Home office?

Hali Srácok, Lányok!
Olyan kérdéssel állnék elő, hogy van-e köztetek esetleg olyan, aki otthonról dolgozik?
Ilyen munkát keresek Én magam is és ebben kérném esetleges segítségeteket. Nem feletétlen kell nekem állás ajánlat csak pár tipp, hogy hogyan keressem vagy hogy miféle állásokat lehet ezzel betölteni… Érettségim van, számítógéphez értek és OKJ-s képzést végzek jelenleg emellé kellene ilyen állás.
Remélem nem szabályellenes amit kérdezek, ha pedig az úgyis felhívják rá a figyelmemet.
Előre is köszi! :smiley:

Van.
Milyen végzetség?
Mennyire értesz hozzá?
Milyen OKJ-s képzés?
Amúgy profession, jobline meg hasonló oldalak sokat segítenek ilyen dolgokban.

1 kedvelés

Érrettségim van, pc-hez eléggé álltalába az ilyen jellegű munkák felhasználói tudást igényelnek, az meg bőven megvan… :smiley:
Szoftverfejlesztés-t tanulok.

Hát első körben ilyen telko meg adatrögzitő melók szoktak ilyenek lenni.
Ha meg már amúgy is szoftverfejlesztést tanulsz (Remélem a rendeset nem a hogyan másoljunk minden stackoverflow-ról részt) megprobálkoznék a helyedben valami junior melóval ha érzed magadban a jedit. Viszont arra számíts, hogy ott a home officet javarészt csak senioroknak engedik.

Nézd meg az álláshirdetéseket. Hány írja, hogy van lehetőség otthon dolgozni? Magyarországon ez még mindig csak mese. Az állások 1%-ánál talán lehetséges, de akkor is max 1-2 év után, ha majd bizonyítottál.
Én is idén érettségiztem, jövőre felsőfokú OKJ, szintén programtervező szakon, mellette max a KFC-be fognak felvenni, ott érnek véget a lehetőségek. :slight_smile:
Ha elvégzi az ember TALÁN felveszik Junior programozónak, aztán talán nem hal éhen belőle az ember. Ez a magyar valóság.

Azért ne lássuk már ilyen sötéten a dolgokat.

Én több helyen is dolgoztam, átlag junior programozó fizetés, Budapesten, 400k+ volt mindkét helyen. Ezért ebből már nem kell éhen halni itt sem.

A legtöbb helyen a heti 1 home office opció alap, ha többet akarsz otthon lenni, az megegyezés kérdése.

Van ismerősöm aki pl suli mellett videoelemzést csinál, az 100% otthonról végezhető, szóval ilyen is van, persze nem feltétlenül sok.

Igen, de gondolom 400k+ fizuért elvárták a diplomát, nem pedig középiskolából szabadult embereket vettek fel. Igen a másik, hogy az infó állások nagy része Budapesten van, ha vidéken él az ember, akkor kevesebb a lehetőség.

Nope, ezt pl a Greenfoxosok simán megkapták. Diplomával azért ennél magasabbról indulsz árban (feltéve hogy tényleg értesz is amihez kell).

Középiskolából kikerülve nem junior leszel a legtöbb esetben, hanem Trainee. De úgy is meg lehet csípni a 200 végét 300 elejét, már ha jó vagy. Ha csak annyit tudsz amennyit a suliban tanítottak, akkor sok sikert a KFC-ben :smiley:

1 kedvelés

Mindenkinek köszi, ha valaki tud hozzátenni valamit akkor nyugodtan, minden segítség jól jön.
Tanulom, így hogy elkezdtem befejezem, ezt az okj-t de sajnos nekem valahogy nagyon nem jött be ez a szakma, menni megy amennyire kell, de nem adja azt a feelinget amire számítottam… :confused:
Akkor érdeklődök a hirdetéseknél amit találtam hátha pont becsúszik egy 100%-os itthoni meló! :smiley:
Várom a további hozzászólásokat (ha vannak)! :smiley:

1 kedvelés

Appent nézd még meg. De ahhoz erős angol kell. Hirdetés és közösségi média értékelést kell csinálni, csak online a dolog. Ha jól emlékszem $8/óra a bér. Viszont heti 40 órában maximalizálják a munkaidőt. Payoneer fiókot kell hozzá csinálni, azon keresztül fizetnek.

Tudnád ezt egy kicsit részletezni, sosem hallottam róla, viszont egy elérhetőség, vagy esetleg egy oldal ahol utána olvashatnék jól jönne. :slight_smile:

https://connect.appen.com/qrp/public/jobs/list

Nem írnak részleteket, mert a Google-nek dolgoznak, ezért semmi sem publikus. Ha elfogadják a jelentkezést, a titoktartási az első, amit alá kell írj. Lényegében egy online felületen kell az értékelést csinálni. Elég monoton, de az idődet teljesen te osztod be.

Köszi szépen.

1 kedvelés

Bruttó v nettó? :smiley:
Meg gondolom erős angollal.

1 kedvelés

Bruttó. Azért juniornak nettóban még kicsit erős lenne :smiley:

Angol nélkül nem tudom mit keres bárki az IT-ban, természetes, tárgyalási szinten kell.

1 kedvelés

Ja apropó jut eszembe. Léteznek ilyen oldalak is, csak ugye ehhez nagyon tudni kell.
Munkákra lehet jelentkezni, a legjobb és legolcsóbb jelentkezőnek adják oda természetesen a munkát :smiley:

https://www.freelancer.com

@Anttarax Azért nem 1% az, mára már a legtöbb nagyobb IT cégnél van lehetőség HO-ra, legalább is szoftverfejlesztésben meg néhány másik ágon.

Én IT Sec-ben dolgozom és 95%-ban otthonról. Igaz, azért minimum a próbaidőt bentről szokás ledolgozni. :slight_smile:

Bár az is tény, hogy szaktudás nélkül nem egyszerű valami jót találni, legfeljebb majd az OKJ után.
Aztán ott se legyen megállás, fejlődni, tanulni folyamatosan, az IT-ban ez létfontosságú. :slight_smile: Kellő tudás és tapasztalat birtokában könnyedén találsz olyan helyet ahol HO-ban lehet dolgozni.

1 kedvelés