Hibaüzenet indításnál


#1

Sziasztok.

A problémám a következő: Valamivel hosszabb kikapcsolt állapot után a gép bekapcsolását követően pár sípolás után ez a hibaüzenet fogad.

Azt természetesen tudom hogy a CPU hűtővel van valami gond csak hogy pontosan mi azt nem. Egy megoldást amit már találtam kipróbáltam az pedig a következő volt: A Bios-ban a Fan Speed Low Limitet - Ignore-ra tettem de eddig nem hozott változást.

A PC-m ha kellene:
CPU: I7-6700k
GPU: rtx 2080
MB: asus Z170-P
16GB RAM
CPU hűtő: be quiet Dark Rock Pro 4.

Azt még hozzátenném, hogy miután elindítom ennek ellenére is a gépet (F1 majd BIOS-ban save & exit) semmi probléma nincs. Rendesen hűti a procit, semmilyen más hibát nem jelzett még de azért szeretném ha nem jönne elő ez az üzenet többször ha lehetséges.
Mindenféle segítséget előre is köszönök.


#2

A CPU venti riasztási sebességet állítsd lentebb BIOS-ban, valószínűleg alacsonyabb a DR P4-en a 135mm-es venti alsó fordszáma, mint a riasztási küszöb. Feltéve ha a megfelelő csatira van rádugva persze.

Ott írja alant mit kell keresned:

  • Fan Speed Low Limit

#3

Köszi szépen úgy néz ki megoldotta mostmár a BIOS-ba se jelzi pirossal az aktuális fordulatszámot.
Nem gondoltam volna hogy ennyire egyszerű, elnézést az ilyen pitiáner dologért.
A biztonság kedvéért megvárom a holnapot mert este lesz kikapcsolt állapotba és majd holnap dél fele derül ki teljesen, hogy jó lett-e de előre is köszönöm a segítséget.