I9 9900k hőmérséklet


#1

Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi!
Asus rog strix z390-E
i9 9900k
Nzxt Kraken x72 vízhűtés
Nzxt H700i ház
Alapjáraton a proci OC nélkül 35C°-on ketyeg,de ha használva van pl. gaming, akkor 60-65C° -ig felmegy a hőmérséklet CAM szoftver szerint!Ventilátorok teljesítmény beállításon vannak!AIDA stressz teszten 90-ig is felmegy,szerintetek ez teljesen ideális vagy keressek valami hibát a rendszerben?
Válaszokat előre is köszi!


#2

Teljesen normális.


#3

Nyugi az teljesen jó. Én H150i-vel hűtöm az én 9900k-mat de mivel kicseréltem a ventiket LL120-asokra (mindent az RGB-ért :smile:) Ráadásul egy Lian Li O11 Dynamic-ban van (nem a legjobb airflow :smile:) Alap 40°C körül fut de render vagy CPU igényes game feltudja tolni 86°C-ig is. (Persze nem forognak maxon a ventik…mert legyen halk is a masina)

A 9900k nem a leg optimálisabb CPU fogyasztás szempontjából; ráadásul pörgetni lehet a lid-eken annyira nem egyenletesek… (konkrétan kipróbálhatod) Ha veszel nagyon finom csiszolópapírt akkor rámehetsz a lid-re…nem is keveset lehet nyerni rajta…de persze csak saját felelőségre :slight_smile:

Őszintén 95°C-körül kezd el throttling-elni (persze ez nem azt jelenti, hogy jó neki ha magasabb hőfokon fut rendszeresen)

A te hőfokaid viszont teljesen okésak a 9900k-nak.


#4

Ha nincs rajt a gyári TDP korlát, akkor delid nélkül ennyi sajnos. :neutral_face:


#5

Köszönöm a válaszokat!


#6

Választ kaptál a kérdésedre?
Zárhatom a topikot?


#7

Szia!Igen,köszönöm!


Lezárva ekkor: #8