Hirtelen eltűnt az fps-m 60%-a


#1

Sziasztok!

Lenovo Y720-as laptopom van 16 Gb RAM-mal, i7-7700 HQ CPU és gtx1060 6Gb gpu-val. Eddig semmi gondom nem volt a géppel. A játékok szépen futottak ahogy kell stb, de tegnap óta, minden előjel nélkül, mikor elindítottam egy játékot, a megszokott fps-m töredékét tapasztaltam.
Konkrétan: FIFA19 ~150 fps --> ~ 45
Batman Arkham Knight ~100 fps --> 17 stb stb.
Driverek mindenből a legújabbak. A GPU driverét már újraraktam. Túlmelegedést sem tapasztalok, bár lehet ideje lenne takaríttatni, nem tudom van-e köze hozzá.
Valaki tud segíteni, hogy mi lehet a probléma? Sehol máshol nem tapsztalok teljesítmény csökkenést, csak a játékoknál.


Acer Nitro 5 laptop probléma
#2

Kérlek ne vedd sértésnek a kérdést, de a tápkábel be volt dugva amikor ezt tapasztaltad? :slight_smile: Én is belefutottam már ilyenbe, és nagy megnyugvással konstatáltam, hogy azért volt, mert nem volt hálózatra dugva a lapos, és a szentem ugye így próbál akku időt spórolni, hogy jelentősen visszaveszi a teljesítményt.


#3

Nem veszem annak, mert már én is volt, hogy elfelejtettem bedugni, de igen, hálózaton volt. :smiley:


#4

Szia! A helyedben megpróbálkoznék egy régebbi VGA driverrel. Pontosan nem tudom mikor érkezett a legújabb driver, de lehet hogy nálad csak most frissített le és a te hardvered annyira nem szereti.


#5

Ez már olyan szintű teljesítmény csökkenés, hogy gyanús valamiért nem-e az integrált gpu működik. Lehet egy windows update vagy új driver összekavart valamit. Nézd meg biosban le van-e tiltva az integrált gpu, és nvidia control panelben állítsd be a 1060-at a preferált gpu-nak.


#6

Fel tettem az előző drivert és most működni látszik. Köszönöm a segítséget :slight_smile: Még annyit kérdeznék (szakértelem híján), hogy akkor mostantól egyik új drivert se telepítsem, vagy csak ezzel volt gondja a rendszernek?


#7

Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a régebbi és aránylag gyengébb teljesítményű kártyáknak nem nagyon barátjai az új driverek (én a gtx 850-es laptopommal álltam meg már rég a driverfrissítéssel), mert jobban megy a régiekkel. Lehet ez most egy rosszabb driver lett csupán. Lehet hamarosan megjelenik egy ráncfelvarrás, de ha a következővel is hasonlóakat tapasztalsz, lehet jobb megállni.


#8

Rendben, köszönöm a tanácsot! :slight_smile:


#9

Nekem is ugyanez a setup van és a legújabb nvidia driver az oka szerintem is. Én is visszatettem a régebbit és egyből visszajött az fps-em.