Intel CES 2019


#1

Ki mit gondol az új procikról? Mikorra jöhetnek az első tesztek?


#2

Szia!

Van már erre topic:

Volt is már szó a támáról.

Teszteknek sok értelme nincs olyan szempontból, hogy megegyeznek a sima K-s procikkal, persze a nagyobb youtube csatornákon biztos lesz. Ami érdekes, az pl az Adobe, vagy más, igpu-t használni tudó alkalmatzások, de ott meg nyilván jóval gyengébb lesz mint a normál verziók.


#3

A 9400 felválthatja a 8400-at a 0.1 plus mHz-val? Nyílván függ az ártól is majd.


#4

Ez a 9. széria csak ilyen töltelék kb, hogy ne tűnjűn túlzottan álló víznek (meg elmondja hogy örüljé hülyegyerek a deszkádba belemegy még egy széria…). Megjelenéskor egyébként a 8400 a 6magjávál 50 ezer hufért baszo vétel volt.

Amit érdemesebb kiemelni, hogy elvileg fixre ígérik a 10nm-es Ice Laket az év végére, inkább annak az ár/teljesítményére leszek kíváncsi. Bár kb 100%-ra venném, hogy új platform megy alá, szóval megvárom a 3x ryzent és valszeg kivágom a z370-et a p.csába az egy éves pályafutásával, hacsak a coffee vissza nem esik hirtelen az épeszű árkategóriába.


#5

Év végén csak a laptop valtozatok jönnek ki, es nem mondtak semmit az asztali procikrol szoval az inkább 2020Q1 vége.


#6

Elvileg majd holnaptól lesznek a bejelentések ezzel kapcsolatban. Úgyhogy még ne kiabáljuk el lehet nyárra lesz már valami.


#7

Nincs azokban semmi új, csak amikben defektes az IGP eladják egy picivel olcsóbban. Egyszerű binning, illetve talán verseny piaci lépés az AMD felé, de túl sokat nem vághatnak az árakon, mert akkor a “normál” kiadásokat nem fogja venni a kutya se.

Részemről én értelmetlennek tartom ezt a 4 KF változatot, de hát ízlések és pofonok.


#8

Engem főleg az árak miatt izgat, mert nyárra terveztem gépvásárlást. Szerintem ezzel akarnak pénzt szerezni a 14nm-s gyártósorra és akkor az árak is esni fognak.


#9

Inkább annyira nincs 14nm kapacitás és kihozatal, hogy bedobják a körforgásba a “selejtes” példányokat is, így enyhítve a konzumer piaci hiányt.

Az iGPU otthoni buildereknek inkább csak kényelmi funkció, ha átmenetileg nincs dedikált kártyája az embernek. A legtöbb otthoni gamingre is használt gépben mind van dGPU, szóval ez a lépés a sima felhasználóknak jó, mert olcsóbban megkaphatják ugyanazt a CPU kraftot. Mondjuk a másik fele meg az hogy az iGPU gyorsított QuickSync-re támaszkodó Adoba és egyéb szoftverekben elérhető plusz boost-tól búcsút inthet az ember.

Ugyanakkor valamivel könnyíti a OEM / SI-k felé a hiányt a normál kiadásokból. “Win-Win”.