Hogyan kell overclockolni?

Sziasztok!
Van némi elképzelésem róla,viszont jobbnak láttam megkérdezni benneteket.Pár nap múlva megérkezik az új gépem amelybe egy i5 8600k lesz és egy asus strix 1060 6gb.Ha jól tudom mind a 2 overclockolható.

Rengeteg Youtube videó, valamint rengeteg cikk, fórum van ahol pontos értékeket írnak, mit hol kell állítani Procit értelemszerűen ha olyan alaplapod van, akkor a BIOS-ban tudod húzni, órajel, feszültség stb állításával. A 1060-at pedig az MSI Afterburner-ral a legegyszerűbb. Nézz neten pontos értékeket, teszteld jó ideig és ha stabil akkor maradhat :slight_smile:

2 kedvelés

Köszönöm szépen a válaszodat!Egy dolog érdekelne még,és az pedig a hűtés.A procihoz rendeltem egy Cooler Master MayterLiquid ml 120l-t,ez akkor megfelelő lesz hozzá?Illetve ha videokártyánál húzom a dolgokat akkor arra is kell beszereznem egy külön hűtést?Vagy ennél a verziónál direkt van 3ventillátor pont az OC mód miatt?

A Strix kártyák elég jók hűtés szempontjából, szerintem nem kell plussz hűtő. Nyilván nem kell a végletekig húzni a kártyát, na meg a ház szellőzése, rendszer hűtés is legyen rendben. Szerintem a proci hűtőnek sem okozhat gondot az OC, de a proci hűtőn soha nem szabad spórolni.

1 kedvelés

Szia!

Igazából nincs értelme a procit húzni, mert a videokártya annyira “gyenge” hozzá képest, hogy a proci tuninggal semmit nem nyersz. 5ghz-re egyébként szerintem a 120-as víz nem biztos hogy elég, legalábbis pörögni fog a venti mint az állat.

A videokártyán ahogy írták is, MSI Afterburnerrel a legegyszerűbb húzni, azzal nyerhetsz 5-10% plusz teljesítményt.

3 kedvelés

Persze, azért ha az i5 8600K-t valaki is 5ghz-re akarja húzni, az mellé illik egy 1070-1080 legalább, na meg combosabb hűtő.

1 kedvelés

Egyszerű, gyors, érthető.

2 kedvelés

Nagyon szépen köszönöm nektek!egyébként alapbol is ekkora a különbség a proci is a videokártya között?Tehát hogy a proci sokkal tobbet tud mint ez a videokártya?

Igen, ezért írtam hogy jelenleg felesleges a procit húznod, a kártyán érdemes csak.

2 kedvelés

Szia !
Én a processzor-hoz az Intel extreme tuning utility-t ajánlom de a BIOS-ban általában be lehet állítani legalább automatára (de arra is figyelj hogy ne húzd túl).
A grafikus kártyához az MSI Afterburnert ajánlom de általában a gyártók csinálnak külön programot erre (nézd meg hogy az Asus-nak is van-e) DE itt is figyelj arra hogy ne húzd túl. DE HA NEM ÉRTESZ HOZZÁ KÉRJ SEGÍTSÉGET INKÁBB , NÉZZ TUTORIAL VIDEÓKAT , STB…

2 kedvelés