Integrált videó vezérlő probléma

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot/megoldást kérni erre a problémámra.
Az újonnan vásárolt laptopom rendelkezik egy geforce 1650 ti videó kártyával és egy integrált videó vezérlővel uhd graphics.
Szeretném letiltani az integrált kártyát, hogy csak a dedikált kártyát használja a gép, azonban amikor ezt megteszem akkor az egész kijelző és miden megnyitott alkalmazás laggolni kezd valamint nem tudom utána megnyitni az nvidia vezérlőpultot. “jelenleg nem csatlakozik megjelenítő az nvidia gpu-hpz” hibát írja ki.

Hol és mivel tiltod le pontosan?
Laptop pontos neve?
Konfigurációd?
Operációs rendszered?

Az eszközkezelőn próbáltam letiltani.
Asus rog strix g512li-hn094
i5 10300h
2x8 gb ram
1650 ti
Win 10 home

BIOS-ban/UEFI-ben kéne megpróbálni letiltani.

1 kedvelés

Az lehetséges, hogy a Biosban nem találok menüpontot a letiltására?
Nincs system agent configuration menüpont az advanced nél.

Nem érdemes a letiltással próbálkozni. Nagyon kevés gamer noti engedi ezt a BIOS-ból vezérelni (általában csak a felső kategória).
A laptop beépített kijelzője az integrált grafikára van kötve és azon keresztül éri el az nvidia. Ha külső monitorról használod, akkor azt közvetlenül az nvidia fogja meghajtani.

De minek is akarod letiltani? Több szempontból is hasznos és jó dolog az optimus.

3 kedvelés

Köszi a segítséget.
Igazából a fő oka az volt hogy a laptopom alul teljesítette a vártakat és pár fórumom azt olvastam, hogy az integrált vezérlő bezavarhat a játékok futtatásába.
De közben kutattam tovább és valami al al al al al beállítás el volt állítódva az nvidia control panelben és már rendbe van :smiley: