Informatikai képzés választása '22

Sziasztok!
Kezdeném azzal, hogy végigböngésztem ezt a fórumot, és több hasonló kérdést láttam már feltéve, de mind egy pár évvel régebbiek, és nem tudom, hogy azóta változott-e a helyzet. Ha igen, akkor miben és mennyiben?
Szóval, szeretnék valamilyen informatikát oktató egyetemi képzést kezdeni szeptemberben. Erre elég konkrét elképzeléseim vannak, mindenképpen az SZTE keretein belül. Először a programtervező informatikus szakot néztem ki, de nemrég megnéztem, hogy milyen a gazdaságinformatika képzés. Ez is lenne az első kérdésem, hogy pontosan mi a különbség a kettő között?
Továbbá az érdekelne még, hogy előlrébb lettem volna-e, hogy ha az emelt szintű matematika érettségi letétele mellett döntök, és nem az emelt szintű informatika mellett?(már úgy sincs időm váltani, mindjárt itt az érettségi, és bízok egy magas pontszámú emelt infó érettségiben)
Még az is érdekelne (tudom, ez elég specifikus), hogy ha valaki csinálta ezt már duális képzésben, akkor arról mik a tapasztalatai, mennyire érdemes abban tanulni?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

A gazdinfo-ban több a gazdaságis tárgy és kevesebb az infós. Szóval se nem gazdász se nem infós. Ha banknál akarsz dolgozni vagy pénzügyi szektorban akkor akár még jó is lehet.
A másiknál meg van villamosság tan és hasonlók.

Ha valamelyikbe belekezdesz és nem tetszik még mindig átmehetsz a másik szakra.

Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :smiley:

1 kedvelés