TheVR Fórum

[HH] Az irigység

Manapság nap, mint nap találkozhatunk ezzel a jelenséggel. A munkatársaink vagy a barátaink eldicsekednek azokkal a jó dolgokkal, amik velük történtek. Azt veszem észre, hogy ha mostanábanan ilyen történik, egyből megy a kibeszélés meg a pletykálás az illető háta mögött. Én úgy gondolom, hogy ez amiatt lehet, mert a többiek, akik kibeszélik a másikat, hogy vagy bennük egy nagy adag irigység, és ezt úgy vetítik ki, mintha csak simán szánalmasnak tartanák a kibeszélt illető dolgait vagy életét. Ti mit gondoltok erről? Engem kezd nagyon idegesíteni.

Üdv!

Happy Hour-ben feldolgozva 06.26-án.

1 Like

Az irigység mindig van, volt és lesz. Őszinte leszek bennem is előjött amikor megláttam először hogy milyen gépei vannak a srácoknak, azután rájöttem hogy nekik ez munkára kell, hogy egy nagy felbontású videó ne egy éjszaka legyen mire lerenderel. Ha nem csinálnának ilyen videókat és casual gamerek lennének, akkor nyilván jóval “gyengébb” lenne a gépük. Meg nyilván minőségi felszerelés kell ahhoz hogy ilyen tartalom legyen. Nem hiszem hogy szívesen nézne bárki is egy 540p-s szaggató streamet.

Vagy ha arra gondolok hogy rengeteg helyre elmennek (NY, LA, LV stb.) akkor meg inkább örülök hogy ezt megosztják velünk VLOG formában, nem csak annyi hogy “Hehh… b*szó volt…”. Nyilván egy minimális irigység van az emberben, akár akarja akár nem.

Inkább örüljünk a srácok sikereinek, én így vagyok vele :smiley:

Az irigység szerintem legfőképp olyan dolgoknál jön elő, amiért az emberek megdolgoznak, csak ezt meg kell tanulni átformálni saját magdnak egy Huge löketre, mert tudod, hogy el lehet érni, mert látod, csak el kell döntened, hogy ezt te higy dolgozod fel. Természetesen van az a része is amikor egy vak ember irigykedik egy ilyen szempontbol egészséges emberre. Ehhez nem fogom, nem tudom azt mondani, hogy ezt hogy lehet megszüntetni, átkonvertálni valami mássá, mert nem vagyok (hála Istennek) ilyen helyzetben. Bocsi ha kicsit kesze-kusza lett, de reggel van :slight_smile:

tamastherekt Értem mire célzol, én se vagyok ilyen személy, úgyhogy ezért fura ez nekem :slight_smile:

Nyilván mint sok minden más, ez is az evoluciós folyamat része. Ha látod, hogy másnak mije van akkor kialakul benned az érzés, hogy az kell neked is. Ez valaha a túlélést, a fajfenntartást jelentette (neki van kőbaltája - nekem is kell, neki van párja - nekem is kell stb.) így egy olyan vonal maradt fent akiben benne van ez az ösztön. Csak van akinél erősebben jelen van, van akinél nem jellemző. Meg hát mások a vágyaink is. Nem irigykedem a szomszéd új szép bringájára mert nem bringázok, nem érdekel egy szép új autó mert nem vezetek stb. Szóval a fejlődésünk során sok olyan tulajdonság volt szükséges ami nem éppen jónak nevezhető de anélkül nem lennénk most itt. Hány olyan oroszlán él aki inkább barátságot kötött a gazellákkal?
Bár az irigység lenne a legrosszabb emberi tulajdonság…
Ezeket el kell fogadni, nem tudsz rajta változtatni, próbálj a szép dolgokra figyelni és tartalmas boldog életet élni. Keresd azok társaságát akikben nem teng túl ez a sokfajta ösztön. Ahol megvan egy bizonyos fokú intelligencia ott általában kevésbé jönnek elő ezek a tulajdonságok.

Engem pl. autó, telefon ilyesmi nem hozott lázba, csak akkor kértem gyerekként, meg vettem felnőttként ilyeneket, ha már tényleg mindenkinek a legokosabb okos valami volt az enyém meg kaputelefonnak számított. A fizetéses téma az, ami engem zavarmi szokott. Az egyik, hogy én tanító leszek és tudják, hogy lókuki pénz van benne, le is néznek. A másik, hogy másnak a több száz k sem elég, ami oké, mert legyünk ambiciózus emberkék, csak úgy panaszkodnak, mintha éhen halnának 2 éves tapasztalattal. Én is örülök, ha egyre följebb mennek a ranglétrán, mert hajrá, csak ne panaszkodjanak. Szerintem örülni kell annak, ami van ÉS törekedni mellette a jobbra. Ha nem örülsz semminek, sose lesz elég.

1 Like

Maximálisan egyetértek. Annyit tennék még hozzá (természetesen tisztelet a kivételnek!) hogy a dolgokért tenni is kell. Irigy valaki mert @azmo36 elment a srácokkal LA-be? Gyűjtsd össze te is a pénzt ahogy Ő tette, és jövőre menj ki te is. :slight_smile:

1 Like

hát erre tökéletes példa az én esetem is, 4 és fél év tapasztalattal másik céghez jöttem dolgozni, egy éve vagyok itt. velem együtt jött egy másik ember, akinek semmi tapasztalata nincs. viszont keresni ugyanannyit keresünk mind a ketten. míg az én tapasztalataimat többször hasznosították, ő csak minden lében kanál módjára pattog mindenhova. emellett folyamatosan csak telefonálgat meg nyomja az instagram-messenger-viber triót. és ezt többszöri felszólítás ellenére is. és folyamatosan elégedetlenkedik és pont azt csinálja amit az irígyek akiket fentebb jellemeztetek. nekem ez így most nem irígység, hanem inkább rávilágítás hogy akinek egy deka gondja se illetve nagyon joga se lehetne panaszra, az nyomja legjobban. míg a többi (mint én) csak nézi és nem érti a mai 20-22 éveseket hogy WTF???!!! és hogy minderre ugyanannyit keres mint én. így szinte azt érzed mint ha magad mondanád hogy igen, igényled a fájdalmat és az alázatot #sarcasm

1 Like

Én a volt munkahelyemen pont az idősekkel voltam így. XD Dolgoztam, gyakran túlóráztam ezerrel, de ha napközben 2 percre felhívott a párom, hogy hazafelé mit vegyen a boltból mondjuk, és úgy vettem fel a telefont h “Sziiiia!” Akkor már láttam a szemükben a rosszindulatot arra vonatkozólag, hogy engem keres valaki napközben, fontos vagyok valakinek, őket meg nem. És volt, hogy meg is jegyezte az egyik idősebb kolléganő: “Nem a telefonon kéne lógni munkaidőben…”

hát igen, ez a másik véglet amikor elégetnek a szemeikkel ha valami fontosért felhívnak. mondjuk akit én mesélek az kb azért is képes volt telefonálni hogy épp esik az eső és hogy ott milyen az idő, kb fél óránként. van fontos dolog, mint a te eseted is de nem annyi hogy fél óránként 5 percet tolni :smiley: de amúgy igen ott is az irígység volt hogy őket senki nem hívja és senki nem foglalkozik velük :smiley:

1 Like

Ez a téma engem mindig kiborít.
Rám mindig sokan voltak irigyek.
Pedig ritka unalmas és gyatra volt az életem.
Az emberek anélkül ítélnek,hogy ismernének.
Ha unalmas az életed akkor fektess bele több időt. Engem hálistennek leköt annyira a sajátom,h nem kell mások kínjából,öröméből kibeszélő showt kapnom, elvagyok azokkal akik fontosak.

1 Like

irigyek = lusták

3 Likes

az irigység lehet motiváló is, nem feltétlen lustaság
az irigység egy belső “viszketés” amit vagy jóra használsz vagy rosszra.

Lusta dögök mind az irigyek. Legtobben csak siman irigyek mert azt hiszik a masikrol h neki az ami van konnyen megszerezte s neki is jarna stb.De a lusta abba nem gondol bele h a masik energiat meg mindent belefektettet. Nem pedig csak panaszkodot es varta a csodat.
Dehat irigykedjenek aval úgysem lesznek elebb ha szarba vannak ugyis hozzad jonnek ha kellene vmi szoval.

ebben is van valaki bár aki jóra használja annak az irígységét inkább motiváltságnak vagy inspirációnak nevezném. de egyébként igen, kb így lehet jellemezni. viszont aki szimplán csak irígy az tényleg irígy, nincs magánélete amivel foglalkozni tudna ezért másokéval foglalkozik és azon bosszankodik.

Erre kifejlesztettem pár éve egy tök jó módszert.
Szükség volt rá, hogy ne gyilkoljam halomra a környezetem nagyrészét, mert ugyanannyi jár értük mint egy rendes emberért. Szóval, ha valaki láthatóan/hallhatóan irigy rád, akkor csak mosolyogj és nézd, ahogy önszántából szénné égeti magát azzal, hogy fel akar idegesíteni, de nem sikerül neki. Viszont ő egyre idegesebb lesz és egyre nagyobb baromságokat mond. Lehetőleg minél többen legyenek a közelben. :wink: Hatalmas élmény, de vigyázat hamar rá lehet szokni és amúgy nagyon-nagyon csúnya dolog.
Neked külön mondanám, mielőtt kötekedni kezdesz :stuck_out_tongue: , hogy igen ilyenkor szoktam mosolyogni, de ez egy igen speciális “mosoly”. :wink:

Jó téma szerintem! Nyomtam egy szavazatot!

Oooi… lelőtted a poént :sweat: @MKN

Bocsánat… :imp:

1 Like