Hdd probléma leválasztás sos


#1

Na szóval le akarok választani egy HDD-t a gépről. (150gb) De amikor le választom a másik 1 tb hdd-t ugy jelzi hogy nem iniciált meghajtó természetesen iniciálni nem tudom de viszont a 150Gb vinyot ugyan ugy jelzi hogy ott van és persze azt müködő képes ugy hogy be sincs dugva. Ugy müködik csak hogy ha mind2 be van dugva akkor persze bármit tudok vele csinálni. Probáltam leválasztani majd gép kikapcs le huzom. De ugyan ugy nem jó valami megoldás?


#2

Kérném a WWII-s Angol kódfejtőket dolgozzanak ezen a kódolt üzeneten…

WHAT?


#3

Nem érted? Figyu. Van 2 hdd-m most is telepitem a windows be van dugva a 150-gb hdd amit ugye ki akarok venni a gépből na szóval a probléma az hogy most is csak az ssd meg a kicsi hdd (150-gb) van be dugva de azért a telepitésnél ki jelzni a 1Tb-at na azt hogy? És ez ugyan ugy forditva. Együt müködnek de érdekesen mert most probáltam fel telepiteni a 1-Tb hdd-re a windowst de viszont nem bootol. Kék halál plusz a biosba a boot selectnél csak a ssd-látja de viszont a maga a biosban ott lehet látni hogy csatlakoztatva van.


#4

Most azért nem akkartam fel rakni a ssd-re a wint mert átt akarom konvertálni mert most dinamikuson van és lehet ez okoza a problémát A 2 hdd közt az a lényeg bármelyik van be dugva igy is ugy mint a kettő láttom windowsba. Csak annyi a probléma hogy ha az 1-Tb van be dugva ugye amit akkarok használni furcsa modon a lemez kezelőben meg jelenik egy 150-is ami nem normális mellete ott van a 1-Tb is amit persze nem lehet inicializálni. De a 150-Gb müködik ami vicc mert ahogy már irtam is nincs be dugva :smiley:


#5

Küldj egy HD Sentinel+CHKDSK jelentést a tárolóidról.


#6

Azt hol tudom meg tenni?


#7

HD Sentinel (alapváltozat tökéletesen megteszi):
http://www.hdsentinel.hu/download.php

Checkdisk-hez a következőt írd be egy parancssorba:
CHKDSK <meghajtó betűjele (pl.: F:)>


#8

Okés pillanat csak gyors fel telepitem ssd-re. De ezt is csak ugy tudom meg tenni ugye a hdd sentinelt hogy mind 2 hdd-t be kell dugjam mert ha csak az egyik van be dugva akkor is láttom mind2-ött csak a 1-TB hoz akkor sosem tudok betű jelet be állitani plusz ugye iniciálni semm lehet. Pillanat


#9

Hozzá van fűzve mint tárolóhely, ilyen soft-raid szerűen. Ami annyit tesz hogy nem lemezkezelőn keresztül volt valószínűleg megformázva mint külön meghajtó. Ha kell valami adat az 1TB-os meghajtóról akkor mentsd le, majd vagy lemezkezelőből gyaluld le vagy diskpart alól.


#10

Japp, Intel RST-n volt a deszka (RAID), most AHCI-vel újratelepítettük, illetve gyalultuk diskpartal mindegyik tárolót.


#12

Köszönöm a segitséget RozvM!


#13

@sutyomatic neked nem, csak RozvM-nek :laughing: #kappa


#14

Bocs csak írtam neki és segített videó hívásban. Mondta jőjek vissza fórum mert még mindig nem jó! egyszerűen ki van húzva az egyik vinyo és még mindig lássa a gép!


#15


Bizonyíték hogy csak egy van be dugva nem értem :smiley:


#16

BIOS-ban nem állítódott vissza az Intel RST-re?


#17

Nem !


#18

De azt tudod hogy ezt ugyan úgy Windows telepitésnél is mutatja hiába van kihúzva. Lehet az segítene ha cmd-be törölnénk.


#19

Le van formázva semmi már 5-windows telepitésen vagyok túl.


#20

ez sajnos szerintem szomorú
@sutyomatic mindig a szürke eminenciás, a hős aki nem vár köszönetet, de mindíg segít, az ajánlót, kár h nem tudom mindig lájkolni mikor frissül
De @sutyomatic én az egész fórum nevében köszönöm, h itt vagy!


#21

Diskpart alatt is látszik pluszban a fantom a meghajtó?
Ez tiszta telepítés amúgy vagy át lett klónozva a régi HDD-ről az új SSD-re és arra raksz “új” Windowst?

HD Sentinel alapján én azt látom, hogy a tárolóhelyes kötetek még mindig rajt vannak a WD meghajtón csak nincs rendesen bemountolva. Ha arról nem kell adat, akkor diskpart-tal tessék lepucolni az a leggyorsabb.