HTPC építés

Sziasztok!

Szeretnék építeni egy HTPC-t, és a konfig összeállításában kérném a segítségeteket!
A gépet játékra egyáltalán nem fogom használni, csak (helyenként 4K-s) filmezésre. Egy Optoma UHD51 4K-s projektorral, és egy YAMAHA RX-S601D típusú erősítővel fogom használni (ezek már megvannak).
Ami fontos, hogy könnyű legyen a gép, mert a falon lévő polcra fogom tenni, és nem packáznék az égiekkel, hogy a nyakunkba szakadjon (alatta van az ülőgarnitúra).
Terv:

Előre is köszi az észrevételeket!

Gyári hűtőnek majd lehet hogy le kell venned a külső keretét, erre készülj fel.
Alaplapból az Aorus Pro-t javasolnám.
Az A2000 nagyon jó választás.
És egy jó kis táp ezek mellé:

Ezen kívül szerintem minden rendben van.

Ha pedig az ultimate HTPC a cél, akkor a következő házat javasolnám. Nagyon nehéz benne építeni, és egy 90W-os táp van benne (ami hozzáteszem bármilyen APU-hoz bőven elég), de nagyon kompakt, VESA csavarhelyekkel.

2 Likes

Viszont mind a 2 ház mini ITX MoBo-kat támogat és SFX PSU-t… erre érdemes odafigyelni.

1 Like

Igen, koszi, ez az info megvolt, igy valogattam.

Nézz rá az alábbi házra is ha teheted. Már építettem bele és nagyon jó a szellözése még izmosabb konfig esetén is.

1 Like

Koszi, megnezem! Az kulon jo, hogy feher. Lehet, hogy hulye kerdes: nem hangosabb ez a haz azert, mert “nyitottabb” a sok racs miatt, mint a node 202? Tiszta sor, hogy emiatt jobb az air flow. Nagyon fontos szempont, hogy minel halkabb legyen, a fejunktol lesz kb. masfel meterre.

Nem vészes egyáltalán, de nem a gyári hütő használtam hanem ezt, és volt benne 2 ventis MSI videókártya is. Asztalra került monitor mellé kb 65-70 CM-re és csak terhelés alatt jött meg kicsit a hangja a GPU-tól, de 1,5 méterről filmezés közben abszolút nem fogsz hallani semmit belőle.

1 Like

Lehetséges, hogy beneveznék erre a házra. Van egy kvázi tök új tápom feleslegesen, amit épp el akartam adni (Cooler Master MWE Gold 550W), ami nem moduláris - és ebbe a házba fel tudnék használni. (A node 202-nél viszont kéne tápot is vennem). A kérdésem, hogy a ház mérete miatt azért lehet használni nem moduláris tápot kisebb szívással a beszerelésnél és a kábelek rendezgetésénél?

Kicsit macera a nemmoduláris táppal, érdemes átgondolni az építést, de azzal építettem én is a gépet és megoldható alul marad hely a táp mellet a plusz kábeleknek és a szükségeseket pár gyorskötözövel el lehet vezetni a házban. Lapnak nyugodtan választhatsz WiFi-et, kényelmesebb.
A gyári hütő marad a procin, vagy amit ajánlottam?

Szerintem megyek azzal, amit ajánlottál. Köszi a segítséget!