HDD lassú töltés probléma


#1

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Nemrégiben vásároltam egy Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB SATA3 HDWD130UZSVA merevlemezt. Beleraktam a gépbe, és mivel csak a rendszer SSD-n van a többi app pedig HDD-ről futott korábban is újratelepítettem a Windows ami amúgy is régi volt már. Azóta az első pillanattól kezdve azt tapasztalom, hogy ami HDD-ről futna minden kb 1 perc múlva töltődik be / indul el (az asztalon is). Ez úgy néz ki, hogy bekapcsolom a gépem, asztal betölt, várok kb 1 percet majd hirtelen betölt minden alkalmazást. Mintha a HDD addig nem csinálna semmit, majd egyszer csak rájön, hogy dolgoznia kellene és behoz egyből mindent. Valakinek egyetleg ötlete, hogy mit állítsak Windowsban vagy mit kellelene tennem, hogy rendben működjön?

HDD egyébként gyors, tökéletesen üzemel.

Köszi a segítséget!


#2

Majdnem, az első 2 betűt elrontottad.

Spoiler

SSD.

  1. Egy HD Sentinel diagnosztika nem lenne rossz.
  2. Ha régen gyorsabban töltődtek be az alkalmazások, nem lehet hogy azok a félvezető tárolódon voltak?
  3. Ugye a jelenlegi rendszerpartíció SSD-n van?
  4. Milyen vinyód volt ezelőtt?

#3

Azt hiszem erre a problémára kiváló megoldás, ha a HDD-t kidobod és veszel helyette terrás SSD-t. :smiley:
2019-ben eszem ágába nem jutna HDD-t venni.
Jót röhögtem, az egész témád arról szól, hogy lassú a HDD, erre a végére oda írod, hogy amúgy gyors. :joy:


#4

Ha nem is dobod ki, de még nincs 14 napja a vásárlás szerintem is küldd vissza. Egy terrás Samsung QVO nem olyan drága már. Amúgy mire kell 3 TB, mit tárolsz rajta?


#5

Nincs semmi baj a HDD-vel 2019-ben sem mint backup media. A Toshiba-tól viszont ne várj csodát… Ha normális teljesítmény kell arra ott a WD Black.

SSD-t akkor éri meg venni ha a sebesség fontosabb mint a méret. Ár/kapacitás arányban még mindíg a HDD az úr.

Plussz valjuk be nem SSD-t fog venni aki még HDD-böl is a Toshiba-t választotta


#6

Érdekes hogy milyen rossz tapasztalataid vannak a Toshibával. Van bármi amit vennél tőlük (olyan embernek akit nem utálsz)? :smiley:


#7

Ne érts félre a Toshiba egy szolid gyártó DE HDD-ket illetően kb. a legutolsó gyártók egyike akitöl vásárolnék.

Nállam HDD-ben WD a Nr.1 megbízhatóság és minőség szempontjából … HA nagyon kell Seagate… ha ezek nem jöhetnek szóba akkor inkább SSD-t választok és Samsung. (JELENLEG)


#8

Mielőtt hozzászólsz bármihez lekötelezne ha elolvasnád mi van leírva ami jelen esetben a válaszod alapján nem sikerült. Írás/olvasás hozza az elvártakat, letöltés gyors, játék indítás gyors (és képzeld a Metro Exodus pont ugyan olyan gyorsan indul erről a HDD-ről mint SSD-ről!!!) egyedül a problémám, hogy windows indításkor várnom kell amíg elindul néhány lakalmazás ami azon van. De kössz a segítséget! Azon kívül, hogy hozzászoltál egy irtó nagy hülyeséget semmi hasznosat nem tettél. THX. Mindig is bírtam az ilyeneket.


#9

Tesztek alapján válaszottam, rengeteget elolvastam (többnyire külföldi oldalakról) mielőtt ezt választottam.


#10

Sentinel diagot majd nézek. Egyébként régebben egy közel 8 éves 5400RPM Samsung HDD-n tároltam az adatokat ill. a nem sűrűn használt programokat. Azzal a Windows indítás sem volt gond, az alapjáraton csak lassú volt. Természetesen a jelenlegi rendszer is SSD-n van.


#11

hjgjgj

Akkor túrd fel alaposan a windows beállításait, hátha… Elolvastam amit írtál, mielőtt hozzászóltam emiatt ne aggódj. Ha nem tudod elviselni, hogy kritizálják a terméket, amit vettél, illetve szíved csücske az a HDD, akkor felesleges volt témát nyitni. Örülhetnél inkább, hogy ilyen jófej emberek vannak itt, akik rád áldozzák a szabadidejüket. Aki azt mondja nem lehet megoldani, azt lehülyézed.
Mindig is bírtam az ilyen embereket. :wink:


#12

Tegye fel a kezét, aki szerint normális, hogy egy percet kell várni arra hogy történjen valami!Akkor se lenne normális ha egy szelet pizzáról akarná megnyitni a dosboxot.

Kezd ez az egész fórum vicc kategória lenni, a sok hülye kérdést közt már a normálisakat is cseszegetitek.

Arról nem is beszélve hogy vaktába dobálóznak sokan a hardver cserével, azt félig olvassa el a bekezdést.


#13
  • Egy konfigot is mellékelj mellé.
  • Ugyanaz a rendszer volt telepítve előzőleg is, mint ami jelenleg?

#14

Abban az esetben, ha nem működik normálisan egy cucc, és azt írja a téma indítója, hogy “nem rég vásároltam”, akkor olyan nagy hülyeség lenne visszavinni? HDD helyett SSD-t venni 2019-ben akkora hülyeség? Amúgy ami lett tőle kérdezve, hogy mire kell 3 terra hely, arra válasz nem érkezett, csak a másik hülyézése, ezt kaptuk válaszként.
Ezt a témát egyébként 1 mondatban összefoglalom: Lassan indulnak a programok a HDD-ről mit csináljak? Ember legyen a talpán, aki ebből megmondja mi a gond. Nulla információval mit kezdjen bárki is?

Emlékszem annó, réges régen, amikor még csak HDD volt a gépbe (6-7 éve), nem csak 1 percet kellett várni, hogy minden elinduljon.


#15

Játékra és adattárolásra egy SSD úgy érzem erősen overkill. :smiley:

Másrészt ne vedd magadra, nem konkrétan neked szólt, csak nálad gurult el a nyugtatóm. :slight_smile:

Emlékeim szerint valahol a Quantum fireball winyók idejében volt ilyen.Istenem az a hang, még ma is borzongok tőle.

Olvasd el még egyszer.Nem az a baja hogy lassan tölt be neki bármi, ha nem kb egy perc után reagál a rendszer.El nem tudom képzelni hogy ezen egy SSD mit fog segíteni, amikor reakció időről beszélünk.


#16

Lassan tölt be bármi, ami HDD-n van, akkor sanszos, hogy azzal van gond, de mondom még 1x nem áll túl sok információ a rendelkezésünkre, lehet 50 éves processzor van benne.


#17

Én elengedem a dolgot, nem állok neki cyberkaratézni senkivel. :joy:


#18

Szerveresek egy része például panaszkodik rá, mivel egyik pillanatról a másikra meg tud dögleni, akár jóval a gyárilag megadott TBW alatt.

Nyilván nem efelé hajlik az átlag, de technikailag tényleg nehezebb egy félvezető halálát meghatározni.

Szóval szvsz teljes mértékben megállja helyét napjainknan is egy merevlemez, csak a megfelelő célra kell használni :wink:


#19

@RozvM Igen, tudom, ennek is meg van a hátulütője, mondjuk átlag felhasználásra igazából tökéletes az árát leszámítva, de az is egyre jobb. Az átlag egyébként se nagyon használ 1 max 2 terránál többet. Persze tudod te ezeket, csak az ssd rajongásomat akarod csökkenteni nem de? :grin: A témában meg mégis csak a sebességgel van a probléma, akármennyire is “tökéletes” az a hdd.

Nekem sincs túl sok kedvem hozzá, keresek jobb elfoglaltságot inkább :smiley: Picit unalmas, hogy kb 20x annyi időt töltök a témával, mint amennyit a téma indítója, aki 2 naponta felnéz, ESETLEG kipróbálja azokat a dolgokat, amiket írtak neki, vitába száll, hogy ő jobban tudja, de olyan is van, aki megnyitja a témát és soha többet rá nem néz.


#20

A témák 90%-a ilyen mostanában.Kell egy kis szórakozás nekünk is.:kissing_closed_eyes: