Idegállapotba voltam.. Telekom net vidéken


#1

Sziasztok!

First of all, Boldog Nyulat mindenkinek! :slight_smile:

Szóval is, egyszer már írtam egy hasonlót, amire kaptam választ kipróbáltam, de nem jött be, másfelől, temérdek szerelő és pénzköltészet után si fennáll a probléma. Telkom internet akadozik, szakadozik.

Épp az imént R6 Siege, secure the area, 1 v 5… majd 1 v 4… aztán 1 v 3… 1 v 2… 1 v. 1. és scannelve az enemy, majdnem ace lettem, majd a sarokban a piros jel, és elment az internet…
Az a baj, hogy nem egyszer történik ez meg, hanem naponta 10-szer… Ha esetleg megy egy letöltés / update, akkor 2 percig megy szépen, 15 másodpercre leesik abszolút nullára a sebesség, adatok se ki, se be nem mennek. Majd ismét 2 perc és ismét 15 másodperc… Vannak szerencsés esetek mikor csak 3-6 mp-re tűnik el a jel és akkor megúszom, mind a játékban, mind mondjuk egy streamben.

Kaptam egész jó ötleteket már, más fórumokon is, minden túl vagyunk… Sajnos semmi… Ezen felül Új router, új vezetékek, az egész házban, minden jelerősítővel tele van a ház, mind természetesen Asus, és annak is ugyan az a szériája, villanyszerelő nézte át a hálózatot, hogy hátha az a baj, hogy megy a mosógép, meg a sütő és akkor az lehet baj, hogy gyenge a hálózat de semmi. A Telekom szerelői jártak nálunk, nem sokszor, csak annyiszor, hogy tudom ki hány cukorral issza a kávéját közülük… Meg a szerelőbanda fele bejelölt facebookon is, szóval ismerik a problémát, persze ők kijönnek, bemérik a műszerekkel, és azt látják, hogy jó, annak ellenére, hogy pl egy updatenál, végignézi a srác, hogy leesik nullára majd ismét felmegy.

Újra lett telepítve a gép, újra lett konfigurálva a router, nincs agyonhajszolva a hálózat, és minden eszközön jelentkezik, kábelen is, wifi-n is.

Csak így az alsó sorba jegyezném meg, hogy szerény kis városkánkban a 30 mb/s a leggyorsabb előfizethető net, elvileg nekem az van, de a speedtest a világ legideálisabb körülményei között sem megy 15-17 fölé, ezek a nagyon max értékek.

Pl mikor R6S jött le, akkor a tényleges letöltés (upéayben, + semmilyen másik gép, kütyü, software nem használta a hálózatot), volt 2,2 mb/s, majd lezuhant 0-ra, állt egy kicsit, aztán fel, ment egy kicsit, majd ismét nulla.

Lassan az őrület határán vagyunk ettől.

Ötlet srácok?

Köszi szépen!

Szép napot!

Üdv:
banquist_hun


#2

Hali,
Hát ezek után másik szolgáltatót néznék :smiley:
Persze gondolom elég limitáltak a lehetőségeid.


#3

Én csak a 30 mb/s-hez fűznék annyit hozzá, hogy itt nálunk is (vidéken) 20 mb/s volt a megrendelt csomag, de a szerelő szerint mivel viszonylag távol vagyunk a központtól ezért nálunk is nagyon max 14-15 mb/s volt a max sebesség.


#4

A limitalt lehetosegeken tul eleg nyomos erv a telekom mellett:
-5 mobil elofizetes,
-3 tv, felvevos, hd, mozi club

  • tobb keszulek ( koztuk 2 tv, 2 ipad, 1 iphone)
  • a haz roasztojat a telekom halozata biztositja
    -vonalas telefon
    Szoval 3 -an elunk a haztartasban es elegge telekom fuggok vagyunk, emelett a neten kivul minden a legnagyobb renben van.
    Elvileg lesz halozat fejlesztes bar mar 5 eve van halozatfejlesztes…
    szoval a legcelszerubb lenne egy mukodo megoldas, es azert is irtam hatha valakinek van/ volt/ lesz hasonlo buja-baja es ha tudna segiteni akkor meses lenne :smiley:

#7

Nálunk ugye 30, de ettől így is nagyon messze vagyunk.
Mindennapi netezésre, hírolvasgatásra 1-2 videó megnézésére tök jó, de komolyabb igénybevételre nem, pl játék. Ha a házban 2 gép +1-2 kütyü használja még el-el megyeget így szakadozva, de akkor már kezdi feladni.


#10

Én a telekom ócska net miatt fizetek elő korlátlan hipernetre, usb wifi stick, mobil hotspot azt had szóljon. Vicc kategória, hogy a 21.században nincs normális/gyors internet vidéken, mert ezért meg azért… az ősöreg telefonom (telenor) meg szakítja a netet ahol vezetékkel/parabolával nem lehet… amúgy 6ezret fizetek érte és olyan 5-6 megabájt/sec-kel jön a letöltés és az upload is faxa. Annyi, ha hívnak akkor eldobja a netet.


#12

Hmm furcsa. Nálam is pont ezek a gondok kezdtek jelentkezni mint nálad. Steam letöltés/elmegy a net visszajön. Amikor én kérdeztem a szerelőt azt mondta, hogy azért van mert a központtal baszakodnak meg fejlesztik.


#14

Azért ha erről megy a TV is akkor tudd, hogy az gyilkolja a sávszélességet is ! Úgy értem ugye a TV is egy stream Ami SD esetén még nem fog olyan sokat 2-3 MB/S de HD adás már 7-8 MB/S ! Főleg ,hogy ugye jár 2 SD meg 1 HD stream. Na most ha mindez megy egyszerre mert többen vagytok a háztartásban akkor bizony ez elveheti a sávszélességet rendesen. Amúgy a gép amin játszol WiFi-vel vagy kábelen csatlakozik a routerhez ?


#17

Magyarországon a régi Koax-kábeles technológiát még a MATÁV építette ki, azóta a telekom örökölte meg. Az újabb technológiát (optikai kábel) még nem volt a MATÁV idejében, azt már a telekom építette ki így azok stabilabbnak tekinthetőek. Ez nem igaz MO egész területére de nagyon nagy hányadára igen. Az más kérdés, hogy 2005-ben “elvileg” csak a cég neve változott, minden más maradt a régiben.


#18

Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne netem soha :smiley: 10 megás papíron a net, megy a HD adás 2 db tv-n egy gépen online sorozat, a másikon meg én netezek/online gamelek vagy kisebb letöltés 1-2 gigáig. Szintén t-home. Nagyobb letöltésnél teló netet használok, hogy ne kelljen sátrat verni a gép mellett.


#19

1 SD és 1 HD stream jár. Tehát egyszerre nemigen mehet 2 hd. E mellett ha nálad kiadható lehet több mint 10M akkor nem foglalják a netet de az ADSLnek van egy gyakorlati korlátja tetszik vagy sem amit nem lehet megkerülni! Ez az ADSL központjától való távolságtól és a régi telefon hálózat minőségétől függ. Visszatérve az alap felvetésre az IP TV már csak ilyen, mivel ugye ilyenkor minden adott csatorna csak egy folyamatos stream. Ha Telekom akkor pedig ma már szinte csak IPTV van. Erre írtam az adott választ. Neked is IPTV van? 10m a max. A hálózatodon?


#20

10 mega alapból a max, de adtak nemrégiben ilyen sim kártyás kiegészítést, ami napi limittel többet tud. Az iptvre térve fogalmam sincs, nem az enyém az előfizetés, meg tv-t ritkán nézek.


#21

Valami hasonló nekem is a gond pr telekom, egyszerűen, random elmegy van, hogy 1-2s és visszajön, van hogy egymás után csinálja ezt vagy 5 ször, kb minden nap. Szal megbaszhatják, a k a jukat. És nem izgat, ha nem az ő hibájuk, de nem tudnak választ adni se mi a gond. Biztos a ramot kellen ki-be rakni a gépben…