Internet kapcsolati probléma

Sziasztok!
Akadt egy problémám ami már több hete akadályoz engem a Játékban lévö élvezetben.
Sajnos nem kábellel van bekötve az internet az asztali gépembe és ezért egy vezeték nélküli adapterre ruháztam be.
Itt a link az adapterhez: https://www.alza.hu/tp-link-tl-wn822n-d309073.htm?kampan=adw_alza_dsa_all_top-deals_general_c_1007647_1t1_~59146243591~&gclid=CjwKCAiA5JnuBRA-EiwA-0ggPeaztLZ-EZfKmEG7w9VmUkKbJynMv_Lc-NOV2AOFBFXhULMAz5ZKohoC02MQAvD_BwE

Az a probléma hogy hirtelen felmegy a pingem 200ra és utána lemegy egy 10 másodperc után. És ezt többször egymás után eljátssza velem. Az a kérdésem lehet e valami gond a gépemmel valami akadályozza e a kapcsolatot? Vagy valami gond van az adapterrel?
Ha valami gond van akkor lenne egy másik opció amin gondolkoztam. Egy hálozati kártyán gondolkoztam és azt kérdezném jó beruházás lenne azért hogy ne legyen hirtelen Lag spike-aim. Vagy esetleg ha tudnátok ajánlani egy megbizható jó adaptert.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Kezdem a sablon kérdésekkel…
Milyen szolgáltató, milyen router, mi van közben, családi ház, avagy társas…??? Sajnos távolról a wifit nem lehet “kimérni”, de igyekszünk jótanácsot adni.
Amúgy ha valóban játszani akarsz, a wifi nem igazán opció. Sokan vannak olyan gondban, hogy nem akarnak vezetékelni, aztán rájönnek, hogy fizetik a nagysebességű netet, és töredékét használják csak ki. És jön a “bé” terv, és mégis húzunk vezetéket.
Amúgy ha van egy droidos telefonod, tableted, a wifi analyzer ingyenes program, sokat segíthet mérésekben.

Szia!
Köszi a válaszodat!
Sajnos nálunk a vezeték nem opció mert 4 szobát kellene átfúrni érte és ezért ez egy no go. Pedig jó lenne…
Szóval upc a szolgáltato, és egy modemet adtak ide nekünk. UPC szerint Connect Box a neve! Specifikus neve: ch7465lg-lc
Olvastam egy pár kommentedet és azt szürtem le belőlük hogy upc értesz nagyon. De javits ki ha nicns igazam. Ez egy családi ház és nem tudom mond e valamit de amikor legutobb kijott a upc hogy megnézze jelet azt mondta fel erositette. Dehogy ez igy tortent azt nem tudom nem tapasztaltam semmi változást.

Aham, így van, Upc installátor voltam, és mai napig foglalkozok net kiépítéssel, problémákkal.
Ha a közelben élsz (Nyíregyháza), akkor élőben is tudok segíteni, ha nem, akkor repülőt kell küldj értem…
De a viccet félretéve a “Hófehérke” alapból nincs energiatakarékosba rakva, mint két elődje - wifi térerő szempontjából.
Jelet rajta másképpen erősítettek, a bemenő jelből, amit a kábeltévés rendszerből kap - vagy kintről adtak kicsit többet, vagy bent az elosztásokon változtattak. Ez a net stabilitására, és némileg a sebességére van kihatással. Akár a pinget is befolyásolhatja…
A Hófehérkének van egy rossz oldala, illetve ha fellép nála egy bizonyos hiba, nehéz orvosolni. A koax “F” csatlakozókat (Mindet!!!) fogóval rá kell húzni, lakáson belül is, és sajna kívül is, ez utóbbi nem a Te felelősséged. Ez is okozhat galibát.
De a 4 szoba távolság, nomeg ami közte van, az is, méghozzá nagyon.
A wifi nem mindenható, ha a térerő elfogy, jelentős a lassulás, és már magában az is, hogy wifizel.
A 2,4 GHz-es frekint olyan 40 Mbit megy csak át, az 5 GHz-n jóval több (400 is akár, amit láttam), de az a 4. szobában már tuti nincs, kicsi a hatótáv a 2,4-hez képest.
De visszatérve a vezetékre, nem feltétlenül a lakáson belül kell mindenütt fúrni, lehetnek alternatív útvonalak is, padlás, vagy falon kívül, stb. Ezt próbáld erőltetni elsőre, mert vannak ugyan wifis eszközök, amikkel a térerőt kiterjeszted, de a kábel tuti olcsóbb megoldás.
Illetve van a Powerline adapter, de én azt is zsákbamacsak kategóriába sorolom, mert a nagyfeszültségű hálózatodon csicsereg, ami lehet nagyon zajos is, meg kevésbé, és csak próbálva derül ki, mennyire jó az. Illetve az bármikor változhat, mert pl a szomszéd új kerti szivattyút vesz, vagy olyan eszközt, ami a te hálózatodat is erősen befolyásolja.

Ha tudsz a gépeddel egy kis időre költözni Hófehérkéhez, vezetéken tudod ellenőrizni azt, hogy a modem (is) szivat, vagy csak a wifi. De ez utóbbi biztos nem segít, a wifi nem mindenható.

Hát megprobalhatom azt hogy at koltozok a geppel igen egy kis idore es ott kiprobalom. Telefonon letoltottem a Wifi analyzert es ossze vissza uhral a jel sosincs viszonylag egyhelyen. Erre azt ertem hogy 20 szazalekrol felmegy 60ra aztan vissza negyven es igy tovabb. Ja igen es 4 szobat irtam volna bocsanat 2 ot akartam. Viszonylag kozel is van a szobahoz ahol van a gép. A beallitasokba meg lattam hogy a 2.4ghz halozat channel 1re van rakva a 5ghzes pedig channel 36 automatikusra van allitva mind2. Nem ezzel lehet a gond?

Az 5ghz rá külön jelszót kaptal próbáld meg azzal is, én is upc vok az új connect boxal csak rossz tapasztalatom van vele sajnos egy hulladék az egész doboz meg a régi webstaros is jobb volt ennél. Ám én a helyedben egy lan cabelt vissza vezetnek a coax mentén és úgy vezetem be a szobába persze ez költségekkel jár de nem kell fúrni falat. Vagy kihivatod a szerelőt és köztes helyre rakatid le vele a modemet Pl a 2 szoba közé így elered cabelesen és wifin is lehet a pinged is jobb lesz, meg amúgy is egy cabelrol beszélünk bárhol elfer mennyezet stb erre ott van a a cabel csatornák amikkel fel lehet szerelni és gond megoldja.

Ja amugy lehet az lesz csak nem tudom megoldható e hogy áthelyezzél a modemet. Az internet kábel nálunk a padlásról jön és egy szobába megy be a padlásról és oda van bekötve.

A Hófehérkénél nincs külön jelszó az 5 GHz-re.
Ha a wifi jeled ugrál, akkor a pinged is fog. Sok környezeti tényező befolyásolja a rádiós jelet. Olyan dolgok is, amik elsőre nem tűnnek fel. És itt nemcsak a falak anyagára, a lakás berendezésére gondolok.
Lehet pl rádióadó is a “közelben”… De ez csak egy példa.
Próbáld le a kábelt, sajnos előbb vagy utóbb nem fogsz jobb megoldást találni erre a problémára. Egyre több dologhoz használnak netet, nemcsak játékra. Pl. szolár rendszerekhez kötelező, riasztók vezérlésére is használható, meg még sok más dologra. Itt nem arra gondolok, hogy a ház asszonya “okosvágódeszkát” használjon, ami szól, ha túl vastag a hús, vagy jelez a nem jó minőségű paprika használatakor…
De ma már sok olyan helységbe is jó kábelt rakni, ahová nem volt szokás eddig.
Amúgy valóban vannak egyes helyek, ahol a hófehérke router funkcióját ki kellett váltani egy komolyabbal, de nem biztos, hogy ez számodra is jó megoldás lesz. És persze a hatósugarát is lehet növelni AP-vel, de ezek nem kis költségek. (AP-hoz ugyanúgy érdemes vezetéket húzni…)

Nem tudom én nem találtam ilyen jelszót a modememhez. Az nem lenne megoldható hogy a házba minden telefont meg gépet erre Guest Networkre csatlakoztatnám. ás a Fő rendszerre pedig csak én csatlakoznék?
Ja meg akkor ez a modem áthelyezés szerintetek megoldható lenne? Vagy át kéne furni az egész házat érte?

Hát nem valt be nagyon. Apamnak a gépen 400mbs van mindig en nekem meg 100mbs. Kikapcsoltam a 2.4ghz frekvenciat es most egyanltalan nincs is internetem. Milyen jó ez a upc már kezd idegesiteni.

A modem is átrakható, de ne magad csináld. Jelszinteket kell számolni, stb.
Neked azért nem megy 5 Ghz-en mert oda az már nem ér el, csak a 2,4.
És nem lesz gyorsabb a neted, ha mindekint vendégként kezelsz. Ahol vagy, a wifi csak ennyit tud. Hiába van 500-as neted, az 2,4 Ghz-en max 40!!! Mármint a mondem mellett, Te pedig távolabb vagy tőle.

Hát minden esetre meglátjuk mi lesz irtam a upcnek aztán kijon valaki 5 nap mulvaa…
Akkor majd megkérdezem hogy akkor megoldható e a dolog hogy átrakjuk a modemet egy másik szobába.

Hol van ez helyileg? Megye elég.