Hogy működik pontosan a Hamachi?


#1

Sziasztok!Szóval gyakorlatilag a Hamachi segítségével tudnánk játszani nem eredeti játékokkal is online?Vagy ha van lehetőség multi co-opra akkor azt ezen keresztül meglehetne tenni?


#2

Régen próbálgattuk, de nagy rejtély ez a hamachi. Bizonyos verziói működtek, bizonyos játékoknál (a legújabbal mindig baj volt), valahol a neten találsz tippet, hogy melyek “működő” verziók de még azok is igen problémásak voltak.
Persze ha működik is a dolog csak olyan játékoknál tudod használni amiben van LAN, tehát helyi hálózati lehetőség. Ha a játék coopja pl online, tehát saját szerveren keresztül működik akkor teljesen fölös, a legtöbb multira építkező újabb game meg direkt ilyen, de nem tudom milyen címeket tolnátok.


#3

A Hamachi ha jól tudom egy pptp protokollra épülő vpn kliens. Virtuális magánhálózatot alakít ki a végpontok között az interneten. Az olyan játékokkal, melyekkel lehet belső hálózaton, lan-ban játszani, úgy tudtok a Hamachi segítségével interneten keresztül is játszani, mint ha helyben lennétek összekötve.

A Hamachi-t elég rég használtam már, de nekem is az volt a tapasztalatom vele, hogy olykor működött, olykor nem. Próbáld ki helyette inkább a Gameranger nevű szoftvert. Azzal sokkal több jó tapasztalatom volt, mint a Hamachi-val.


#4

Kell egy kliens és a hozzá tartozó szerver, hogy egymással tudjatok játszani.
A szerver futtatásán kívül meg is kell nyitni a szerver által használt portot, hogy működjön.
Ha olyan analfabéta vagy, hogy nem tudsz megnyitni egy portot a routeren, akkor van szükséged a Hamachi-ra.
Egyébként ma már aligha találsz játékot, ami fent lesz szerverrel együtt, aktuális verzióval. Ha meg jön egy frissítés lehet baszakodni vele rendesen. Signe player story játékot még oké letölteni, de multiplayer játéknál jobban jársz, ha megveszed.
De amúgy a másolásvédelmet hamarosan úgy is tökéletesre fejlesztik, aztán nem lesz több kalózkodás.


#5

Régen nagyon jó volt a Hamachi, de nagyon elkurtak.Mi utáne teamviewert használtunk, tökéletes volt ilyen célra.

Nem feltétlen analfabéta valaki ha ilyet használ, dinamikus ip-vel elég szopó így házi szerveren játszani.


#6

Olyan nincs, hogy valami tökéletes legyen :yum:igyis ugyis mrgoldjak szerintem. Nincs 100% os védelem.
De amugy szerintem fölösleges hamachizni , mivel nagyon régi gamekba van megblan opció amit mamár olcsón belehet szerezni.
Esetleg azoknal a gameknel megoldas, ahol mar hivatalosan megszunt a multi része pl gamek amihez a Gamespy arcade kellet stb