TheVR Fórum

I5 3340 köré építés

Hello,

Az szeretném kérdezni, hogy mennyire érdemes egy I5 3340 köré gépet építeni?

Az előző configomból csak a processzor és az alaplap (msi h77ma-g43) maradt. Eddig teljesen meg voltam elégedve a procival, nagyon szerettem. Most egy ideiglenes gépet használok, bizonytalan ideig, ezért merült fel bennem a kérdés:

Érdemes -e ezekkel az alkatrészekkel foglalkozni, ki lehet-e hozni belőlük valamit, amit lehet fejleszteni teszem azt 2 év múlva, vagy már most egy elavult alkatrész(ek) ről beszélünk ?

Felhasználási területek: Egyszerűbb 3D modellezés/animálás, programozás, low-mid tier gaming (az új játékokat azért ki szeretném próbálni, az se baj ha minimum grafikán), illetve amit az egyetem még rámsóznak feladat

Mit gondoltok, van jövője ennek a (két) meglévő alkatrésznek, lehet belőle kihozni ezek alapján bármit?

Remélem minden fontosát leírtam
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Zeusz0

Az a kérdés hogy milyen videokártya lenne mellé, és mennyi a keret.

Nem igazán, a 4 mag 4 szál egyre inkább kevés, mind játékra, mind munkára, ráadásul piszok olcsón mennek a 6 mag 12 szálas Ryzen procik.

Na hát igen, ezért is írtam ide, mert fogalmam sincs milyen videokártya az amit még érdemes belerakni esetleg, amit ki tud hajtani egy ilyen rendszer :confused:

A keret: Ezekben az időkben nehéz megmondani, mert nem igazán mennek a diákmunkák.
De a minimum amit bele tudok rakni az nagyjából 100k, a teteje meg valahol 200 körül van amit erre most áldozni tudnék.

Ha 200 körül tudsz rá költeni akkor nyugodtan engedd el a 3340-t és vedd ezt a Build ajánlóból
image

Pont ezt akartam beírni. A CPU hűtő elhagyható, elég a gyári is, így 202-re jön ki.

Viszont mindenkinek számolnia kell azzal, hogy drágulás/készlethiány jön, ergo ez a build sem lesz már sokáig ennyi valószínűleg… :frowning:

Nagyon nagyon hálás vagyok a válaszokért srácok, királyok vagytok! Még nem tudom mi lesz, még van egy pár hónapom remélhetőleg a kölcsöngéppel.

Még annyit kérdeznék, hogy a házra például mennyire éri meg költeni? A Designon kívül van jelentős szerepe ? Lehet van otthon régi gépház, jó döntés lehet, vagy nem érdemes ilyenen spórolni ? Ha hülyét vagy megválaszoltat kérdeztem bocsi, hirtelen nem találtam olyan kérdést ami ezt feszegetné.

Még egyszer köszönöm

A Designon kívül van jelentős szerepe?

Kinek mi, szerintem a design a másodlagos szerepe, az elsődleges a megfelelő hűtés/légáramlás biztosítása, hogy ne főjjenek meg benne az alkatrészek.

1 Like

Egyetértek @meteoric87 -tel, annak a régi háznak nem lehet túl jó légáramlása, így inkabb mennék én is az újjal.
Az SG 1 Tg különben is nagyon jó ház