találtam egyet, ami nem is drága, de nem is olyan meglepően olcsó, szóval olyan átlagos. Sajnos csak posta jöhet szóba, mivel tényleg az ország másik felében van. Leírásban írja, hogy ki is probálható ott (ez már jó jel gondolom.). Van hozzá egy fejhalgató amiről képet nem mellékelt a hírdetésben, ezért ráírtam, és küldött jópár képet róla, és mondta, hogy a fejes nem éppen van jó állapotban (ahogy a képeken is látszik), ezért az csak ajándék. A képek is eléggé valósak, szóval ez alapján is megbízhatónak tűnik. Értékelése 100%-os, van eladóként 20, vásárlóként 10 értékelése, mind jó. Kedves is, írt is hogy én vagyok az első, aki nem próbált alkudozni. Állítólag azért adja el, mert vett gépet, és a vevői értékeléseinél szerepel is egy monitor és egy egér is, hogy azokat vette. Amiket eddig eladót azok többsége PS4 játék volt. Megbízhatónak tűnik. Szerintetek?
Illetve ilyenkor mikor nem személyesen vásárlók használt dolgokat, érdemes valami adatokat elkérnem (személyi igazolvány meg ilyesmik), ezeket neki meg kell adnia vagy nem lehetnek ilyen “követeléseim”? Nem nagyon vettem így még semmit (ilyen értékben). Bocsi a buta kérdésekért :sweat_smile:, de biztosra szeretnék menni amennyire csak lehet. (Illetve bocsi az esetleges elgépelésekért , vagy értelmetlen mondatokért is, mobilról írók ,autóból, természetes utasként, és még automatikus javítás is be van kapcsolva).
Előre is köszönöm!

Bár nem olyan sok az a 20 értékelés, ha egyébként gyorsan és normálisan válaszolt, és reálisnak tűnnek a dolgok, meg lehet próbálni.

Infókat kérhetsz, de egyrészt kötelesnek nem köteles adni, másrészt sokra nem mész vele, mivel használt termékekre nincs garancia.

1 Like

Töltsetek ki egy adásvételi sablon szerződést, ha ennyire para vagy, de amúgy nem kell beszarni :smiley:
Van egy rakat a neten, de bele is lehet írni tollal, át is lehet húzni benne akármit, az aláírás után lesz érvényes.

1 Like

Ha nem tud személyesen elmenni érte akkor, hogy írasson ilyet? :smiley:

@HunterFly
Amúgy facebook market is tele van szórva ps4-ekkel ott is körül nézhetsz

1 Like

Kinyomtatod, beszkenneled, átküldöd emailben, ő letölti, kinyomtatja, aláírja, beszkenneli, elküldi :smiley: :smiley:
Nyilván nem ez a legegyszerűbb módja, de nah. :smiley:

1 Like

És ennyi baszakodás helyett eladja másnak. :smiley:

2 Likes

Mondjuk azt sem hiszem el, hogy nincs közelebb eladó PS4.

1 Like

Sőt jópár bolt is árul felújított PS4-et, postázással, és általában vállalnak rá még 6 hó garanciát. Más kérdés hogy ez nyilván nem a legolcsóbb megoldás.

Pl

2 Likes

Nekem az a kerdesem, hogy olcsobb-e annyival a boltitol, hogy megerje az esetleges idegeskedest kesobb, ha baja lesz? :thinking:

2 Likes

Köszönöm mindenkinek, és igaz, inkább veszem boltból.
Kicsit utánna néztem és nem éppen jó dolgokat láttam.
Valaki írta Hardverapron, hogy az illető kamu, belinkelt 2 mára már letiltott profilt, illetve a mostani, mivel ugyan az a telefon szám volt megadva. Megnéztem ,már nem az a száma, de a lakóhelye ugyan az, szóval hagyom a fenébe.

1 Like