TheVR Fórum

Hobbik

Kit obival is simán menne :wink: Próbálkozásnak, tapasztalat gyűjtésnek kiváló :slight_smile:

Nagyon komoly a makett is meg a fotók is szuperek. Makettel annó próbálkoztam de valahogy hamar idegállapotba hozott a téma, úgyhogy egy félig kész F14-esig jutottam :smiley: de ennek már kb 20 éve :stuck_out_tongue:

Fotózás nálam is megvan, csak gyerek meg egyéb időhiányok óta erre közel sem jut annyi kapacitás, mint szeretném, de talán majd újra bele tudok húzni. Egy hobbi -fotós projektet azért viszek még, ez a www.bluehoursite.com

Meg pár fotó tőlem is:

9 Likes

Elismerésem mindenkinek :smiley: Nagyon zsír képek ezek :smiley: Nos én az ilyesmihez vajmi keveset konyítok, én más felé orientálódtam el :slight_smile: A szokásos dolgok mellett (film, zene, olvasás, stb.) amit mostanában kezdtem el az a Slam poetry művelődése…igaz nagyon kezdő szinten vagyok, de most voltam egy slam esten és fel is léptem és iszonyatosan jól éreztem magam :slight_smile:
Amivel viszont hosszabb ideje foglalkozom az az elsősegélynyújtás :smiley: most már 7 éve lesz hogy befejeztem a tanfolyamot és már mindent csinálok ott, oktatok, bemutatót tartunk, eseményekre megyünk, stb :slight_smile: Sajnos manapság kevesebb időm jut erre, mint szeretném, de ez van :S
Plusz amit nem szabad kifelejteni az a tánc :smiley: Kb 6 éve űzöm hobbi szinten :slight_smile: Nem tudok róla sokat mondani, most igaz már más klubban táncolok ahol eddig, de ezt is nagyon élvezem, igaz még nem történt sok minden, de lassan beindul a gépezet e téren is :smiley:

3 Likes

Ilyenről még csak nem is hallottam, rá kellett keresnem, hogy mi az :slight_smile: Ezért jó ez a forum, csupa érdekességet tanul az ember. Elsősegély se semmi “hobbi” :slight_smile: szerencsés, aki előtted esik össze. Én örülök, hogy túljutottam a kresz vizsgás dolgon, nagyon nincs érzékem ezekhez a dolgokhoz, elmélet még csak-csak de a gyakorlat más nagyon.

1 Like

@mice0007 Gyerekkorom óta szerettem volna makettezni így nem rettenek meg egyhamar a témától :slight_smile:, ráadásul ma már meg lehet nézni a neten rengeteg készlet dobozbontását így tudhatja az ember, hogy mire számítson és milyen minőségű 1-1 makett. A fotók pedig nagyon klasszak. Gondoltam (reméltem :slight_smile: ), hogy lesz itt pár ember aki szintén fotózgat.

@noname20202020 Slam poetry, elsősegélynyújtás és tánc? Nem vesztegeted az idődet az tuti :slight_smile:

Köszönöm @mice0007 :slight_smile: Hát…nem panaszkodhat :smiley: mindig is érdeklődtem az ilyen dolgok iránt, szóval nálam ez jött be :slight_smile:

@spawnhun84 Hát nem…de hidd el, ha jól osztod be az idődet mindent meg tudsz csinálni :slight_smile: Ha jó vagy az elrendezésben bármire marad időd, még pihenni is :slight_smile:

Ez az elmélet egészen addig működik, amíg nincs gyerek a képben :smiley: előtte én is azt hittem, hogy be lehet osztani az időt… azóta tudom, hogy ha az embernek kurva nagy szerencséje van, aránylag sikerül :smiley:

1 Like

@mice0007 Igaz, van benne valami :smiley: habár nekem nincs gyerekem, de ha lesz akkor kb én is minden szabadidőmet rá szentelném :slight_smile:

@noname20202020 az egy dolog, de nem csak a szabadidődet viszi el, hanem minden idődet, mind a napi 26 órát :smiley:

3 Likes

Remélem egyszer majd én is megtapasztalhatom hogy milyen az @mice0007 :smiley:

1 Like

Én imádok barkácsolni, már egészen azóta mióta felfedeztem hogy ilyen létezik (4-5 évek koromban). Szeretek haszontalan dolgokat (kézi pörgettyűket (angolul ˇhand spinner")) és igazán hasznosakat is, ilyen például a bútorok javítása, biciklim javítása.Biciklizni is nagyon szeretek, de valahogy nem tudok az életemben egy sportot se versenyszintre emelni, szimplán nincs kedvem, vagy hamar megunom (foci, röpi), de ha nem mint a biciklizést vagy a ping-pongot akkor meg nincs semmi ambícióm hogy elmenjek versenyre vagy akármi.Nagyon szeretek műszaki rajzokat készíteni, mind papíron, míg programmal (Inventor).

1 Like

Huu haver ezek a képek nagyon állatok… :smiley: rohadt jól néz ki és a makettről meg ne is beszéljünk … az valami isten… le a kalappal. :slight_smile:

1 Like

@spawnhun84 Ezek valami eszméletlen gyönyörű képek :smiley: Nekemis hobbim a fényképezgetés, de jelenleg nem rendelkezek profi kamerával, de tervbe van :slight_smile:

1 Like

Hobbik… elég sok van így inkább egy felsorolást intéznék:

 • Kisregény írás (1 teljesen kész, 1 folyamatban)
 • Anime fordítások (2 teljes fordítás, többi folyamatban)
 • PC játékok (Diablo 2, Minecraft, Starcraft…stb.)
 • Barkácsolás (mozdonyszimulátor, forrasztás, PC szerelés)
 • Filmnézés, anime nézés
 • Zenehallgatás (70’, 80’, 90’ -es évek és modern, de legyen jó ritmusa)
 • Újonnan érkezik a kertészkedés
 • Honlapkészítés
 • TheVR követése Twitch, Youtube, Fórum természetesen :smiley:
  Meg szinte állandóan csinálok valamit amit hobbinak mondanék a kőműveskedéstől kezdve, a villanyszerelésen keresztül mindenféle otthoni barkács munka.
  Pl.: ilyen mellékvágányok eredménye ez is :smiley:
4 Likes

A post was split to a new topic: [PC] TheVRapp indulás tálcán

Nekem a fotózás, amit megosztok egy topicban :smiley: Ezen kívül néha olvasok, Youtubeozok a munka mellett. Kutyit sétáltatoooook :smiley: A fotózás kiteszi hobbimat :slight_smile: Ja! A TheVR pláne :smiley: Hajnalban veséztem ki a Dark Souls 2-őt. Pazar volt :slight_smile:

1 Like

Úgy tűnik, egy 2 éves topicot “hozok vissza az életbe”, de érdekel ki és hogyan áll ezzel a dologgal. :wave:
Az utóbbi időben igyekszem valami hobbikat, szabadidős tevékenységeket találni (a videojátékokon kívül természetesen) amivel egy magamfajta amolyan introvertált, “magának való” egyén elfoglalhatja magát. Első ilyen dolog amivel életemben először foglalkozom, a puzzle (1000 darabos, Stranger Things plakát, imádom).
Gondoltam valami mozgás féleségre is, sosem futottam például (igazából a sport MINDEN formájától elvették a kedvem a tornaórán, iskolai megaláztatás as it’s best :ok_hand:) és elég magányos elfoglaltságnak tűnik (jelen esetben ez pozitív!).
Nem tetszik, ahogyan az életem jelenleg zajlik: a napok hetekbe olvadnak, majd hónapokba és bumm, itt van július, pedig rohaggyakmeg’ esküdni mertem volna, hogy most volt január… Egy szó mint száz: így a 30. elmúltával szeretnék változtatni, és ha még egy “legyél boldog, hogy boldog legyél” idézetet meglátok falnak megyek :scream:

Valaki volt már így?
Neked/nektek mi hozott változást?

2 Likes

33 éves vagyok és kb ugyan így érzem, sajnos egyedül vagyok, nincs barátnőm és szerintem ez a probléma kulcsa! (nem tudom te hogy állsz ezzel a kérdéssel!)
De ezen kívül én is a sport felé orientálódok, amit említettél, a futás szintén egy monoton sport én az úszást választottam, heti 3-4 alkalommal amennyi csak belefér. (és a súlyfeleslegemnek is jót tesz)

1 Like

Egy hajóban evezünk (… vagyis próbáljuk azt a felszínen tartani)
Amolyan “intróként” eddig az online társkeresést erőltettem, de összességében inkább nem vált be, mint igen. A csalódások után, kiindulva abból, hogy nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni és hogy jelen depresszív/lehangolt/céltalan “állapotomban” én sem kezdenék magammal. Ezért érzem úgy, hogy lépnem kell valamerre.
Ez a társkeresés szerintem egy kicsit ilyen farkába harapó kígyó: vajon az a probléma kulcsa, hogy egyedül vagy(unk), vagy éppen az ilyen problémák miatt vagy(unk) egyedül. :thinking:
Igazság szerint, senkire nem akarom kivetíteni “ez a sok sz@rt”.

1 Like

Én is hasonló személyiségű egyén vagyok.

Az utóbbi 1 évben hasonlóan éreztem én is.

Viszont van pár tipp amivel ezen lehet segíteni, ha változtatni szeretnél:

 1. Az első és legfontosabb: LÉPJ KI A KOMFORTZÓNÁDBÓL! Merj olyanokat csinálni amiket eddig soha nem mertél!
 2. SZERESD ÉS FOGADD EL ÖNMAGAD OLYANNAK AMILYEN VAGY!
 3. NE ÉRDEKELJEN MÁSOK VÉLEMÉNYE ÉS HOGY MIT MONDANAK RÓLAD!
 4. Célszerű egy pszichológust felkeresni. Ha nincs barátod akivel kitudnál mindent beszélni akkor ez egy nagyon jó lehetőség. (Én még nem jutottam el egy agyturkászhoz, egyelőre még csak a komfortzónámból való kilépéssel próbálkozom. Szeptembertől egyetemista leszek Miskolcon, szóval elég nagy változás lesz, mivel egy kis faluban lakom jelenleg.)
 5. Tarts kisállatot: pl mikor mindenki elfordul tőled és magad alatt vagy, akkor egy kutya ugyanúgy ott lesz melletted és feltétel nélkül fog szeretni.
 6. Kezdj bele valami új dologokba/hobbikba(az internetről inspirálódhatsz, ha nem tetszenek amiket írok):
  • Ha már sport, akkor az egyik legjobb dolog eljárni az edzőterembe: lehet kardiózni,testet építeni, jógázni stb. Elég jó kikapcsóldás, ha közben hallgatsz zenét is. Ilyenkor ki tudod a világot kapcsolni és csak a zenére és az edzsére fókuszálsz.
  • Tanulj és fejleszd magad (Ahogy a híres mondás is szól: “Jó ember holtig tanul.”):olvass pszichológiai könyveket; nézz dokumentum filmeket/yt videókat
  • Tanulj meg főzni/sütni
  • Kezdj el horgászni
  • Utazz/kirándulj sokat: fedezz fel új helyeket ahol még nem jártál
  • Ha szoktál streameket nézni: keress olyan csatornákat ahol sok a just chatting, elég jó dolog ha olyan a téma amiről szeretsz beszélni (és mondjuk eddig nem volt kivel)
  • Kezdj valami kreatív dologba: pl fotózás vagy zenélés

HA NEM MERSZ VÁLTOZTATNI / KILÉPNI A KOMFORTZÓNÁDBÓL AKKOR NEM FOG SEMMI SEM VÁLTOZNI!

Hidd el, hogy nem. Rosszul állsz hozzá. Barátnő nélkül is lehet egészséges és kiegyensúlyozott életet élni. A boldogság relatív. Az élet pedig egy hullámvasút. Ne állj negatívan semmihez, legyen pozitív a felfogás módod. Fogadd el az egyedüllétet, és ne úgy állj hozzá, hogy nekem mindenképpen kell egy barátnő a boldogsághoz. Majd jön ha jönnie kell, ha pedig nem akkor sem kell kétségbe esni.

LEGYÉL ERŐS ÉS FÜGGETLEN EMBER!

Az eredeti témára válaszolva:

Én utóbbi hónapokban már nem igazán játszom. Egyszerűen meguntam.
Most kóstoltam bele a divat világába: szeretnék majd cipőket illetve streetwear ruhákat gyűjteni (és hordani is természetesen), illetve ezekkel kereskedni, ugyanis hatalmas pénz van ebben. :smiley:
Viszont majd szeretnék belekezdeni a fotózásba és mégjobban megtanulni zenélni.(bár egyetem mellett nem sok időm lesz)

2 Likes