TheVR Fórum

Hogyan légy videós,online oktatás, újabb lehúzás?

Gondoltam ezt belinkelem, hátha látják a srácok. Jó téma volna. Azért ez már durva… https://videoninja.hu/mini-tanfolyam/

Mi a durva benne?

Pénzt kért olyan dologért amit Pistiék is elmondtak százszor, meg itt fórumon is akár megválaszolják, vagy youtubeon talál 1 millió videót. A lényeg hogy már mindennel lehúznának.

Hát, aki ezért pénzt ad…érted :slight_smile:

Nem ez az első hasonló eset, hogy valaki azért kér pénzt, hogy olyan információt szolgáltasson, ami ingyen is elérhető.

6 Likes

Szerintem nem lehúzás, nézd meg hány online kurzus van csomó témában (pl programozás) miközben vannak ingyen elérhetőek is.

Ez egy piac, amire van igény arra van kínálat is. Sokszor a fizetős kurzusok jobbak mint az ingyenesek.

1 Like

Manapság mindent meg tudsz tanulni az internetről ingyen, de az rengeteg idő és energia. Általában az ilyen kurzusok azért életképesek mert az időt és a befektetett energiát tudod csökkenteni pénz befektetés révén. Az más kérdés, hogy sok kókler van és ezáltal van, ami csak pénz kidobás.

Én gitározni is a netről tanultam javarészt :smiley: Legalábbis az elméleti dolgokat :smiley: A gyakorlat meg hát idő és energia! :slight_smile:

Tény, vannak neten elérhető tutorialok minden témában, de például ott van a “Tanulj hatékonyan oktatóvideóval” sorozat, ami van PS, premiere, after effects stb stb, magyar nyelvű ráadásul mellékelik a videókban látott anyagokat amivel a videóval együtt te is ugyanazt tudod csinálni. Ráadásul, az alapoktól a bonyolult dolgokig mindent magábafoglalnak fokozatosan és könnyen érthetően. Sok yt-os tutorial a felét nem mondhatja el magáról. Szerintem vannak online oktatóanyagok(fizetősek), amik igenis jók. Persze kóklerek is vannak biztos.

Persze elérhető ingyen, csak neked kell összeszedegetned a morzsákat. Ők ezt megtették, összerendezték valamilyen tematika mentén és pénzt kérnek a munkájukért. Nincs ebben semmi lehúzás, szimplán kapitalizmus, ha valakinek megéri kifizetni érte a pénzt akkor miért ne?

1 Like

Olyan, mint a kresz tanfolyam :smiley: A fater mellé ülve is meg lehetne tanulni a kocsiban ingyé’, de valószínű meghágnak a vizsgán xD Pláne a karjelzésekben lenne nagy differencia :smiley:

Ezzel teljesen tisztában vagyok.
Valószínüleg rosszul fogalmaztam, egyálalán nem ítélem el az ilyet(kivétel a kóklereket).

Az az idő amit megspórolhatsz azzal, hogy az alapokat nem kell mindenféle google kereséssel rengeteg vakvágánnyal és hibával töltened amíg magadtól rá nem jössz dolgokra több pénzt is megér ha ilyennel szeretnél foglalkozni.

Jelen hirdetés értéke, mint minden ilyen jellegű anyagé, azon áll vagy bukik, hogy mit kapsz a pénzedért. Összeszedetnek tűnik elsőre a weboldal de ez nem sokat mond róluk, de mindenképp pozitív, hogy arccal és névvel vállalják a dolgot.

2800 Ft, lehet meger annyit az az info amit adnak, megha ingyen is megszerezheto, mert nem potatlanul magas az ar

Kicsit olyan ez nekem, legalábbis a hozzaszólásokat olvasva, mint a Google :smiley:

Aki lusta az csak beír a valahova, hogy “Hallod, nem tudod, hogy xy-t hogyan kell?”, más pedig rákeres és összerakja magának :smiley:

Aki lusta ebben az estben a tanfolyam előfizető, a másik pedig a google használó :smiley:

1 Like

Nem feltétlen lustaságról van szó. Úgy gondolom a legdrágább mindenkinek az ideje azt nem lehet visszaadni sehogy sem. A google-zás helyet ha én döntöm el mire fordítom a felszabadult időmet az már win :wink: Nem beszélve arról a tömény fake infóról amibe belefuthatsz közben…

1 Like

Jogos. A lusta jelzőt inkább azokra értettem, akik keresés helyett kérdeznek :smiley:

Sziasztok!
Ha már ez a kérdés felvetült, akkor kérdezlek titeket: milyen videós tanfolyamokat ajánlotok? Illetve YouTube-n mik azok, amiket érdemes nézni, amik videóvágással, videószerkesztéssel kapcsolatosak?

Van még ez a netes tanfolyam: ez mennyire ajánlott - https://webuni.hu/kepzes/video-keszites-kezdoknek-digitalis-nomadoknak-es-vloggereknek