Indokolatlan fps esés

Sziasztok!

Szóval…
Adott egy új (3 hetes) fél konfig. Nevezetesen egy: Gigabyte Aorus B450 Elite alaplap, egy Ryzen 2600 CPU + 2x8gb G Skill 3000MHz-es memóira. Ezek mellett van egy használtan vásárolt Windforce GTX 980, és egy 600W-os FSP táp, ami már 3 éve megvan.
Eddig semmi gondom nem volt játékok alatt. Viszont a héten előjött egy olyan jelenség, hogy bármilyen játékkal játszom, bizonyos időközönként droppol az fps. Nem sokat, és nem sokáig… Ha számszerűsítenem kellene, azt mondanám hogy 2-3 percenként egyszer fordul elő. Gyakorlatilag 1-2 másodpercről van szó, viszont észrevehető.
HDD-t néztem több ízben, (Windowson belül, HD sentinellel is…) 100%-os.
Lefuttattam egy Malwarebytes-ot, az sem talált semmit.
Driverek, Bios elvileg friss. Ugye 3 hete lett újratelepítve.
Ami még eszembe jutott, hogy nem lett átpasztázva a processzor összeszerelésnél (tehát a gyári van rajta). Ebből kifolyólag Thermal throttling-ra gondoltam, de nem tartom valószínűnek. Néztem a hőfokokat. A processzor általában 65-70 fokig megy gyári hűtővel, ott meg még nem hiszem hogy kellene.
VGA hőfok is általában ugyanúgy 65 és 70 között mozog.
Amikkel játszom: Division, Dark Souls 3, AC Origins, Witcher 3, Pubg, Quake Champions.
Mindegyiknél produkálja, és korábban egyiknél se fordult elő ilyesmi.

Ha valakinek van ötlete, azt megköszönöm!

Rakj fel korábbi vga drivert az szerintem megoldja, elég sok nvidia kártyás fps droppos topic nyilt mostanában.

Nagy esélyel a driver leszba ludas ahogy elöttem írták. Itt a forumon már többen is tapasztaltak ilyent a napokban DDU-val driver pucolás és korábbi felrakása segített nekik

Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Rápróbálok…