Olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy le szeretném cserélni a jelenlegi processzoromat (i5 6600K) egy i5 12600K-ra. Sok helyen azt olvastam, hogy nem a legjobb párosítás az i5 12600K és az ASUS GeForce 1660 Ti. Valószínűleg bottleneck-elne. Nem igazán vagyok jártas az ilyen dolgokban. Szeretném a véleményetek kérni illetve egy kis segítséget ezzel kapcsolatban.
Bottleneck lenne a GPU, ami annyit jelent, hogy ha upgradeled, akkor jóval több fps-ed lesz majd. De a bottleneck önmagában “gondot” nem okoz, csak épp nem használod ki a lehetséges maximális teljesítményt.
Ha viszont nem gondolkozol tuningban, én inkább mennék rá a 12400-ra.
Persze. Egy ilyen lap ( ASUS PRIME B660-PLUS D4) van tervben, illetve ram nem is, hanem inkább táp ( CHIEFTEC Photon CTG-750C-RGB 750W). Ram csere miért lenne szükséges, ha már említetted?
Nem. Csak a fent említett “márka”, ha szabad egyáltalán annak nevezni, finoman szólva is hulladék.
A megidézett fórumtárs, pedig naprakészebb tápokban nálam.
Egy táp a lelke a gépnek. Ha az döglik, akkor ránthat magával mindent .
Nem szeretnénk, ha rossz minőségű alatkrész miatt járnál pórul.
Csak ennyi az idézés oka
Viccet félretéve, nem szabad megvenni! Sesonic Focus GX 650W legyen a kiinduló alapod. Persze előtte jó lenne tudni, hogy húzni is szeretnéd-e a 12600K-t?
Köszönöm szépen az eddigi segítséget. Szóval chieftec tápot semmiképp. ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 ez egy jó lap lenne már hozzá? Tehát ha jól értem, akkor egy 3200 -as cl 16-os egy megfelelő választás lenne.
Sajnos sokkal több márka és típus van amit NE, mint amit igen. Tehát kb. egy kezemen meg tudom számolni azokat a tápegységet amiket jelenleg ajánlanék. Ebből a Seasonic talán most a legjobb ár/érték arányban. (no meg a 10 év gyártói garancia sem hangzik rosszul)
Mint Asus kedvelő javaslom, hogy inkább ne. A mérnökök eléggé eltolták a VRM körüli műanyagok méretét és a léghűtőket nagyon nehéz rászerelni, ha egyáltalán rá lehet. Inkább TUF vagy Prime legyen, ha Z690.
Nagyjából igen. Bár ennél a procinál (a 12600K-nál) már érdemesebb “durvulni”. Nyilvánvalóan pénztárca kérdése. Ill., így is, úgy is visszafogja a 1660Ti az egész masinát. A 12600K mellé “illő” egy RTX 3060 legalább.
Megkérdezem még egyszer, miért 12600K, egy 1660Ti mellé?
Teljesen indokolatlannak érzem, együtt a Z-s alaplapra való rábeszéléssel. Még ha marad is a K-s procinál, akkor sem kell hozzá Z lap, ha nem akar manual OC-zni.
A 12. gen, csakúgy mint a modern Ryzenek, közel maxra vannak járatra gyárilag is, csak győzze az ember hűteni. Amatőröknek, átlag felhasználóknak gyakorlatilag 0 értelme van a manuális overclockkal foglalkozni. Ha valamit, akkor inkább undervoltolni érdemes.
Én asus 2060-as mellé raktam 12400f-et meg asus tuf gaming b66m-plus 4d-t meg 4400mhz-s patriot kitet(2x8). 2060-at megeszi a fenébe Szerintem egy 3070-est is röhögve ki tudna hajtani. Kártya 100%-on proci meg játéktól függően maximum 50% körül teljesít.
Nem konkrétan mellé. Per pillanat igen, de későbbiekben nyilván tervben van egy komolyabb kártya is. És azért döntöttem a 12600k mellett, mert laikus szemmel egész jó választásnak tűnik. Játékra szeretném használni (1080P), semmi 4K. Húzni sem szeretném a procit.
Fordul a kocka. B-s lapot vegyél és ne K-s procit. Egy 12600F és egy Asus TUF B660M-E D4 elég bőven. (vagy hasonló lap) Jó lenne tudni, hogy mi a cél VGA tekintetben, mert ahhoz kéne mérni kb. a procit is.