Játék vásárlás

kicsit off, de volt szó ebben a topicban is biztonsági problémákról. Szeretném megvenni az Untitled Goose Game-et, ami 2020-ig epic exclusive. ha megveszem normál kártyáról, majd törlöm azt, lehet problémám egy esetleges feltörésnél, vagy használjak virtuális kártyát?

A virtuális kártya mindig biztonságosabb.

Esetleges feltörés? Miféle feltörés? Végig gondoltad te ezt? :smiley:

A bankkártyák neten való használatához szigorítások történtek, sms kell hozzá, esetleg mobil alkalmazás. Már kevés a vásárláshoz az a néhány szám… Tudtommal.

2 Likes

“Azon kívül, amit meteoric említett, a másik kiugró indok az ellenszenv iránt az, hogy bankkártya és egyéb személyes adatok szivárogtak elvileg ki bizonyítottan elmúlt hónapokban.”
by Noxter

Addig se fog jutni senki soha az életbe, hogy feltörje a kétlépcsős hitelesítést, plusz még az emailed kétlépcsős hitelesítését is.
De persze ha bejutnak a fiókodba, akkor sem kapja meg a kártyád adatait, mert a bankkártya adatokat még te se látod a fiókodban.
De ha valakinek meg is lennének a kártyád adatai, mi van akkor? Semmi. Hol tudja használni úgy, hogy ne kapják el? Sehol.

feltörés, szivárgás, halászat. Nevezd, ahogy akarod.

Nem érted. Feldughatja magának a kártyád adatait aki megszerzi, lófaszt nem tud vele kezdeni.

EU-n belül, és itt sem minden tagállamnál vezették be még.

ez volt a az alap kérdés tárgy, köszönöm a választ
:slightly_smiling_face:

Tudnád hány száz milliárd DOLLÁROS biznisz a lopott bankkártya adatok adás-vétele…

3 Likes

Biznisz az mindenben van, még a facebook profilommal is szarrá keresi valaki más magát, de ettől még nem fog károm származni belőle.

Ha valaki levenne egy komolyabb összeget a számlámról, hát azért a rendvédelemnek olyan eszközei vannak, hogy beszarás. Plusz ha vásárolsz a kártyáddal nem azonnal könyvelik a pénzmozgást, ez jól megfigyelhető. Vásárolj valamit neten és nézd meg még 1-2 napig ott van a számlán a pénz. Ha bejelented a visszaélést egy kattintás nekik visszavonni a tranzakciót, erről volt szó a Happy Hoursban is.

Még annyit hozzáfűznék, hogy azért a kétlépcsős hitelesítés használata ma már legyen alap, ahol csak lehetőség van rá be kell kapcsolni, és nem lesz gond. Plusz a bankoknál van pénzmozgásos értesítő SMS, az is jó, ha be van kapcsolva.

7 éveig dolgoztam bankban, elég sok bankkártyával volt dolgom, és láttam több, százmilliós csalást is. És ez csak itthon, egy nagyobb, csportos csalásos eset.

Szép az amit leírsz, elméletben, csak a valóság nagyon távol áll ettől.

2 Likes

A csalásoknak / lopásoknak, meg úgy komplett a bűnözésnek azért elég sok fajtája és módszere van.

Persze vigyázni kell, de egy steamen, vagy egy epic games store-on azért nem kell félni megadni az adatokat szerintem.

Szerinted :wink:

Én meg láttam eleget hogy tudjam, ha nem muszáj, soha ne add meg a kártyád adatát, inkább virtuális kártya, azt a 2 percet megéri amíg megcsinálod. Amit méginkább ne tegyen senki, az a “kártya megjegyzése” funkciók, főleg ne a böngészőben.

6 Likes

@VizesNinjonKovacs @lengyelb srácok kérhetnék egy kis karhatalmi segítséget? … akárki akármit mond ez már egyrészt off, másrészt kezdi a személyeskedés határát súrolni

volt egy kérdés amire azonnal jött egy válasz, a többi meg rohadt felesleges volt :frowning:

1 Like

Ez valamilyen szinten természetes ja, akivel már megtörtént vagy látott hasonlót az jobban ügyel erre.
Az adatok megjegyzését én is neccesnek tartom, nem is szoktam használni.
Oh, még 1 dolog most jut eszembe, az internetes vásárlásokhoz (amikhez elég az a pár szám) lehet külön limitet állítani, akár le is lehet tiltani, ha ez esetleg segít még a kérdezőnek.

Az ég világon nem volt benne semmi személyes :smiley: Egyébként már kiveséztük a témát, (vagy legalábbis ki lett fejtve a két álláspont) az meg soha nem felesleges, szóval nincs para, jött egy off kérdés, arra reagáltunk, de ettől nem dől össze a világ szerintem.

@lengyelb Átteszi neked külön topicba és így megmarad ez az epic lootoknak. :slight_smile:

3 Likes

ha már le lett választva a téma … a virtuális kártya mellett esetleg a paypal még egy jó biztonsági alternatíva
az epic is elfogadja, én steam-en is azt használom és akkor nem kell vacakolni semmi plusz dologgal az lehet közvetlen a főkártyádon maga a paypal adja a biztonságot
eddig nekem csak ebay rendelésekkel volt veszekedésem de a paypal vitarendezés mindnek pontott tett a végére max 1 hét alatt (minden vásárlás után már úgy tudom 180 nap a vitarendezési időkorlát)

https://www.epicgames.com/store/en-US/about (kb. a lap közepén írja)

Which payment methods are supported?

The Epic Games store supports credit cards, Paypal, and a variety of alternative payment methods. Approximately 80% of store transactions use credit cards and Paypal.

Ha mar szoba kerult a paypal… En is azt hasznalom sok helyen. Es a minap, amikor regisztraltam EPIC-re, eszrevettem, hogy hozza lehet adni. Na most itt az a kerdes fogalmazodott meg bennem, hogy ettol fuggetlenul authentical a paypal ugyanugy vasarlasnal?