TheVR Fórum

Játékok megfilmesítése. Tuti FAIL?

Talán erről még nem volt szó. Az évek során mindig volt pár cím, ami annyira jól eltalált történet volt, hogy az ember amikor meghallotta, hogy filmet csinálnak belőle, egyből izgatott lett. Viszont lehet, hogy én tévedek, de valamiért mintha egyik ilyen film se lett volna nagy durranás, sőt. Nem tudom mi lehet ennek az oka, szerintetek?

Illetve most legutóbb a Horizon Zero Dawn egy olyan story, ami nekem baromira bejön, ebből egy igazán durva kis sorozatot is el tudnék képzelni több évadon át, de minimum egy filmet… de már félve kívánok ilyesmit, mert úgyis elcsűrik… Pedig milyen jó lenne, nem?

10 Likes

Epp a tegnap neztem meg az Assassins Creed-et es hat…ritka szar lett ez is…

Talan az a baj, hogy a jatekok sokkal szemelyesebbek mint egy film, hiszen nem csak aterzed a fohos sorsat (munt egy JO film eseten) de te magad vagy a fohos…igy elso kezbol erzed az esemenyek sujat, amit a filmek nehezebben vagy sehogy sem tudnak visszaadni.

Tovabba nagy problema az, hogy a forgatokonyvirok es rendezok valoszinuleg igen kis szazaleka gamer, vagy van ideje egy adott jatekba (esetenken jatek univerzumba) igazan belemerulni, epp a munkaja miatt…

Ami pedig a legnagyobb problema az pedig az, hogy a meglevo jol mukodo, a jatekban mar kiprobalt es bevalt lore-t is atformaljak, hogy az befogadhato es nezobarat legyen a nem jatekosokbol allo demografia szamara is.

3 Likes

Utolsó két pontod jó gondolat, az első szerintem csak egy jó producer/színész kérdése, hogy a néző mennyire tudja beleélni magát, a sztori adott.

A játék megfilmesítéséhez tuti kell egy csapat, akik nagyon jól ismerik az adott környezetet, univerzumot, szereplőket, storyt hiszen az alapján dolgoznak. Itt lehet egy gond, hogy vagy a játékot kenik vágják, de hülyék a filmezéshez, vagy fordítva… De alig tudom elhinni, hogy ilyen büdzsével nem találnak olyan embereket, akik mindkét feladatban jók.

A 3. pont érdekes, nem láttam konkrétan ezt a filmet, de előre elkönyvelten szarként fogom majd megnézni, így talán nem lesz akkora csalódás… Az Assassin’s Creed első három részét imádtam, nagyon átvettem az egész feelingjét, szóval kíváncsi leszek a film ebből mit tud majd átadni és mit variáltak meg vele. Amúgy az Assassin’s Creed, meg akár a Horizons is olyan sztori, ami simán megállná a helyét a filmvásznon is, nagyon nem kéne piszkálni, míg pl egy Doom esetén igen, szükség van valamire, mert a játéknak nem volt túl komplikált története… De a Horizons vagy akár a Two Souls olyan kaliberű alkotás, hogy csak úgy kapkodom az államat.

En is epp ugy alltam hozza az Assassins-hoz…semmi elvaras, merthat hallani lehetett mar reg, hogy nem sikerult a legjobbra…de oszinten nekem meg az eleve csekely elvarasaim is sikerult alulmulnia.

Felboritottak az egesz sztorit, tulgondoltak elemeket amik a jatekban sokkal latvanyosabbak is lehettek volna, megis jol mukodtek egyszeru elemekkel (Animus…amit a filmbe nagyon tulspilaztak a latvany miatt szerintem)

Sikerult egy szerintem igen jo szinesszel egy igen szornyu filmet kesziteniuk, amely meg arra se volt kepes, hogy legalabb akcio szinten azt tudjam ra mondani, hogy “jo jo, de legalabb latvanyos” :confused:

Tudtok még mondani filmeket, amiket játékok alapján csináltak, és hogy szerintetek milyen lett?

Punisher ugy mint jatek es a film is nagyon jo lett mar mint a filmnek az elso resze:slight_smile:

A film

1 Like

A Jatek

1 Like

Szerintem épp ellenkezőleg. Amilyen negatív kritikát kapott az Assasisin Creed gondoltam boiztos ratyi,de nekem pl jobban tetszett mint a Nagyfal vagy a Hetedik fiú. Miért nem mutathatnának be egy kívülálló szálat ami nem volt játék. Nem egy ereklye van és nem csak egy két Assassin. Elég egyértelmű,h az Abstergo mint templomos érdekeltségű cég több projektet is indít ,h egyidejűleg több külömböző ereklyét is megkaparintson.

2 Likes

Punisher tényleg nem volt rossz, de ez Marvel cucc, maga a story-karakter-stb már a játék előtt adott volt, illetve az egész univerzum nem idegen a filmvásznon (mint pl Assassins creed esetében), így ezt nem annyira venném ide…

Na most már felcsigáztál ezzel kapcsolatban, gyorsan leszaladtam a tékába és kikölcsönöztem a filmet, megnézem majd este, aztán beszámolok :slight_smile:

Ömmmmm… én online néztem szóval ingyéé volt.
Ha nem tetszene nem engem hibáztatni ám.
Pénztártól való távozás után reklamációt nem áll módomban elfogadni :smiley:

Nekem a Nagy Fal jobban tetszet:slight_smile:

Azt miről csinálták? Sosem hallottam róla de filmről sem… @fatbee28 deee, örihari lesz. :smiley:

1 Like

Szerintem itt nem csak a történetről van szó. A játék teljesen más eszközkészlettel dolgozó médium, mint a film. A Beyond Two Souls végigjátszást megnéztem Janitól és élveztem is… De biztos, hogy nem ugyanazt az élményt kaptuk - még úgy sem, hogy az a játék pont jobban hasonlít egy interaktív mozihoz, mint egy klasszikus értelemben vett játékhoz.
A játékoknál nagyon erős az interaktivitás érzése, még ha ki is merül néhány döntésben és nem járható be szabadon egy terület. A film esetében passzív befogadó vagy. Lehet próbálkozni mozgó székekkel, meg vízpermettel, de akkor sem tudsz befolyással lenni a események menetére.
Ez lehet az egyik oka az adaptációk nehézségének. Persze egy AC-ban volt annyi, hogy jó filmet kellett volna csinálni belőle.

1 Like

Hát láttam már Matt Daemontól jobb filmet is

Zöld zóna :grinning:

Huh…
Ezt tudom először mondani, ha film és játék egy mondatban szerepel. Ez egy rohadt nehéz téma és láthatjuk, hogy sorra hasalnak el az ilyen fajta filmek (bár szerintem a Warcraft annyira nem volt rossz).
De gondoljunk bele, hogy miből próbáltak meg eddig filmet csinálni. Mind grandiózus, fantasy vagy sci-fi játékból lett átemelve. Pont a két legrosszabb téma mert ehhez a kettőhöz kell a legtöbb pénz. Viszont melyik producer, stúdió ad több millió dollárt egy olyan projektre amire a gamerek biztos beül de a pláza mozis nézők már nem, mert hogy videojáték.
Szerintem először egy földhöz ragadtabb játékot kéne filmre vinni vagy sorozatra átültetni, hisz az most olyan menő. Ha ez bejön akkor már van miből építkezni.
Zárásképpen pedig itt egy videó, hogy miből lehet még csinálni akár egy jó filmet. http://baaadmovies.blog.hu/2011/11/02/top_10_videojatek_adaptacio_ami_meg_nem_keszult_el

2 Likes

Szerintem is a játékadaptációkból életrekeltett Filmek 90%-a elég szar lett.Én mindig úgy éreztem,a hiba ott lehet,hogy a filmkészítők nem játszottak az adott játékkal,de az alapsztorin kívül halvány lila fingjuk sincs róluk.lehetne egy stábjuk olyan “tanácsadókkal”,akik kívülről fújják az adott játékot.sajna a jó sztory nem elég,hiszen pl a Resident Evil 1-2-3- nak is volt,de egy rakás az@r lett a film.fő játékelem volt a lőszer spórolás,logikai feladványok,ezek mind a játékélményhez adtak hozzá,a film meg…
Nekem egyébként a Silent Hill első része (film) adta vissza legjobban a játék hangulatát…sőt ,az egyetlen,aminél így éreztem

2 Likes