TheVR Fórum

Játékok tárolása

Sziasztok! Van egy SSD 128Gb-os laptopom ami kisebb játékokat elég jól elvisz. A kérdésem felétek az lenne, hogy érdemes venni egy 1Tb-os HDD külső merevlemezt vagy pedig laptopban elhelyezkedő SSD-t cseréljem ki ha kivitelezhető? Nyilván játékok tárolása miatt történnének meg ezek. A válaszaitokat előre is köszönöm! Pacsi, Sziasztok!

Szia, üdv a TheVR fórumában! :slight_smile:

Ha külső HDD-ről szeretnéd is futtatni a játékokat akkor az nem fog menni, mert USB-n kicsi a sávszélesség. Mindenképp nagyobb SSD-t tegyél bele, az a célravezető.
Milyen masinád van egyébként, ill. milyen játékok amiket játszol rajta?

2 Likes

Általában laptopoknál van lehetőség + tárhely hozzáadására. Így nem kell kicserélni az SSD-t és tudsz venni pluszba.

Egy másik opció, én így bővítettem a laptopomat:
Ha van lemezmeghajtó, ahelyett lehet berakni egy HDD-t vagy SSD-t (nyilván ez kompromisszumokkal jár, de manapság nem igazán használnak CD/DVD olvasót).

Külső HDD-t ne használj játékok futtatására, mindenképpen SSD-t vennék bele.

1 Like

Ezért kérdeztem, hogy milyen a gépe és milyen játékokat futtat rajta.

Először is nagyon hálás vagyok, hogy kaptam válaszokat. Másodszor pedig egy Dell Latitude E5540-es gépem van, tudom hogy nem egy nagy erőgép, de nagyjából jól kihasználom, néha túlzottan is, de hát tavaly csak erre volt lehetőségem. A játékok:(mostaniak) F1 2018 (low-30FPS),
Dirt 3 (medium-60FPS), Minecraft :smiley: (60FPS). A játékok amikkel szeretnék játszani és amik miatt szükségem van a bővítésre: F1 2017, F1 2015, GTA 5, esetleg Fortnite, Maffia 1-2, ilyesmikről lesz majd szó, nyilván majd a lehetőségeimhez mérten. :smiley:

Természetes, hogy segítünk. :wink:

Ha ilyen m.2 van benne jelenleg,

akkor van hely 2.5"-os SSD-nek, a játékoknak. Egy 7200 RPM-es HDD is opció, de az nyilván lassabb és többet fogyaszt. Neked kell eldöntened, hogy mire van igényed, pénzed.

Egy ilyennel előrébb lennél:

vagy

vagy

Azt nézd meg, hogy m.2-es-e a jelenlegi, vagy 2.5"-os.