▬ HIGH PC építéséhez szeretnék segítéget/tanácsokat ▬

Helló mindenkinek!

Eljutottam végre arra a szinte hogy szeretnék egy aránylag high gépet összeépíteni magamnak, amivel könnyedén tolhatom a cseppnyi szabad időmben, a friss gameket és mellette munkaidőbe röhögve tudja futtatni a tervező programokat amiket 2D-be használok (AutoCAD , ZWCAD).

Mivel első gépem lenne ezért még csak most kezdtem beleásni magamat a dolgokba. Eddig az egyetemre vett laptopot nyúztam de ideje megpihennie, emiatt kérném a közösség segítségét. Különösebb márkahűségem igazából nincs megbízható és tartós eszköz legyen. Sajnos látom a mostani készlethiányt világszerte így körülbelül 4 hónap múlva szeretném a leendő gépet megépíteni.

A rászánt kerek közel 800k±30k lenne amiből szeretném a komplett gépet és egy monitort hozzá. A monitorra az említett összegből max 100-130-at terveznék, de szívesen fogadom a tanácsokat.

Előre is köszönöm mindenki segítségét!

Térjünk vissza rá 4 hónap múlva😉
A piac naponta változik, jönnek a minelockolt nvidiakártyák, stb, nem tudunk 2 hétre sem biztosat mondani.

Egyépként itt a build ajánló, Sutyomatic hetente frissíti a leginkább megérős configokkal, alapnak (de önmagában is) tökéletes, de ha szeretnéd tudunk finomhangolni rajta

3 kedvelés

Köszi szépen már át rágtam a kötelező köröket, tehát ez a topic volt az első amin végé mentem. :smiley:
Viszont ami konfigokat láttam, a költségvetésembe image

ő férne bele teljesen viszont már az RTX 3070-s kártyáról is lassan népmeséket hallani csak sajna.
Azért is írtam ezt a kis bejegyzést hogy ne vásárlás előtt 1 héttel keljen kapkodni meg nézelődni, hanem a tapasztalatokat is megkaphassam már. Illetve a monitor vásárlás már “most” is megtörténhetne, estlegesen ebbe kérnék előrelátható tippet hogy a fenti kaliberű setup-hoz milyen monitor illene?

És köszönöm a gyors választ :smiley:

Monstanában csak két hetente, mert nincs videókártya, azon kívül minden más meg kvázi változatlan áron megy /nagyjából stabil/.

De mivel már én is csak egy Workstationos RX 550-essel nyomom lehet unalomból megint lesz heti update. :joy:

3 kedvelés

Proci-hűtőt méretezd kicsit túl, BeQuite! Dark Rock Pro-ra vagy Noctua NH-D15-re. Érdemes.

@Error Igen az számításba van viszont amik felmerültek lehetőségbe nálam az a BeQuite! , Corsair RMX széria vagy a Seasonic Prime.

Illetve srácok monitor kérdésben sikerült az opcióba jöhető termékeket nagyjából átnézni tesztekkel és 2 játékos maradt versenybe. Érdekelne a véleményetek, hogy az
LG 27GL850-B

és a Dell S2721DGF

közül melyiket ajánlanátok jobban?
Köszönöm a segítséget :smiley: :smiley:

LG. A Dell-nek is az LG szállítja a kijelzőt.

@Error az oké de attól még az összes benchmarkba meg tesztekbe a dell volt az erősebb és sok videóba elég jó véleménnyel voltak

Frissebb modell a Dell. Én az LG-ben jobban bízok, de a Te döntésed. Összehasonlítás:

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/6898131fc7

LG-ről bővebben itt :smiley: : WOW! Kell ennél jobb? 🐯 | LG UltraGear 27GL850 - YouTube

Az LG-nek emlékeim szerint rosszabb a kontrasztaránya. Én szerintem a Dell-t venném. Azért ezt a két videót még nézd meg.

@marcimine Igen ezeket a srácokat nézem én is és a Dell a 2020 évvégi kiértékelőbe is benne volt minősége miatt, LG-ből pedig a nagyobb tesó a 950-s változat.

Ezért is javasolnám inkább a Dell-t. Bár megmondom neked őszintén, fogalmam sincs hogy magamnak melyiket venném. Csupán az adatokra és a tapasztalatokra hagyatkozva, a Dell jobb.

1 kedvelés

Tény és való, hogy specifikáció szerint jobb a Dell. Viszont nekem halt meg Dell monitorom már és a Dell notimban is cseréltem már kijelzőt, szalagkábelt (Precision M6600)… Természetesen tisztában vagyok a mai “vedd meg, dobd ki gyorsan” világgal, azaz igazából nincsen biztosíték semmire.
Egyet viszont jótanácsként megejtenék: bármelyiket is vásárolod, az Oázis-ból vedd meg pixelgaranciával. Monitorban ők a legmegbízhatóbb bolt.

1 kedvelés

Igen ez a baj hogy én is látom hogy specifikációba jobb a dell viszont monitor ajánlásba a forumba a legtöbben az LG-t javasolták. És egyértelmű hogy egy 100k+ monitort az ember nem 1-2 évre szeretne venni. :S

3 év garancia van mindkettőre, de pl. emag-on lehet hosszabbítani 5 évre is. (+20-25e forintért)
Bár onnan még nem vásároltam monitort, ill. amit onnan vettem, azzal még nem volt garanciás problémám, szóval nem tudom hogyan kezelik.

hmm megnéztem az oázist 7k a pixel gari rá. viszont ha emagon van olyan hogy +2 év 25-ért lehet az jobban megérni, csak utána nézek majd hogy mire is terjed ki… köszi a tippet :smiley:

Nincs mit :slight_smile:

Sziasztok srácok ismét.
Úgy néz ki körvonalazódott leendő PC-m. Szeretném ki kérni a véleményeteket hogy van-e valami amiből mást/jobbat ajánlatnátok?

Előre is köszönöm :smiley:


A 6700XT az iilyen érdekes állatfaj lett.
Van ahol megelőzi teljesítményben a 3070-et van ahol a 3060Ti-t se éri el.
Tápból néznék egy nagyobbat 750 vagy 850w.
SSD-ból a kingstone a2000 olcsóbb és ugyan olyan jó.

1 kedvelés