TheVR Fórum

Helyesírás szűrő

Mit szólnátok, ha témát és hozzászólást csak akkor lehetne létrehozni, ha nincs benne helyesírási hiba?

Egyszerű a kivitelezés: Az oldal vizsgálja a beírt szöveget, és csak akkor engedi beküldeni, ha nincs, vagy csak minimális hiba van benne.

Biztos vagyok benne, hogy fejlesztési szempontból egyáltalán nem megoldhatatlan dolog.

Edit:
Aki tényleg normálisan megindokolja mért nem tud helyesen írni (betegség stb…):

Az a baj, hogy nem csak nem tudnak, de nem is akarnak az emberek helyesen írni, így majd muszáj lesz nekik.

6 Likes

Én ennyire nem szeretem ledegradálni az embereket, hiába vagyok nyelvtanért gyilkoló.

1 Like

Támogatva.
Egyre vadabb dolgokat látni.
(Egy-re vad abb dolgok-at láttni XD :frowning: )

4 Likes

Nem rossz ötlet, csak megvalósíthatatlannak tartom. Rengeteg angol szót használunk magyar toldalékolással, plusz olyan szlenget, ami nem szerepel semelyik helyesírási adatbázisban. Emellett a szöveg tagolását és kohézióját sem tudják vizsgálni. Így hiába lenne pl. a Google rászabadítva, vagy a minimális szintet kéne nagyon alacsonyra állítani, vagy olyan mértékben kéne bővíteni, ami rengeteg meló.

9 Likes

Egyetértek az ötlettel, és adnám, de @medvemacko -nak igaza van.

4 Likes

Az a baj, hogy nem a behozott szavakkal van a gond :confused:
De mikor leírják azt… Mi legyen a példa?

Meg old ottam a ghondott.

És egyre több ilyen van.
De csak a válaszok lennének ilyenek :pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray:
A 20 “mondatos” kérdések is vastagon viselik ezeket a vonásokat. És már örülni kell, ha csak ennyi a baj.

4 Likes

Ez teljesen igaz, és engem is borzasztóan idegesít. De ezt hogy tudod szűrni? Mert max manuálisan. Bár ha van még rajtam kívül 3-4 idióta, aki bevállalja az utólagos javítást, és @lengyelb ad rá szerkesztési jogosultságot, akkor felőlem mehet.

2 Likes

Persze, de nem is gondoltam ennyire komolyra venni, elég (a részemről) ha azokat szűrjük akiknek minden második szavuk felismerhetetlen. Ebben az esetben az angol szavak stb se lenne nagy gond, mert hagyunk egy nagyobb hibahatárt.

3 Likes

+1 nagyon támogatom :smiley:

1 Like

Ledegradálni? Szerintem nem írtam semmi olyat, vagy nem tudom mire gondolsz. Nem nézem le őket, nagyon jó ismerőseim sem tudnak, vagy nem akarnak helyesen írni.

Vannak olyan helyek, helyzetek, ahol nem lehet azt megtenni, hogy tele helyesírási hibával írjon le valaki valamit. Ilyen például a nyelvtan dolgozat, bármilyen hivatalos levél, beadvány, pályázat az életben, lehetne ilyen hely a fórum is szerintem.

2 Likes

Alapjáraton mindenhol helyen kellene írnunk csak az emberek a folyamatos mobiltelefonozás miatt hajlamosak úgy leírni a dolgokat ahogy éppen össze jön nekik. Az egy dolog hogy ki lehet kapcsolni az automatikus szöveg javítást de ha már leírunk valamit telefonon szépen felette ott van a javasolt szó és még sokan arra is lusták hogy rábökjenek egyet és mindjárt nem lesz helytelenül írva. Azt se szabad elfeljteni akiknek éppen írás olvasás jellegű problémájuk\betegségük van. Tényleg sok a lusta ember és azokat ki lehetne szűrni de akiknek problémájuk van esetleg az írással azokat meg nem szabad hogy hátrány érje.

1 Like

Pedig én valahogy telefonon is ugyanúgy le tudom írni a szavakat helyesen. :smiley:

Plusz egy fejlesztési funkció: Ki lehessen kapcsolni a helyesírás szűrőt felhasználónként moderátorként.

2 Likes

Nekem több olyan ismerősöm van akik egyáltalán nem használnak se pontot se vesszőt se kérdőjelet se ékezetet csak írnak a vakvilágba :smiley:

3 Likes

Az még semmi. :smiley: Nekem néha olyan felismerhetetlen üzeneteim jönnek, hogy már rendesen vissza kell őket fejteni. :joy:

2 Likes

I see what you did there! :grinning:

2 Likes

Trollolo :smiley:

1 Like

nemérdem mia probléma. nemmindenki tud úgyírni mintti…

Amúgy viccet félretéve, zavaró tud lenni FB-n sokszor ez a probléma, de a fórumon én nagyon ritkán láttam, hogy valaki írását ne lehetne megérteni :smiley: szerintem felesleges erőlködés, + probléma lenne belőle, mert kijavítgatna olyan szavakat amiket nem szeretném hogy kijavítson, mert szándékosan írom úgy. Telefonon is első dolog, ha veszek mondjuk újat hogy kinyomom az autocorrectet (ezt is aláhúzza) - mert szerintem undorító egy funkció
Az ismerőseim használják egy csoportos chatben. Kedvenceim:
Fazéktól nevelt - valami fatertől vett, vagy valami ilyesmi lett volna az eredeti mondat
Állami Szahara - államvizsgára - 1-2 betűt elírva benne
stb stb

2 Likes

Bármilyen meglepő mindenki írástudatlannak születik. :grimacing:
Meg kell tanulni, ez akarat kérdése.

3 Likes

A szándékos javítástól sem gondolnám, hogy sokan meg fognak tanulni helyesen írni. A többségét pedig nem hajtja a tudásvágy. Legtöbb esetben továbblépek rajta. Inkább akkor van bajom, ha nem értem, amit le akar írni a másik.

2 Likes