Intel Skylake-X + X299 (HEDT)


#1

Gondoltam ha már a Ryzennek van egy topicja, lehetne az Intelnek is, főleg az új üdvöskének, amiről egyre több infó jön :slight_smile:

Rögtön itt egy durvaság, eddig az X99-cel elképzelhetetlen lett volna egy ITX méret, erre tessék, itt egy ilyen lap, igaz a CPU foglalat erősen dominál rajta de attól még állat:

Illetve nem tudom hallottátok-e de úgy fest a Skylake-X 18 magos kiadásban is elérhető lesz! Már megérte az AMD nyomulása, Intelnek muszáj volt rálicitálni a Threadripperre. A kérdés, persze, hogy árban mi lesz a versennyel. Az biztos, hogy az X299 platform olcsóbb lesz, mint a korábbi X99, remélhetőleg a procikat is emberbarátibb árazással hozzák majd, főleg a 6-8 magos Skylake-X-eket.


Ryzenre érdemes lehet várni?
#2

X299-es deszkák a Computex-ről:


#3

Intel bejelentes!

http://www.anandtech.com/show/11464/intel-announces-skylakex-bringing-18core-hcc-silicon-to-consumers-for-1999


#4

Személy szerint én nagyon várni fogom, mivel jövőre szeretnék lapot, procit meg ramot cserélni.
Tetszik, hogy végre elindult valami intel oldalról is, és itt főleg az árcédulára gondolok :slight_smile:


#5

Árak meg miegymás.

Az alsó két processzornak ezen platformon mondjuk hupilila fingom sincs mi értelme van:


#6

Az alsó kettőt én sem értem… Mondjuk egy értelme van, ha valaki X299 platformot szeretne de elfogy a péz, akkor így meg tudja alapozni a gépet, késöbb csak proci csere kell… de valljuk be ez elég izzadság szagú magyarázat :smiley:

A felső négy viszont erősen paper launch, nem sok adat van még :stuck_out_tongue:

A 6/8 magos viszont durván be lett árazva a mostani 6850K és 6900K-hoz képest. Ezért mondtam mindenkinek az utóbbi időben hogy várjanak az új platformra mert az árak terén komoly lesz a változás :slight_smile: Nem lennék a helyében annak, aki nemrég vett 6900K -t :stuck_out_tongue:


#7

Az a 7980XE nagyon csabito :slight_smile: mostmar csak osszekell ra sporolni a penzt :smile:


#8

Mar az alaplapot is sikerult kinezni :slight_smile: Mivel az elmult lassan 20 evben nekem bejott a Gigabyte, igy nem kerdeses :smile:


#9

Jaja Gigabyte tényleg jó lapokat csinál, szeretem én is azt a márkát. Kíváncsi leszek az AMD áraira, aztán ősszel meglátom, melyik irányba mozdulok el…


#10

Előre is elnézést, de nem bírtam ki meg kellett csinálni. :laughing: :joy:

SILICON WARS: ATTACK OF THE CORES


#11

Hahaha ez kész! Mindenképp megyek megnézni a moziban most nyáron :slight_smile:


#12

Fene a zsírjukat, úgy néz ki ez is pasztás lesz…

High-end prociknál nem szarrágás ez már?


#13

Jah, Intel valamiért a paszta mellett tette le a voksát… Már évek óta ezt nyomják a prociba, mindegyikbe.


#14

Linus rant. :smiley:


#15

Megint jól átver az Intel mindenkit már jó pár éve ez megy .Az okosok meg veszik minden évben az új Intelt 5% többletér:)


#16

A ryzen előtt mit is csinált az AMD?
Ki az aki évente cseréli a processzorát ?
Aki új konfigot akar venni nyilván +5% processzort választja pár ezerrel többért.
AMD rx480 - rx 580 nem kell nagyon messzire menni ahhoz hogy , a fellegekbe magasztalt AMD -nél találjunk erre példákat.


#17

AMD? Semmit… de most viszont nagyot alkotott:D


#18

Teljesen egyetértek azzal amit Linus mondott. Szerintem az Intel fél attól, hogy elveszíti a presztízsét, mint a legerősebb processzorok gyártója. És a félelme jogos. Viszont nem mehetünk el amellett, hogy az Intel az elmúlt 5 évben mindösszesen kb 30%-os teljesítménynövekedést produkált, miközben egyértelműen dominálta a piacot. Pénz lett volna fejlesztésre, de ugye minek, ha így is veszik. (Az nvidia jól csinálta a maga 180%-os teljesítménynövekedésével.) Az Intel megtehette, hogy leszarja a vásárlót. (Nekem ezért unszimpatikus nagyon, mint vállalat.) Ez többek között abban nyilvánult meg, hogy a processzorok árait nyomta felfelé mint az állat. Az AMD nem csinált nagy innovációt az elmúlt pár évben. De most nagyot robbantott. Én jelen pillanatban ha lenne rá keret tuti AMD procis gépet vennék, mert jobban egyetértek az ő hozzáállásukkal, üzleti modelljükkel. És jelen pillanatban a teljesítménykártya is náluk van.


#19

Nem nem minden évben kiadott valami fx vagy mittudom én milyen sorozatot akkor mentek az igazi átverések .


#20

Az igaz mindkét oldalon:D de Amd harmad áron nyomta.