High fps laggolás/droppok (driverek legfrissebbek)

Sziasztok, olyan problémába ütköztem, amit igazából már elég régóta észrevettem, hogy pl. egy relatív jó konfiggal (1660 6gb, ryzen 5 2600x, 16gb 2100mhz ram), 60+ fps-el laggolok, konkrétan még régebbi gamekben is, gondolok itt wow classicra. Átlag 120-130 fps megvan minden gamebe, valamilyen játéknál viszont meg droppol is elég nagyokat az fps, azt vettem észre, hogy ez általában olyan gameknél fordul elő ahol egyre több és több objektív van a képernyőn (gondolok itt lol late gamere vagy wow raidelésnél) A vsync igazából egyáltalán nem segít, mert hiába van meg a fix 60fps ott is, kb. 30-nak érződik. Szóval az egész igazából 1 screen tearing effektust ad át, viszont a videókártyával nem lehet gond, mivel azt 3 hónapja vettem újonnan, olyan indokból hogy valószínűleg ez lehetett a baj régebben is, de mint kiderült nem ez volt. Én ram hibára gyanakszok, de talán még az ssd is lehet (szerintem). Szóval a fő probléma az, hogy egyáltalán nem érződik smoothnak az egész gameplay nagy fps-el. Nagyon szépen köszönök minden segítséget előre is!

Teljes config?
Milyen windows? Honnan volt a telepítő?

Win 10 pro, a windowst meg az official oldalon szedtem le, alaplap asus prime a320m-a, táp zm600lx, a kártya az gigabyte 1660 6gb, a ram pedig kingston, azt sajnos nem tudom milyen pontosan.

Ez nem igazán szerencsés. Ryzennek alap a 3200 de inkább 3600 mhz ram órajel. Persze, hogy laggol minden.

4 kedvelés

Szia!

Ez Zalman ZM600-LX 600W, azaz LX széria. Piszok gyorsan ki kéne dobni a gépből, mielőtt hazavág valami alkatrészt. Egy Seasonic G12 GC 650W ~30 ropiért és megpróbálhatjuk megoldani a géped problémáját, mielőtt kivégzi a Zalman.

A 2100-as RAM-ok az Infinity Fabric-ot is lent tartják a padlón, azaz maga proci sem tudja leadni a teljesítménye javát. (mondjuk ebben az A320-as chipset sem segít sajnos)

HDSentinel-ről lőj kérlek képet, meg a CPU-Z “Memory” és a “SPD” füleket nyitva is.

2 kedvelés