Játék közben kikapcsol a gépem!


#1

Sziasztok! Pár napja egy olyan problémát tapasztaltam hogy játék közben kikapcsol a gép!
Mind ha áram szünet lenne hírtelen megáll az egész! Bekapcsolni egyből nem tudom vagy várni kell vagy hátúl táp kikapcs utána vissza és belehet kapcsolni! Processzor,videókártya és a ramok sem melegednek túl!Tápegyég se melegedik túl! Mi lehet a probléma ami a gép leállítását okozza? Válaszotokat előre is köszi!
Config:
Alaplap: Intel DP67BG Tuning
Processzor: Intel Core i7 2600 (Cooler Mater Hűtővel)
Ram: Samsung 12GB Ram (24+22 GB)(https://rbx.hu/samsung-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-m378b5273dh0-ch9-p398104)
Videókártya: Msi Gtx 1060 3 GB
Tápegység: Corsair CX 600


#2

Első kérdés, hogy változott e valami mostanában?

Második lépésben kivenném a 2x2 gb ramot, sosem szerencsés különböző kiteket együtt használni. Aztán tesztelni megjavult e.

Aztán lehet hogy a táp kezdi megadni magát, de alaplap hiba is lehet. Érdemes egy CMOS törlést csinálni a biosban, és utána újra beállítani a ramot.


#3

Köszi megprobálom elösszőr a ramot ha így is fent áll a probléma akkor megcsinálom a CMOS-t!
Remélem nem a tápegység adja meg magát


#4

Decemberben vásároltam a ramokat és a procit akkor még egy hp-s alaplapba volt!
A többi cuccot nem rég vettem bele!


#5

Miért ?


#6

Kivettem a 2 db 2 gigás ramot ugyan ugy leállt !


#7

Alaplapi VRM? Az is eredményez ilyet.
Próbáld meg, hogy leveszed a gép oldalát vagy rá irányítasz egy ventit a vrm-re h oda fújja a kinti “hideg” levegőt.


#8

Sajnos ez a VRM-es dolgot nem nagyon vágom :confused:
Nincs fent a gép oldala.!


#9

Több ötletem is támadt. Először is az a kérdés merül fel, hogy csak játék közben dögik-e le, vagy akkor is ha hagyod egymagában. Ha az utóbbi, akkor én a helyedben kivennék minden ramot, egy kivételével (lehetőleg slot 1), illetve a VGA-t, és úgy nézném meg, hogy szuperál. Esetleg érdemes megnézni a gépház beépített elemeit is, gondolok itt a bekapcsológombra, és újraindításgombra (nem ragadt-e be, esetleg egy rövidzárlat). Az a baj, hogy baromira sok hibalehetőség áll fenn. A hűtésprobléma is gyanús, de ha azt mondod nem lehet, én elhiszem. Kitartás, és remélem tudtam valamennyit segíteni.


#10

Windowsnál nem kapcsol ki csak játéknál!
Köszi a tanácsokat megpróbálom!


#11

Sziasztok! Megcsináltam a cmos-t de a probléma meg mindig fent áll sajnos :frowning: 2 játékkal tesztelem a gépet a GTA 5- el és a FIFA 19-el. Gtánál már olyan 20-25 percnél leáll a gép, fifánál bírta több mind egy óráig.


#12

MSI Afterburnerrel nézz hőmérsékletek és továbbítsd ide, hogy biztos kizárhassuk a túlmelegedést, mert eddig csak annyit tudni, hogy szerinted nem melegszik túl, de konkrét adatokat nem láttunk. Esetleg még AIDA64-be tudsz nézni alaplapi hőmérsékleteket is, többek közt a VRM-et is látnod kéne, még ha nem is írja ki úgy, hogy VRM, de kellene legyen több olyan is, hogy motherboard thermal sensor, vagy hasonló nevű. A VRM melegedésnél mondjuk szerintem kék halállal állna le.


#13

Délután vagy este felé feltöltöm az msi after eredményét