Internet probléma Windows Update után

Sziaztok!

A napokban feltelepítettem a Driver-t a hálózati kártyámhoz. Intel® Ethernet Connection I218-V.

Azonban amióta volt kétszer is Windows Update valami nagyon nem oké. Lassú az internet holott más eszközön nem. Illetve Speedtest.net-nél 1 másodpercig a névleges sebességgel mutatja, hogy tölt majd megáll és ez a kép fogad:

Úgy a gépemen tökéletes az internet elérés ha USB-s WIFI-vel illetve Telefonnal osztott Internetet használom szintén a Wifi-ről. Így valamit a Windows nem szerethet a hálózati kártyámmal kapcsolatban. De nem tudom mit nem és miként oldhatnám meg. (Próbáltam az internetbeállítások alaphalyzetbe állítását is. Illetve cmd-ben is a netsh netsocket reset vagy milyen opciót is de semmi)

Valakinek volt hasonló problémája amit megtudott oldani vagy esetleg tudja, hogy mit kellene tennem? Teljesen tanácstalan vagyok. Nem igazán szeretném újra telepíteni a Windows-t. Jelenleg nincsenek meg hozzá a feltétételek.

Előre is köszönöm a választ.

Kapcsold ki a Windows Update általi illesztőprogram menedzselést, távolítsd el a jelenlegi drivert és rakd fel az Intel által közöltet:

1 Like

Kikapcsoltam, Töröltem a drivert, de ugyanúgy újraindítás után működik a hálózati kártya a driver nélkül ugyanazt a hibát generálva. A drivert a holnapról feltelepítve is.

Esetleg DNS beállítások az hálókártyán?

2 Likes

Ezt is próbáltam. Flush-oltam is a DNS-t többször is. Ugyan úgy nem működik. :frowning: Arra gondolok, hogy az új frissítés után a Windows nem érzi úgy, hogy szereti a Hálózati kártyám.

Ha a Rendszerinformációs fájl tartalmát feltölteném az esetleg segíthet a probléma feltárásában? Vagy esetleg további részlet vagy körülmény? Eddig is nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget.

Ezt a KB számot próbáld meg leszedni / rollbackelni a gépen külön: KB4515384

A frissítés nem ment fel. Testvérem mondta, hogy próbáljam meg az alábbi parancsot cmd-ben sfc /scannow - Rendszerfájl ellenőrzés és javítás
Én végül speciális rendszerindításnál írtam be a cmd-be. Végigfutott. Talált hibát. Javított is majd újraindítás után hibamentesen működött egy darabig. De újra fennál a hiba.

1 Like

Szerintem zárható. Minden lehetséges megoldást próbáltam. Már csak a Windows újratelepítés maradt.

1 Like

Úgy írd, hogy megemlíted az admin nevét kukaccal…
Pl így:
"Köszönöm @lengyelb , zárható. "

2 Likes