Internet, három emelettel alattam

Sziasztok.

Hogyan tudnám a netem megosztani egy első emeleti lakással úgy, hogy én a negyediken lakom?Nem szükséges átvinni 100-200 mbit/s sávszélt, igazából bőven elég lenne ha 20-30-at sikerülne.Ez egy átmeneti meholdás lenne pár hónapig.

Próbáltam vezetéknélküli megoldással, de nem látják egymást az eszközök.
Az ablakon átlógatott utp kábel nem opció. :smiley:

Pedig jójjaz :smiley:
Még az internet luxuscikk korszakban úgy lanoztunk haverral :smiley:
Ő a 4.en én az elsőn, ahogy ti is :smiley:

Router?
Vagy én nem értelmeztem jól? Mobilnetet akarsz megosztani hotspottal, vagy a wifire gondolsz?
Wifinek szerintem egy router arra a pontra, ami a legközelebb van hozzájuk, és szerintem emeletben leér 3at nem? Vagy próbáltátok már?

@johnny04 A saját hálózatom szeretném lejuttatni, ami egy telekomos gigabites net.Azt már próbáltam, hogy wifin, egy másik routerrel ami működik AP-ként és jelerősítőként is, de sajnos a három szintet már nem fedik be így sem.Az adó egy dlink dir 842, a vevő pedig egy asus rtn 12+.

@szakinorbert1988 ha nem hisztiznének érte a szomszédok azt csinálnánk.:smiley:

Irányított antenna?

Na ez eszembe se jutott.De nincs elképzelésem róla hogy ezzel hogy tudom bővíteni a hálózatom?

Ha jól emlékszem 2 fajta van az egyik ami egy teljesen külön eszköz és lan-on kötöd a meglévő hálózatra meg van olyan ami simán csak antenna és ha cserélhető az antenna a routeren akkor ott kötöd rá. A teljesen különállónál asszem kell külön vevő egység de nem biztos.

2 kedvelés

Hát… szerintem is a legjobb megoldás akkor, hogy veszel egy jó hosszú mondjuk piros UTP -t, és az ablakon keresztül megy le hozzájuk.
Meg lehet azt oldani, hogy ne zavarja a szomszédokat, el lehet azt diszkréten is vezetni :smiley:

1 kedvelés

Ha nem akarsz kábelt legegyszerűbb egy irányított antennát venni a velő oldalra, amit rákötsz egy access pointra. Ha rálát egymásra a két antenna az sokat segít. Vannak kültéri antennák is 20e alatt. Úgy nézd, hogy minden 3dB kb. duplázza a hatótávot.
Nyilván rakhatsz antennát az adóra is, de a jelerősség növelés egy ponton túl illegális, ezért kell az érzékenységet növelni.

1 kedvelés

Hát, őszintén szólva ekkora pénzeket nem akarunk ebbe pumpálni, főleg hogy átmeneti lenne.Inkább valami DIY cuccban reménykedtem. :frowning:

a legegyszerubb az UTP kabel :slight_smile: ha nincc is egybe olyan hosszu egy toldot kb par 100 ft ert lehet venni es aztot szigetelo szalaggal korbetekerni,hogy az idojaras ne legyen gond s kesz :slight_smile:

2 kedvelés

Van itthon egy kazal toldó, meg egy 50 méteres utp is, csak a szomszédokkal kell lefightolni, úgy is ez a megoldás marad költséghatékonyság miatt.

Úgy hogy zárható is a topik, köszi mindenkinek. @VizesNinjonKovacs

1 kedvelés