Hol szerezhető be Magyaroszágon a rift+touch legjobb áron?

Sziasztok

kezdő vagyok a témában, de most jutottam el oda hogy beruházzak egy eszközre.
Ki mit ajánlana hol vegyem meg a rift+touch-ot ?

1 Like

Egyben a kettőt Magyarországon leginkább sehol sem tudom megvenni tudtommal.

Azonban amit biztosan tudok és a legmegbízhatóbb az a MediaMarkt-ban. 250k a szemüveg maga, és lehet itt-ott találni Oculus Touch-ot is mint kiegészítő, de nincs azokkal tapasztalatom.

2 Likes

Szerintem Amazon.


220k körül adják, 4 nap alatt itt van.

Én a Riftet a konzolservice-ben vettem 230-ért de a touchot már Amazonról kb 45-ért.

4 Likes

köszi szépen ez az amaazon jó ötlet.

Lol az Amazonos link-képét úgy láttam mint valami emoteot XD #megintegyértelmeséshasznoshozzászólásom :smile:
Amúgy már rég csökkent az ára, asszem 200$RAR v vmi ilyesmi, Amerikában, szval most már egész nyugodtan csökkenhetne itt is! De persze még nem, legalábbis ezeken a helyeken és konzolvilágban, 576ban sem… (-_-’)
Szval ha van Amerikában élő/odautazó ismerősöd, én hozatnék vele. (Nem én, hanem én, bármint ha a helyedben lennék, ami nem igaz, csak HA. :boom: De amúgy én is, csak nem most :smile: )

Riftet külön lehet kapni 220k-ért, itthon meg elszórva 1-2 helyen kb 100kért. Szóval végösszegben kb annyira jön ki mint egy Vive ára. Kérdés ugye hogy melyik a jobb.
Apropo ha már így beszerezhető a touch, hogyhogy Pistiéknek még nincs? Lassan (kb 3 hónapon belül) VR headset vásárlásnál vagyok, addigra jó lenne tudni hogy melyiket érdemes venni :smiley:

pont most szerezték be LA-ben, már volt is videó vele, meg instán kép :slight_smile:

2 Likes

Tudom :smiley: De a kommentet 17 napja írtam xDD

Amúgy meg nagyon rég be lehetett már szerezni őket, nem értem hogy eddig miért nem tették :smiley:

Ha jól emlékszem előrendelési joguk volt a dk1 v 2 miatt, de usa only lett amikor megjelent, ezért nem tudták megvenni és megsértődtek az oculusra. :smiley:

Mennyire voltál készen? :slight_smile:

1 Like

Én azon gondolkozom hogy mikor Szeptemberben kint leszek Chicagóban akkor ott veszek htc vive-t mert jó 80 ezerrel olcsóbb mint itthon.
Szerintetek a vive vagy a oculus touch éri meg jobban?

1 Like

Attól függ, állva szeretnél inkább v kicsivel olcsóbban ülve? :slight_smile:
Csak mert Rifthez külön kell még1 szenzort venni, és akkor annyiban tér el a tracking amit ember meg nem mond btw, de mondom, attól függ hogy szeretnéd leggyakrabban VR játékokat jáccani4 :wink:
és persze van-e Vivehoz asszem minimum 4x4 méterers helyed h ne legyen rip monitor. (fú, remélem itt nincs a ripért fórumBAN :sweat_smile: :smile: )

Nálam egyértelműen hogy ha VR akkor állva játszanék :smiley:
A 4x4 simán meg van, bár attól is függ akar-e bárki más rajtam kívül meglenni a szobában, tv-t nézni, mert akkor nem a legjobb ha fel alá mászkálok a szobában.

1 Like

Ha csak ülve verzió is megtenné akkor a Pimax 4K-t választanám, mert néztem róla review-kat és azt mondták hogy kép mínőségben és látványban lepipálja a vive-ot és az oculust is és kevesebb kábelt használ, viszont hátránya hogy csak ülve használható mert nincs hozzá controller meg olyan érzékelő. De szerintem a legjobb VR játékok azok ahol tudsz mozogni valamennyire.

1 Like

Szerintem ha kontrollert nézzük akkor mindenképpen Oculus touch, próbáltam a viveot, nekem riftem van és sokkal kényelmesebb a touch. Az tény hogy a vivenak jobb a tracking rendszere, de az Oculus rendszere se rossz, jobban testre szabható a lefedheto terület. Én 3 sensort használok és 3x3 méter room scale tökéletes. Szerintem nem a room scale és kontroller a dönti el hogy melyik a jobb mert ez mindkettőnél megvan, hanem egyéb tényezők mint kinézet, súly, ergonómia, ár, stb.

1 Like

“Csak ülve” verzióra se kéne a Pimax.
A 6DOF egy szimulátorhoz is elengedhetetlen. Gondolkodtam én is a Pimax vételen, de NOLO (vagy hogy hívják) is kéne akkor hozzá, plussz a szoftveres szívások… inkább Rift.
(Úgy rémlik, hogy azt olvastam a FoV is kisebb, de erre most nem esküszöm meg.)

1 Like

Na ha ezeket tudnád részletezni/alátámasztani annak örülnék ugyanis engem is érdekel a Pimax és a Rift. :slight_smile: :pray:
6 depth of field or what? :sweat_smile:


:slight_smile:

2 Likes

Én is gondolkodtam a Pimaxon. Csábító a jobb felbontás. De az az igazság, hogy kontroller nélkül nagyon kis részét lehet kiaknázni a VR élménynek. Auto/repülőgép szimulátorhoz ok, filmeket nézni jó lehet de a játékok nagy részét nem lehet futtatni rajta. Vettem végre én is Riftet és 1 nappal később hozta meg a futár a touch kontrollert. Hát próbáltam használni amennyire csak lehet a Riftet magában de a kontroller nélkül … hát nem érné meg megvenni.

A topic témájához hű maradva az alza.hu webáruházban vettem a cuccot. Szerintem ennél olcsóbb helyet nem lehet találni ami itthonról elérhető. Főleg ha bontott darabot is bevállalsz. Jóval olcsóbb. Én féltem tőle milyen állapotban lehet de csak annyi volt, hogy a kábel nem volt összefogatva. Semmi sérülés vagy nyom nincs rajta, a kiegészítőkön rajta volt a fólia is. Tökéletesen jól működik (illetve az alaplapom USB-je miatt nem teljesen jó a tracking de az más kérdés).
A kibontott csomagolású Rift: 146 840 + ÁFA, kontroller: 39 990 + ÁFA.

2 Likes

Köszi a bolt ajánlást, még nem is hallottam róla, de elég ígéretes!

1 Like