TheVR Fórum

Honnan vásároljak? Külföld / Belföld?

Sziasztok!
Mostanában sokat nézelődőm a webshopokban mivel lassan szeretnék egy asztali PC-t összedobni.
Nézelődök a hazai piacon és a külföldiken egyaránt. Sokszor tapasztalom azt, hogy külföldön olcsóbban adnak dolgokat és a szállítás is ingyenes. Na de vajon megérné másik országból vásárolni?
Pl.: Amazonról és persze sok más külföldi oldalról…
Én pl.: rendeltem már párszor a német Thomann-tól elég nagy összegekben hangtechnikai és fénytechnikai felszerelést. Ők mindig gyorsan és pontosan szállítottak és még sosem volt probléma a termékekkel.
Kérdés így van ez a PC piacon is?
Érdekelne, hogy ki rendelt már külföldről nagyobb értékben PC alkatrészeket és honnan? valamint mik a tapasztalataitok?
Remélem jó kis téma lesz belőle és sokaknak segít még. :wink:

1 Like

kompatibilitásra nagyon kell vigyázni proci alaplap sli vagy nem sli és még véletlenül se vegyél szerverramokat mert pc-be nem jó a vám miatt a csomag értéke ne legyen több mint 22euro ezt írd meg az eladónak és az is lehet hogy én se tudok mindent kényelmesebb és gyorsabb belföldről gépet venni

Ez így van, ahogy előttem írták. A VÁM-ra vigyázz, hogy csak free shopping opcióval vásárolj, mert különben érhet drága meglepetés. :slight_smile: De ha olcsóbb akkor megérheti abszolút. Persze csak ha nyugati országból rendelsz, és akkor a szabvány miatt sem kell aggódni.

Javaslom az Amazon.de -t, onnan se vám, se szállítási költség egy bizonyos összeg felett. Elég sok mindent rendeltek onnan, idáig minden pöpec.

1 Like

Az előttem szólók már írták pár előnyét így én egy hátrányára hívnám fel a figyelmed. Külföldi termékkel körülményesebb az esetleges garancia érvényesítése. Mivel említetted, hogy több oldalról szednéd össze és sok helyen kérik ilyenkor, hogy küld vissza nekik (saját költségen persze) és a hozzád való visszajuttatást is te fizeted. Ilyen esetben már többe jön ki a dolog mintha itthon vásárolnál. Szóval a garanciális dolgokról érdeklődj mielőtt vásárolsz.

3 Likes

Nagyobb germán hardware boltoknál van lehetőség 5-10 euróért cserébe prémium garanciát kérni, akkor ők intézik a megnyekkent kütyük jobbra balra szállítását futárral az első hat hónapban.

Eddig szép és jó és igaz is amit írsz @sutyomatic. De nem mindenhol, sőt a legtöbb helyen nincs ilyen szolgáltatás sajnos.

Mindfactory-nál van ilyen, ez az egyik legnagyobb német hardver bolt. De az Amazon-nál is van UPS Return szolgáltatás. Ha elindítod a visszaküldést és ők elfogadják, akkor küldenek neked egy fizetett csomagcímkét.

Azt viszont nem tudom, nem vagyok benne biztos hogy ez működik-e olyan országokban is ahol esetleg nincs lerakata az Amazon-nak.

Ez hiteles lehet?

Őszintén kétlem. Ahhoz képest hogy “EU”:


Sehol nincs egy értelmes mondat sem, csak az Nvidia hivatalos marketing anyaga szépen odabiggyesztve.
Edit:
Kicsit elbizonytalanodtam, de ahhoz képest hogy állítólag a UK-ben van ez a cég, az egész privacy policy oroszul van.

Na jó, inkább nem is mondok semmit, mert nem tudom eldönteni. Viszont szerintem ha nem lehet eldönteni, hogy egy bolt megbízható-e, az elég rossz jel.

2 Likes

Csak 200 euro lenne egy olyan videokártya amire szükségem lenne,mert itthon 2x annyi,de félek hogy kamu oldal.

Eléggé gyanús hogy rtx 3060 267 euro.
Tudtommal nvidiának nincs hivatalos eu shopja

1 Like

Jó, full kamu.

FAKE.

Nehogy fizess egy petákot is!

2 Likes