Internet problem


#1

Sziasztok! Segitsetek egy noobnak légyszives. A hétvégén volt egy nagy vihar nálunk ennek következtében elszállt a szolgáltatótól kapott router. Ma kicserélték, párom gépén hibátlanul megy (kábellel csatlakoztatva) wifi része ok a telokkal de az én gépemen egyszerüen nem akar csatlakozni. (Szintén kábellel) tuti valami trivialitás a probréma és csak elsiklokk valami felett,de más két orája nem tudok rájönni. Mentsetek meg légyszi. Válaszokat elöre is köszönöm.


#2

Próbálj másik kábelt, másik portot a routeren, frissítsd az Ethernet adapter driverét a gépen


#3

Szia,

a gép érzékeli, hogy csatlakozik egy hálózathoz csak net nincs ugye?

Ha így van akkor elsőkörben javaslom indítsd újra a szolgáltató router-ét. Ha akkor sem, akkor windows kereső -> cmd -> ipconfig /all . Ezt fotózd ki nekünk pls.


#4

Nyugalom megzavarására alkamas telefonnal készült kép következik.


#5


#6

Hát ez egy érdekes hálózat otthonra… Viszont alapvetően működnie kéne… :thinking:

Nem mondom, hogy ez így feltétlenül egyszerű lesz de reménykedjünk.
A második képen alul van egy lehetőség miszerint “hálózat alaphelyzetbe állítása”, erre próbálj rá.

Ha ez működik akkor öröm bódogság, mert ezután már csak körülményesebb megoldások jutnak eszembe… :sweat_smile:


#7

Második képen ott van egy hibaelhárítás gomb. Azt nyomd meg hátha megmondja miért nem kapsz ip-t.


#8

Dobd át kérlek a párod gépéről is az ipconfig/all-ról a képet.
Fura, hogy milyen hálózati értékeket kapsz egy routertől… Milyen szolgáltató ez?


#9

Néhány szolgáltató nem engedélyez minden portot azon a kis csodadobozon, amit adnak. Nekem ez volt régen egy T eszközön. Ezt szerintem ellenőrizd le. Legegyszerűbben úgy tudod megnézni ha felcsereled a portokat a pároddal.


#10

Hello Srácok mondtam én hogy triviális a gond! Nyilván a port nem volt engedélyezve és a legnagyobb vicc hogy én nem is tudok hozzányulni csak a szolgáltató. De egy laza 40 perces telefonbeszélgetés után engedélyezték. Amit viccnek tartok amugy az az hogy amikor itt volt a munkatárs aki cserélte a régit látta hogy van két asztali hat monitorral meg két laptop és eszébe nem jutott esetleg feltértelezni, hogy nem wifiről akarom hasunálni. No mindegy most már jó köszönöm a segítséget mindenkinek :slight_smile:


#11

csodálatos Invitel még kb egy hónapig, mert felvásárolta a digi.


#12

Ez volt nice tipp, örök hála.


#13

Szuper, a lényeg, hogy megoldódott. :smiley:
Bár az való igaz, hogy maga a hálózat elég érdekesen néz ki, meg ez a port letiltás is furcsa számomra… kicsit érthetetlen…


#14

Valóban érthetetlen a port letiltása. Az meg egyenesen gáz, hogy a “hibajavítóműszerész” egyenesen ennyire hanyagul végzi a munkáját. @lengyelb urat kérjük egy záráshoz. Danki.


#15

Ezek az eszközök forgásban vannak, szóval előfordulhat hogy nem vadonat újat kapsz.

Lehet az előző “tulajnál” bridge modba volt állítva, amiről a szaki valószínűleg nem tudott. Kijött összedugta amit kell és beélesítették az új eszközre a kapcsolatot.

Lényeg, hogy most már megy.


#16

Az igaz, hogy a visszaadott eszközöket újra kiadják a szolgáltatók, de resetelik is előtte… Legalábbis kellene. Valóban az a lényeg, hogy már jó.


#17

Nem hiszem, hogy bridge módban lett volna. Bridge módban szerintem sehol nem lett volna net PPPoE miatt, mert az egyszerre csak egy eszközön működik.
Nekem anno egy Telekom eszközön volt egy ilyen problémám, azzal a különbséggel, hogy volt admin hozzaférésem. Az eszköz túl okos volt a szolgáltaláshoz képest és be lehetett állítani hogy egy bizonyos LAN porton ne internet, hanem egyéb szolgáltatás menjen (IPTV, stb).

Most a Diginél meg eleve a 2 LAN portból csak egy működött. Itt már nincs admin hozzáférésem, de megkértem őket, hogy tegyék bridge módba (alapból nem volt bridge módban, a működö porton létrehozta az alhálózatot, a másikon meg én is ilyen fent említett csoda IP-t kaptam).
Így jelenleg csak FiberMediaConverter szerepe van, és a saját ASUS routerem használom tovább. Amúgyis általában egy szemét a szolgáltató által nyújtott eszköz. Jobb azt lecserélni.


Lezárva ekkor: #18