Egy viszonylag régi gamer laptoppal rendelkezem, amiben egy gtx 950m videókártya, egy I5-4200H processzor és 8gb RAM található, a kijelző pedig 60 HZ-es. Emellett a notebook a napokban lett gépszerelő által kitakarítva és az 1TB-os HDD helyett lett belerakva egy 480GB-os Gigabyte SSD. Ezáltal teljesen új a rendszer, minden alapbeállításokon fut. A videókártya driver le lett frissítve a legújabbra és nem lett állítva benne semmi.
Ennek ellenére letöltöttem a pár játékot, league of legendst, CS:GO-t és olyan 60-80 FPS között mennek is a gamek. Viszont itt jön a fő problémám, ami számomra is kicsit érdekes mert még sosem tapasztalatam ilyet azelőtt, mielőtt HDD SSD-re lett cserélve.
Az a 60-80 FPS a laptop képernyőjén, olyan mintha 20-30 lenne, ez pedig nagyon zavaró számomra. Egyszerűen a képernyő beszaggat hiába tartja a stabil 60 FPS-t bármelyik játék.
Azt még szeretném megjegyezni, hogy ha bekapcsolom a vsync-et akkor egyből teljesen stabil látom a képernyőn keresztül is azt a 60 FPS-t, viszont érezhető input-laggot okoz ami ilyen kompetitív játékoknál nem előnyös. Az is érdekes, hogy rögzítettem egy videót, ahol vsync nélkül is úgy látszódik, hogy sima a kép, annak ellenére, hogy nálam szaggatott.
Esetleg tudna valaki ebben segíteni, hogy ez mitől lehet és hogy hogyan lehetne megoldani?