TheVR Fórum

I9 9900k Lap

Hali,

Egy 9900k-s riget tervezek összerakni, azonban mobo választásnál picit elakadtam, olvasgatom OCers fórumot meg társait, hol mit írnak, MAXIMUS XI Hero és a Z390 Aorus Master között agyalok.
Ha sikerül jó bint kifogni akkor szeretném a CPU-t 5.1 - 5.2 ghz-en üzemeltetni.

  • Elvileg a Hero AI Tunerje sok embernél elég jó eredményeket produkál, viszont gyengébb VRM
  • Az Aorus Master jobb VRM terén viszont primitívebb a BIOS

Van valakinek tapasztalata egyik vagy másik lappal? Előnyök hátrányok? Más ajánlat?

@Xeno is i9-es :slight_smile:

Remélem tud számomra hasznos választ adni :wink:

Először kezdem a fontossal… AKKOR SEM VENNÉK ASSUS TERMÉKET HA FEGYVERT TARTANÁNAK A FEJEMHEZ :rofl: Csak, hogy egyből tisztázzuk a dolgokat.

Az a “primitívebb BIOS” az egyáltalán nem primitív csak nem annyira van agyoncsillivilli csicsázva mint az ASUS lapoké. Amúgy ugyanazt a funkcionalitást nyújtja. Nekem is Aorus Master-em van a 9900k alatt a régi 6700k-s setupban meg egy Gigabite Z170x Gaming G1.

Én már lassan 20 éve CSAK Gigabyte-al építek legyen az Motherboard vagy GPU és semmi okom se panaszra sem arra, hogy másfelé nézelődjek. Az ASUS nagyon felkapott lett megint az utóbbi pár évben de őszintén szerintem sok termékükkel még mindíg csak a baj van ha rossz szériát fogsz ki…

Amúgy a legfontosabb az az, hogy NE vegyél most Intelt. És ezt úgy mondom, hogy nekem is egy 9900k van a gépemben… Egyből az is probléma ha MOST 9900k-t akarsz mikor jön ki az új generáció…az meg egyenesen butaság, hogy intel vonalon tervezel mikor maga az INTEL IS BEVALLOTTA, hogy az AMD jelenleg minden téren piacvezető az új generációjával… Ár/értékben pedig verhetetlen. Egy 9900k áráért akár Threadripper vonalon is megindulhatsz AMD oldalon…és SOKKAL jobban jársz. Főleg, hogy még 1-2 generációnyi új CPU is belemegy ugyanabba a foglalatba és nem kell alaplapot is cserélni mint az Intel oldalán…

3 Likes

Hali, köszi a választ. Vágom a helyzetet azokat illetően amiket említettél. Az a szitu hogy jelenleg egy 10 éves celeron van a gépembe és hamarosan mindenképpen új gépet kell vennem. Nézve azt hogy inkább Intelekkel van tapasztalatom, magabiztosabban mennék az i9-el mint hogy frissen új lappal kezdjek AMD terén. Sokat agyaltam hogy AMD legyen-e, nézve a teljesítménybeli különbségeket single / multi -thread mire lenne inkább szükségem. Amely téren az AMD nekem előnyt nyújtana ott már inkább szervert használok. $ / Teljesítménybe természetesen az AMD az ésszerű azonban nekem a magasabb órajel kedvezőbb. Persze ez még változhat, viszont nem tervezek ezután hosszú ideig váltani. Köszi még egyszer a választ.

1 Like