Htc vive 2.0?


#1

Sziasztok! Mivel régóta érdekel a virtuális valóság ezért elhatároztam,hogy beruházok pár hónapon belül egy HTC VIVE-ra. Az új GTX széria után egy 2080(vagy 2080 ti, de a megjelenéstől függ)-al fogom használni. A kérdésem az lenne,hogy pár hete láttam,hogy lehet jön ki a HTC-től egy új VR szemüveg. HTC VIVE gen.2 vagy HTC VIVE PRO személyében. Ti mit tudtok erről? Van esély rá,hogy jön? Mi a véleményetek?


#2

A pro már létezik és lehet már venni is.


#3

Khm… Inkább nem fűzök hozzá semmit. Én hülye csak olvasgattam róla ,de hogy létezik már az fel se merült bennem.


#4

Csak vigyázz, mert a sima pro csomagban csak a headset van, kontrollerek és base stationok nem! Nem tudom árulják e egyben is de előtte kérdezz utána mi van a dobozban!


#5

Köszi! Lehet,hogy nem is a PRO-t veszem meg. Majdnem 100K-val drágább és nem is tűnik olyan minőséginek ezért az árért. Plusz ugye a kiegészítők amit te is mondtál.


#6

Hát akkor meg inkább Oculus Rift szerintem.
Max ha úgy van helyed otthon és körbe akarsz forogni akkor plusz egy szenzor kell de alapvetően olcsóbb, több a játék (Oculus + Steam) és a képe is szebb valamivel. A kontrollerek meg nagyságrendekkel használhatóbbak, kényelmesebbek mint a VIVE-nál.

A VIVE pro-nak jobb a felbontása és beépített füles is van rajta. Az alap verzión nincs. Nagyon kényelmetlen fel-le venni. Riften is van beépített füles.


#7

Rift pro most mindennel együll 1200 dollár körül van, Rift meg 400 + egy 3. szenzor.

Ezekre persze jön némi ÁFA stb de nagyságrendileg ez a helyzet.


#8

Nem vagyok nagy Rift fan. A design se jön be. Mindenképpen a VIVE a nyerő nálam,de mivel jobb a 3 szentor? Melyikre jött több és jobb támogatott játék?


#9

Nem jobb a 3 szenzor hanem szükséges ha 360 fokban akarsz forgolódni. A VIVE megoldja 2 szemközt elhelyezett szenzorral, a Riftnél az úgy gyenge, kell egy harmadik is.
A Riftnek van saját Oculus Store-ja sok játékkal és van pár olyan is ami ingyen jár a touch controllerhez, azt gyárilag a VIVE-osok nem érik el bár valami kalóz programmal megoldható, Steames játékokból a Riften is fut nagyjából minden esetleg a VIVE exclusiv címek nem.
Ha ragaszkodsz a VIVE-hoz akkor viszont lehet, h megérné a pro. Azon van fülhallgató, 1200p helyett 1600p a felbontása és 2 kamera ha AR módban szeretnéd használni.

Alapvetően amúgy manapság minden jobb játék kijön Steamen és Oculus Store-ban is vagy ha csak Steamen akkor is kap közvetlen Rift támogatást. Szóval ilyen szempontból mindegy.


#11

Köszi a választ mindenkinek! Nem jelölök be megoldást ,mert hátha van még valakinek valami hozzáfűzni valója. Valószínűleg HTC VIVE PRO-t veszek. :slight_smile:


#12

Ha van rá keret akkor mindenképp. Már csak azért is, hogy ne azon járjon a gondolatod miközben az alap modellel játszol, hogy nem lett volna e jobb a pro-t venni… :slight_smile: