TheVR Fórum

Játékfejlesztés Unreal Engine 4-ben

Sziasztok!

Nagyjából 20 éves gamer múlt van mögöttem, jó pár éve foglalkozok webfejlesztéssel is, idén pedig elhatároztam, hogy mélyebben elmerülök a játékfejlesztés világában. Játszani már annyira nem szeretek, alkotni viszont annál inkább. :slightly_smiling_face:

Tavasszal álltam neki a projektnek. Az alap ötlet egy The Forest szerű túlélő játék egy kis Doom szerű fűszerezéssel.
Egész jól haladtam, de aztán jött a korona, 3 gyerkőc itthoni tanulása, egyéb családi gondok, stb. és egy időre jegelve lett a dolog.
Mostanra viszont minden a helyére került, szóval gőzerővel folyhat tovább a munka.

A topik célja egy kis önmotiváció, na meg az ország legnagyobb gamer közössége itt található, szóval jöhetnek nyugodtan az észrevételek, ötletek, kritikák, stb. :grinning:

Próbálgattam a népszerűbb engine-eket, de végül az Unreal mellett döntöttem. Sokak szerint open world játékhoz jobb választás a Unity, de nekem nincs semmi bajom az Epic Games üdvöskéjével sem.
Jelenleg 4x4 km terjedelmű a pálya hatalmas, sűrű erdővel és minden gond nélkül kezelni tudja egyben az egészet.

Március körül valahogy így nézett ki a mű:

Játék állapota tavasszal

Akkoriban még csak tapogatóztam. Többször újra kezdtem, rengeteget szívtam az optimalizálással is, na meg próbáltam körvonalazni mit is akarok pontosan.
A pálya azóta rengeteget változott, működik az alap AI is (hallanak, látnak, mászkálnak), a karakterünk kész van fegyverrel együtt, stb.
Az optimalizálás is egész korrektnek mondható. Egy RX580-on FHD mellett megvan a 60FPS körüli átlag. Ez manapság talán belépő szint, szóval ha ezen elfut rendesen, akkor nem lesz gond.

A végére pedig jöjjön pár screenshot a jelenlegi állapotról. A topikot pedig folyamatosan frissítem az újdonságokkal.

Játék jelenleg #1
Játék jelenleg #2
Játék jelenleg #3

3 Likes

wow, nagyon állat. kicsit ilyen stalker beütése van talán sötét hangulata miatt. Mi lesz a story (ha nem üzleti titok :smirk: ) ? Ha kell valaki a pre launch tesztekre biztos lesz itt jelentkező dögivel (köztük én is szívesen megnézném :raised_hand_with_fingers_splayed:t2:)

Kap egy kis Sci-Fi körítést is. Főhősünk egy távoli galaxisban utazgat, az űrhajó megsérül és lezuhan egy idegen bolygón. Mindenféle szörny szerű lénnyel találkozik, majd idővel kiderül, hogy itt már jártak korábban emberek.
A sztoriról egyelőre ennyit árulok el. :grinning:

A sötét hangulat szándékos. Így sosem tudhatod, hogy honnan mi ugrik a nyakadba.
Persze azért egy zseblámpát kap a karakterünk, mert néhol szó szerint korom sötét van. :grinning:
Beta tesztet tervezek majd. Képtelenség minden bugot egyedül megtalálni.

Örülök a cikknek, és sok sikert a projekthez.
Ha akarsz esetleg szakmabeliekkel beszélgetni a témáról, nézz be hozzánk discordra:

Köszi :slightly_smiling_face:
Csatlakoztam is a csoporthoz.