Huawei P20 Pro vs. Xiaomi Mi 9

Kedves Ninjonok!

Telefon vásárlás előtt állok, s ennek okán nézegettem is, hogy 150.000 Ft. környékén mit is kaphatok. Elsőre nekem is a Huawei P20 Pro ugrott be, de gondoltam azért keresek alternatívákat még. Így bukkantam rá a Xiaomi Mi 9 -re. Továbbra is a Huawei felé hajlok, úgy hallottam a Xiamoi háttértámogatása elég gyenge, s sok funkciója inkább csak van, mint hogy ténylegesen és gördülékenyen használható.
Ti mit mondtok, vagy esetleg mit ajánlotok még?
Fő szempontjaim:

  • Erős, megbízható hardver
  • Combos akku idő
  • Nagy tárhely/bővíthetőség
  • Szép és nagy kijelző
  • Jó kamera

Ahogy fentebb is írtam a keret 150.000 Ft.

Segítségeteket előre is köszönöm! :slight_smile:

Szia.
Én egy P20 Pro használok olyan 6 hónapja és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem vagyok egy telefon szakértő ezt bevallom de személyes véleményem alapján ajánlani tudom.

Hardverrel, szoftverrel nekem eddig nem volt gond bár mostanság mintha a Wifi-je rosszalkodna de lehet a routeremmel van gond így nem jelenteném, hogy 100%-osan a telefonnal van gond.

Az akku idő jó, egy napot nekem simán kibírt youtube/netezés

128Gb tárhely szerintem több mint elég.

Kijelzője pont elég nagy, számomra szép képe van. Megjegyzem, hogy a fényerő nem tudom milyen a többi “csúcskategóriás” telefonnál de ennek maxon elég brutál. Olyan 20-30%-on használom mindig mert 100% kisüti a szememet (nem mintha bárki egyfolytába 100%-on használná :smile: )

Kameráról van tesztje a srácoknak is.
Ezen kívül várj még pár véleményre de én ajánlani tudom. Előre is használd egészsgéggel az új telódat. :wink:

1 Like

Szia! :smiley:
A Xiaomiról tudok nyilatkozni, mert egy Mi8-am van (6/128gb), amivel teljesen meg vagyok elégedve. Nem veszem észre, hogy a támogatottság rossz lenne. Rendszeresen jön frissítés, amiben mindig javítanak valamit, plusz most végre bekerült az arcfelismerős kijelzőfeloldás, így nem kell a régió állítgatással sz*rakodni… :smiley:
Viszont nézegetve teszteket, nem látok túl nagy előrelépést (nyilván van, meg újabb modell) a Mi8-hoz képest a Mi9-ben.
A kijelző hibátlan,a hardver nevetve megcsinál kb bármit, legalább is nekem, mint átlag felhasználónak. A kézmozdulatos vezérlést imádom benne. (A gombok helyett)
Egy szó, mint száz, most hogy egy Mi8-at már 100 ezer körül meg lehet kapni kb (6/128gb), elég jó vétel, és még pénzed is marad. :smiley:
Kamerában lehetséges, hogy a Huawei a jobb. :roll_eyes:
De ez csak az én véleményem. :slight_smile: A végén neked kell dönteni. Rosszul szerintem semmiképp nem jársz. :blush:

1 Like

Huawei P20 Pro lett végül, köszönöm szépen a véleményeket! :slight_smile: Zárható! @lengyelb

2 Likes