Internet fejlesztés

sziasztok a telekom hoz majd egy sagemcom fast 5655v2 routert és 2 kérdésem lenne.

1: a lan portjai mekkora sebességet tudnak mert 2000/1000 lett kérve
2: ha nemtudja hogy tudom megoldani hogy a gépemben meg legyen a 2000/1000 azt tudom hogy min cat6 kell hozzá a router től

  1. Faxa az ilyen kérdéseket feltenni, miután már megrendelted a terméket/szolgáltatást.
  2. A szolgáltatónak van ügyfélszolgálata, senki sem fog megkövezni, ha felhívod őket.
  3. A készülék egyébként az alábbiakra alkalmas:

The maximum downstream rate at the GPON physical layer is 2.488 Gbit/s.
The maximum upstream rate at the GPON physical layer is 1.244 Gbit/s.

  1. A Cat 6 kábel alkalmas 10 Gb/s-re is, ha nem túl hosszú.
  2. Kérlek figyelj a helyesírásra.
2 Likes

rendben most megyünk be hozzájuk de akkor az a router tudni fogja a 2000/1000 ha a router böl cat 6 al kötöm be a gépbe

mármint nem kell 2 kábel az alap lapba mert nekem van egy 10/100/1000 megy egy 100/1000/2500/5000 is

Mire kell ekkora sebesség?

1 Like

ha már lehet akkor miért ne legyen a, hálókátrya birja akkor simán

Úgy is a garantált 1000/500 lesz :smiley:

jó lehetséges, de meglehet valahogy oldani hogy ne 2 kábelt keljen bedugni a gépbe hanem csak 1 et vagy a kettő kell akkor a win10 látni fogja vagy. csak az egyiket

Hűűűűűű .eNcci XD :rofl::rofl:
a magasabb értékű portba kell EGY minimum cat6 kábel és kézcsók.
De az ugye tiszta, hogy ezt max akkor tudod kérni, ha a lakóhelyeden elérhető ekkora cucc.
Mindegy. Úgyis mész be, majd ott kiokosítanak.

1 Like

Vagy csak beszedik a pénzt a tájékozatlan ügyféltől.
Mire kell ekkora sebesség? Lehet tök felesleges lesz az egész, pl Fortnite-ban nem lesz kissebb pinged, most csak mondtam egy példát, amire azt hinnék az emberek, h igaz.
1 gigabit felett nem nagyon tudok elképzelni felhasználási módot, de nyilván még azt se használja ki teljesen senki.

elérhető a 2000/1000 voltunk bent a router re azt mondta hogy minden port max 1000 ret tud

meg azt is mondta hogy lehetséges a 2000/1000 ha a hálókátrya tudja a lan aggregation funkciót az aquantia aqc108 am tudja azt de az intel es kártya az nemtudom

amugy tudom hogy nemlesz jobb a ping nem is azé kell hanem ha lehet akkor miért ne

Ez a mért ne indok a kedvencem, ilyenkor szoktam azt mondani, hogy vödör számmal öntöd ki az ablakon a pénzt. Csak akkor válts nagyobb, drágább szolgáltatásra, ha 100% biztos vagy benne, hogy szükséged van rá és ki fogod használni.
Mért kell olyan, amire szükséged sincs? Ha ingyen lenne azt mondom, hogy oké, de a telekom nem épp ingyen adja a 2 gigabites netet.

1 Like

Az egyel kisebb majd feleannyiba kerül, garantált sebességek megegyeznek, én szerintem simán jó az is.

1 Like

Miért fáj neked ha valakinek van rá pénze, és megteheti hogy egy gyorsabb szolgáltatásért fizet? Gyorsabban lejönnek a steames játékok.

Egyszerre tud 4 eszközön 4K tartalmakat nézni.

Lehet hogy be fog egyszer üzemeltetni egy NAS-t, és távolról is gyorsan el akarja majd érni, nagy sebességgel.

De az alap kérdés továbbra is az, neked miért fáj mindez? Nincs olyan hogy feleslegesen gyors net. Sosem lehet “elég” gyors, mindig ki lehet valamire használni. Sok helyen meg anyagilag is szinte lényegtelen a különbség a kategóriák között:

csak 2x annyiba kerül mint a 300-as. Tehát minél nagyobbar fizetsz, annál olcsóbb lesz ha leosztod ft/mbitre. Ugyan úgy, mint mondjuk egy SSD-nél. Minél nagyobbat veszel, annál olcsóbb ft/gb alapon.

4 Likes

Srácok!
A 2000-es net nem megy egy gépen egyszerre!!! Ezt “apróbetűben” a Té is elmondja. Csak több gépen egyszerre összeadva megy a két giga…

2 Likes

Ha nem szól neki senki, hogy pénzkidobás, akkor nem fogja tudni. Ha tisztában van vele, hogy pénzkidobás, és ennek ellenére úgy dönt, hogy akkor is kell neki, akkor onnantól felőlem csinálja.

“Nincs olyan hogy feleslegesen gyors net”, ez azért nem teljesen igaz. Bekötném a nagymamámhoz, aki max a facebook-ot használja… Teljesen felesleges, értelmetlen pénzkidobás. Gyanítom, hogy a téma indítójának is tökéletes lenne kevesebb is, mint 2 gigabit.

Fájni nem fáj, de jófej vagyok ezért leírom, hátha ő is jobban belegondol mire van szüksége.

Pont nem, hanem feleslegesen belekötsz valamibe, amit nem is kérdezett. És mostanában ezt rendszeresen csinálod a fórumon. Jó lenne kicsit visszább venni, arra válaszolni amit kérdeznek, és nem a saját véleményedet harsogni mindenfelé. Mert a fórum nem arra való.

3 Likes

Ha te vagy az eladó, bejönnek a boltba, és közlik h cs 1.6-ra kellene egy 1,5 milliós setup te szó nélkül odaadnád neki? Én úgy érezném, hogy átverem. Kötelességemnek érezném, hogy szóljak neki, hogy nem biztos h az a jó választás.

Akkor sose menj eladónak :slight_smile: Engem pl kifejezetten zavar ha egy eladó bele akar szólni mit akarok venni. Kifizetem, adja ide, legyen udvarias, és menjünk az utunkra. Majd ha kérdezek, akkor válaszoljon. De továbbra is mondom, TE gondolkozhatsz így, ezzel semmi baj nincs. A baj az, hogy mindezt egy nyilvános fórumon úgy terjeszted, mintha ez lenne az “igazság”, az egyetlen jó/járható út. Pedig nem.

3 Likes

Igen, csak te olyan ember vagy, aki alapos, tájékozott, tudatos vásárló. Nem mindenki ilyen, ezt meg neked kell megértened.
Mindenesetre gondolhatod, hogy segítő szándékkal írok, nem azért, hogy neki szarabb legyen. Ha azt mondja leszarom nekem akkor is kell, akkor isten véle. :smiley:

Ez is igaz, viszont a legjobb ami a nem tudatos vásárlóval történihet az az hogy egyszer megfizeti a tanulópénzt. Mert soha, semmilyen tanács nem ér annyit, mint amikor valaki egyszer tátott szájjal rohan be abba a bizonyos erdőbe. Másodjára már meggondolja majd, és utána jár.

3 Likes