TheVR Fórum

Hobbik

Sziasztok! Nem találtam hasonló topic-ot ( talán én voltam a vak :slight_smile: ) így bátorkodtam létrehozni egyet. Biztos sok embernek van valamilyen hobbija itt a fórumon a számítógépezés és a TheVR videók nézése mellett (olvasás, filmnézés, zenehallgatás stb. ). Van már könyves, zenés és filmes topic így én itt olyan hobbik bemutatását szeretném ahol egy kreatív vagy kevésbé kreatív folyamat végén létrejön “valami” amire a készítő büszke lehet és örömmel osztaná meg a többiekkel.

Akkor el is kezdem. Kettő hobbim van amikre mostanában sajnos kevés időm jutott. Az egyik a makettezés. Ezt nemrég kezdtem így még nagyon sok tanulnivalóm van még de próbálok fejlődni. Mielőtt nekikezdtem legalább 1.5 évig csak videókat kerestem és néztem a youtube-on ebben a témában. Eddig legfőképpen harckocsikat csináltam de van itthon elfekvőben 1-2 repcsi is. Nem is szaporítom a szót inkább mutatok néhány képet az elkészült makettekről.

A másik hobbimat a következő posztban mutatnám meg. :slight_smile:

13 Likes

A másik hobbim a fényképezgetés. Nem a kreatív fajtája de annyi baj legyen :slight_smile: Leginkább repülőgépeket fotózok vagyis spotterkedek de belekóstoltam már az esküvői fotózásba is ( szerencsére csak ismerősöknek csináltam és 3 esküvő után úgy döntöttem, hogy többet nem vállalok), és fotóztam már koncertet is. Ha nem bánjátok berakok egy pár képet mutatóba.

15 Likes

Nagyon remek képek ezek @spawnhun84 ! :slight_smile:

Nekem kétféle hobbim van, az egyiket nagyon sokan ismerik a TheVR nézői közül, ez ugye TheVRapp ( ITT olvashatsz róla).

A másik a fotózás. Pár kép a téma világomról:
star trail:

brighton wheel:

17 Likes

Nagyon király képek. Amit te csinálsz az egy sokkal magasabb szint a fotózásban. A csillagos képért pedig külön pacsi. :slight_smile: Egyszer kipróbálnám a csillagfotózást de a spotter beállítottság miatt inkább a teleobjektívre költöttem és egy kitobival nem igazán merek nekifogni. :slight_smile:

1 Like

Kit obival is simán menne :wink: Próbálkozásnak, tapasztalat gyűjtésnek kiváló :slight_smile:

Nagyon komoly a makett is meg a fotók is szuperek. Makettel annó próbálkoztam de valahogy hamar idegállapotba hozott a téma, úgyhogy egy félig kész F14-esig jutottam :smiley: de ennek már kb 20 éve :stuck_out_tongue:

Fotózás nálam is megvan, csak gyerek meg egyéb időhiányok óta erre közel sem jut annyi kapacitás, mint szeretném, de talán majd újra bele tudok húzni. Egy hobbi -fotós projektet azért viszek még, ez a www.bluehoursite.com

Meg pár fotó tőlem is:

9 Likes

Elismerésem mindenkinek :smiley: Nagyon zsír képek ezek :smiley: Nos én az ilyesmihez vajmi keveset konyítok, én más felé orientálódtam el :slight_smile: A szokásos dolgok mellett (film, zene, olvasás, stb.) amit mostanában kezdtem el az a Slam poetry művelődése…igaz nagyon kezdő szinten vagyok, de most voltam egy slam esten és fel is léptem és iszonyatosan jól éreztem magam :slight_smile:
Amivel viszont hosszabb ideje foglalkozom az az elsősegélynyújtás :smiley: most már 7 éve lesz hogy befejeztem a tanfolyamot és már mindent csinálok ott, oktatok, bemutatót tartunk, eseményekre megyünk, stb :slight_smile: Sajnos manapság kevesebb időm jut erre, mint szeretném, de ez van :S
Plusz amit nem szabad kifelejteni az a tánc :smiley: Kb 6 éve űzöm hobbi szinten :slight_smile: Nem tudok róla sokat mondani, most igaz már más klubban táncolok ahol eddig, de ezt is nagyon élvezem, igaz még nem történt sok minden, de lassan beindul a gépezet e téren is :smiley:

3 Likes

Ilyenről még csak nem is hallottam, rá kellett keresnem, hogy mi az :slight_smile: Ezért jó ez a forum, csupa érdekességet tanul az ember. Elsősegély se semmi “hobbi” :slight_smile: szerencsés, aki előtted esik össze. Én örülök, hogy túljutottam a kresz vizsgás dolgon, nagyon nincs érzékem ezekhez a dolgokhoz, elmélet még csak-csak de a gyakorlat más nagyon.

1 Like

@mice0007 Gyerekkorom óta szerettem volna makettezni így nem rettenek meg egyhamar a témától :slight_smile:, ráadásul ma már meg lehet nézni a neten rengeteg készlet dobozbontását így tudhatja az ember, hogy mire számítson és milyen minőségű 1-1 makett. A fotók pedig nagyon klasszak. Gondoltam (reméltem :slight_smile: ), hogy lesz itt pár ember aki szintén fotózgat.

@noname20202020 Slam poetry, elsősegélynyújtás és tánc? Nem vesztegeted az idődet az tuti :slight_smile:

Köszönöm @mice0007 :slight_smile: Hát…nem panaszkodhat :smiley: mindig is érdeklődtem az ilyen dolgok iránt, szóval nálam ez jött be :slight_smile:

@spawnhun84 Hát nem…de hidd el, ha jól osztod be az idődet mindent meg tudsz csinálni :slight_smile: Ha jó vagy az elrendezésben bármire marad időd, még pihenni is :slight_smile:

Ez az elmélet egészen addig működik, amíg nincs gyerek a képben :smiley: előtte én is azt hittem, hogy be lehet osztani az időt… azóta tudom, hogy ha az embernek kurva nagy szerencséje van, aránylag sikerül :smiley:

1 Like

@mice0007 Igaz, van benne valami :smiley: habár nekem nincs gyerekem, de ha lesz akkor kb én is minden szabadidőmet rá szentelném :slight_smile:

@noname20202020 az egy dolog, de nem csak a szabadidődet viszi el, hanem minden idődet, mind a napi 26 órát :smiley:

3 Likes

Remélem egyszer majd én is megtapasztalhatom hogy milyen az @mice0007 :smiley:

1 Like

Én imádok barkácsolni, már egészen azóta mióta felfedeztem hogy ilyen létezik (4-5 évek koromban). Szeretek haszontalan dolgokat (kézi pörgettyűket (angolul ˇhand spinner")) és igazán hasznosakat is, ilyen például a bútorok javítása, biciklim javítása.Biciklizni is nagyon szeretek, de valahogy nem tudok az életemben egy sportot se versenyszintre emelni, szimplán nincs kedvem, vagy hamar megunom (foci, röpi), de ha nem mint a biciklizést vagy a ping-pongot akkor meg nincs semmi ambícióm hogy elmenjek versenyre vagy akármi.Nagyon szeretek műszaki rajzokat készíteni, mind papíron, míg programmal (Inventor).

1 Like

Huu haver ezek a képek nagyon állatok… :smiley: rohadt jól néz ki és a makettről meg ne is beszéljünk … az valami isten… le a kalappal. :slight_smile:

1 Like

@spawnhun84 Ezek valami eszméletlen gyönyörű képek :smiley: Nekemis hobbim a fényképezgetés, de jelenleg nem rendelkezek profi kamerával, de tervbe van :slight_smile:

1 Like

Hobbik… elég sok van így inkább egy felsorolást intéznék:

 • Kisregény írás (1 teljesen kész, 1 folyamatban)
 • Anime fordítások (2 teljes fordítás, többi folyamatban)
 • PC játékok (Diablo 2, Minecraft, Starcraft…stb.)
 • Barkácsolás (mozdonyszimulátor, forrasztás, PC szerelés)
 • Filmnézés, anime nézés
 • Zenehallgatás (70’, 80’, 90’ -es évek és modern, de legyen jó ritmusa)
 • Újonnan érkezik a kertészkedés
 • Honlapkészítés
 • TheVR követése Twitch, Youtube, Fórum természetesen :smiley:
  Meg szinte állandóan csinálok valamit amit hobbinak mondanék a kőműveskedéstől kezdve, a villanyszerelésen keresztül mindenféle otthoni barkács munka.
  Pl.: ilyen mellékvágányok eredménye ez is :smiley:
4 Likes

A post was split to a new topic: [PC] TheVRapp indulás tálcán

Nekem a fotózás, amit megosztok egy topicban :smiley: Ezen kívül néha olvasok, Youtubeozok a munka mellett. Kutyit sétáltatoooook :smiley: A fotózás kiteszi hobbimat :slight_smile: Ja! A TheVR pláne :smiley: Hajnalban veséztem ki a Dark Souls 2-őt. Pazar volt :slight_smile:

1 Like