Házi mozi rendszer PC-re hogyan?


#1

Sziasztok! Nemrég kaptam egy 5.1-es házi mozi rendszert, és rá szeretném kötni a számítógépemre.

Egy Samsung HT-EV100 - ról lenne szó, illetve az alaplapomon integrált hangkártya van ami támogatja a 7.1-et is. Egyébként a típusa ASUS H110M-C . tudom fapados de később cserélném egy komolyabbra.
Na viszont a lejátszó hátoldalán piros-fehér RCA csatlakozók vannak. De én csak piros-fekete csatlakozókat tudtam venni aminek a másik végén egy 3,5 mm-es jack csatlakozó van amit az alaplapba dugtam be.
Nos több kérdésem is lenne amire szeretnék választ kapni melyek a következők:

  • Piros-fekete és piros-fehér RCA csatlakozó között van különbség vagy teljesen mindegy ? (csak mert így is szól)
  • Azt olvastam korábban hogy az igazi 5.1-hez 2 vagy 3 helyen kell bedugni a gépbe, de pontosan nem tudom hova. Ez igaz ?
  • Realtek HD Audio-t használok, amiben ha átállítom 5.1-re és letesztelem akkor csak a bal szélső és a jobb szélső hangszóró szólal meg magyarán mintha 2.1 maradna. Ez mitől van? (egyébként játék közben szól mindegyik szóval nem tudom mit nem ismer fel, de akkor is zavaró hogy nem tudom őket finomhangolni)
    Ha esetleg kéne valami átalakító, mert gondolom kéne, de pontosan nem tudom melyik. Tudnátok egy linket dobni ha megkérhetlek titeket ?
    Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!

#2

A szín csak jelölés az azonosításhoz, attól még a kábel az kábel.3 csatlakozás kell az 5.1-hez, egy pár a két első, egy pár két hátsó, egy pár center+sub.Realtekbennpedig át kell állítanod 5.1-re.Amit most hallasz valószínüleg a házi mozi keveri be virtuális 5.1-re.

Ha van optikai csatlakozó a lapon és az erősítőn, az még egyszerűbb, mert elég egy db optikai kábellel összekötni.

RCA-ból jack.Értelem szerűen a jack megy a gépbe.3-5mm-stereo-mini-plug-to-dual-rca-jack-6-in-1
Optikai kábel9483209_sa


#3

Optikai csatlakozó az alaplapon sajnos nincs.
De viszont ami az első képen van azt vettem én is és azt használom. De abból csak azt az egyet. Be van dugva a zöld jack csatlakozóba és kész.
Kérlek ne haragudj ha értetlenkednék, de akkor ha jól értem ez így ez a megoldás nem jó.
Szóval akkor pontosan milyen kábelt kell még beszereznem ?
Mert most csak az az egy van az RCA-ból jack.
De én olvastam hogy a mikrofon bemenetbe is kell dugni egyet és az előlapiba is. De oda pontosan milyen kábel kell? Vagy kell egyáltalán ?
Még egyszer kérlek, ne haragudj hogy ha bugyuta kérdéseket teszek fel, annyira nem vagyok jártas a hangtechnikában, a számítástechnikában ami maga a PC-vel foglalkozik abban inkább, de ezekben nem nagyon.
Szóval, ha kell, akkor milyen kábeleket szerezzek be és hova dugjam őket ?
Még egyszer bocsi, és előre is köszönöm!


#4

Esetleg küldjek képet a lejátszó hátoldaláról ?


#5

Szia!
A HT-EV100-ra csak optikai kábelen tudsz 5.1 jelet küldeni:
Lásd Manual:


#6

Szerk:

Közben látom meg is jött a válasz az erősítőre.
A lapon tényleg nincs optikai kimenet.Így viszont az a megoldás marad, hogy veszel egy hangkártyát ami rendelkezik optikai kimenettel.


#7

Ó értem köszönöm.
Esetleg az nem megoldás hogy veszek egy optikai-jack átalakítót illetve egy koax-jack átalakítót? Csak mert a hangkártya elég szűken fér el a videókártya alatt.
Es akkor megvan a 3 bemenet. Mikrofonra amúgy sincs nagyon szükségem.


#8

Az a baj, hogy az rca jack és társai mind analóg jellel dolgoznak, az optikai és a koax(is?) Pedig digitális, nem tudsz csak úgy jelet fordítani egy szimpla átalakítóval.Egy külső jelfordító szerintem kerül annyiba mint egy normális hangkártya, ha egyáltalán van.

Ha van is szerintem ront a minőségen, egy jóféle hangkártyán meg csak nyerni tudsz.