Htc vive 2.0?

Sziasztok! Mivel régóta érdekel a virtuális valóság ezért elhatároztam,hogy beruházok pár hónapon belül egy HTC VIVE-ra. Az új GTX széria után egy 2080(vagy 2080 ti, de a megjelenéstől függ)-al fogom használni. A kérdésem az lenne,hogy pár hete láttam,hogy lehet jön ki a HTC-től egy új VR szemüveg. HTC VIVE gen.2 vagy HTC VIVE PRO személyében. Ti mit tudtok erről? Van esély rá,hogy jön? Mi a véleményetek?

A pro már létezik és lehet már venni is.

Khm… Inkább nem fűzök hozzá semmit. Én hülye csak olvasgattam róla ,de hogy létezik már az fel se merült bennem.

Csak vigyázz, mert a sima pro csomagban csak a headset van, kontrollerek és base stationok nem! Nem tudom árulják e egyben is de előtte kérdezz utána mi van a dobozban!

1 Like

Köszi! Lehet,hogy nem is a PRO-t veszem meg. Majdnem 100K-val drágább és nem is tűnik olyan minőséginek ezért az árért. Plusz ugye a kiegészítők amit te is mondtál.

Hát akkor meg inkább Oculus Rift szerintem.
Max ha úgy van helyed otthon és körbe akarsz forogni akkor plusz egy szenzor kell de alapvetően olcsóbb, több a játék (Oculus + Steam) és a képe is szebb valamivel. A kontrollerek meg nagyságrendekkel használhatóbbak, kényelmesebbek mint a VIVE-nál.

A VIVE pro-nak jobb a felbontása és beépített füles is van rajta. Az alap verzión nincs. Nagyon kényelmetlen fel-le venni. Riften is van beépített füles.

Rift pro most mindennel együll 1200 dollár körül van, Rift meg 400 + egy 3. szenzor.

Ezekre persze jön némi ÁFA stb de nagyságrendileg ez a helyzet.

Nem vagyok nagy Rift fan. A design se jön be. Mindenképpen a VIVE a nyerő nálam,de mivel jobb a 3 szentor? Melyikre jött több és jobb támogatott játék?

Nem jobb a 3 szenzor hanem szükséges ha 360 fokban akarsz forgolódni. A VIVE megoldja 2 szemközt elhelyezett szenzorral, a Riftnél az úgy gyenge, kell egy harmadik is.
A Riftnek van saját Oculus Store-ja sok játékkal és van pár olyan is ami ingyen jár a touch controllerhez, azt gyárilag a VIVE-osok nem érik el bár valami kalóz programmal megoldható, Steames játékokból a Riften is fut nagyjából minden esetleg a VIVE exclusiv címek nem.
Ha ragaszkodsz a VIVE-hoz akkor viszont lehet, h megérné a pro. Azon van fülhallgató, 1200p helyett 1600p a felbontása és 2 kamera ha AR módban szeretnéd használni.

Alapvetően amúgy manapság minden jobb játék kijön Steamen és Oculus Store-ban is vagy ha csak Steamen akkor is kap közvetlen Rift támogatást. Szóval ilyen szempontból mindegy.

Köszi a választ mindenkinek! Nem jelölök be megoldást ,mert hátha van még valakinek valami hozzáfűzni valója. Valószínűleg HTC VIVE PRO-t veszek. :slight_smile:

Ha van rá keret akkor mindenképp. Már csak azért is, hogy ne azon járjon a gondolatod miközben az alap modellel játszol, hogy nem lett volna e jobb a pro-t venni… :slight_smile:

1 Like