TheVR Fórum

HTC Vive controller probléma

Sziasztok!

Körübellül 1 hónapja vettem egy HTC Vivot. Room scale módban használom. (1,5m x 2,5m)
A base station-öket kb 2m magasan szereltem fel ahogy a képen is lehet látni. Srégen szemben vannak egymással, és az üres terület a VR tér.

Ez a kép ez első base station szemszögéből készült. :arrow_down:

Az lenne a gondom, hogy ahol a szék van, azon a részen játék közben a controller ide-oda ugrál, néha nem látja. Nem tudom, hogy mi zavarhatja a jelet. Elvileg nem lóg semmi a base station útjába. Próbáltam más helyekre is tenni, akkor is ez volt a gond. Tettem alacsonyabbra, tettem közelebb, stb.

Esetleg ha valaki találkozott ilyen gondal vagy tud segíteni, annak előre is köszönöm! :slight_smile:

üdvözlet mindenkinek.

Igazából nekem a játékkal lenne baj, mégpedig a “The Lab” egyszerűen a töltésnél kilép a vive menübe, de a monitoron a játék megy csak fekete képernyővel.

Sok helyen szétnéztem hogy mi is lehet a baj, de sajnos nem jártam sikerrel. Kérlek titeket ha van ötletetek vagy egy link ami alapján meg oldható, örülnék neki.

Helo újra én vagyok :smiley:

Szeretném megosztani a tapasztalataimat, hogy végre valahára el tudtam indítani a játékoksat HTC VIVE-on.

első körben a probléma még ugyan az volt: El indítottam a The lab (plélda) és a monitoron meg jelent ugyebár a játék felülélte, de viszont a a Headsetben csak a töltés látható, és utána visszadob a normál ki indulási felületre.

Annyit tetem hogy egy működő játék Plugin-okat átmásoltam a lab Plugins mapájába, és egyszer csak működött. :smiley: Nem tudom hogy most ezt mégis hova máshova kelet volna írnom. :smiley: de az a lényeg hogy ez egy bevált módszer.

1 Like

A gond az elrendezéssel volt. Sikerült a szobában úgy kialakítani a területet, hogy a base station-t ne zavarja semmi a jelek vételében. Nem tudom pontosan mi zavarhatta mert fizikailag semmi nem akadályozhatta.

Részemről zárható. :slight_smile:
@VizesNinjonKovacs @lengyelb :lock: :slight_smile:

1 Like