Játékra építenék gépet, mi a véleményetek erről a konfigról?

Először is, 200 ezrem van megépíteni a gépet, és úgy gondoltam hogy a későbbiekben fejlesztgetem.
Elsősorban játszani szeretnék a gépen.
Szeretném hogy egész jól, akadás mentesen fussanak rajta a játékok.
Ilyen konfigra gondoltam:
Alaplap: GIGABYTE GA-B250M-D2V
Proci: INTEL Core i5-7400 3.00GHz
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2400MHz
Videókártya: GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
HDD: WD 1TB
Táp: CoolerMaster Elite V3 600W vagy FSP hexa 500W
Köszönöm szépen a véleményeket, és a gondolatokat!

No offense, de ezt a konfigot nem fogod tudni értelmesen fejleszteni. Nézd át a build ajánlót, és válaszd ki valamelyik Ryzen buildet.

2 Likes

Én is azt mondom, hogy vagy rakj össze egy jó ryzen buildet, vagy ha már intel…ami tui nem fog megállni 200ból, akkor 8. de inkább már 9. genes proci. A 7. gen 200as lapkákra épül, amibe később…bár azonos a tokozás…nem megy bele normálisan egyik kövi gen sem.
Mivel jelenleg az intel kissé más utakon jár árakat tekintve, én azt mondanám inkább rakj össze egy jó ryzen konfigot játékra. Ha pedig van még időd, én kicsit a vgara is rágyúrnék, mert nem fogod azt kapni amire vágysz. Sajnos szép igényei vannak manapság minden játéknak…bár nem írtad miket szeretsz, így abból indulok ki, hogy minden ami jó. Nah, ahhoz ez a vga hamvas lesz.

Hetedik generációs Intel processzort ne vegyél újonnan, az a platform a fejleszthetőség hiánya miatt gyakorlatilag halott és még drága is újonnan. Ha ennyire szűkös a keret, akkor én inkább a processzoron spórolnék egy picit, vennék egy olyan lapot, ami évek múltán is befogadja majd az akkor megjelenő CPU-kat, videokártyából pedig megvenném a legerősebbet, amit kapni lehet a megmaradt keretből. A gyakorlatban ez valahogy így nézne ki:

Alaplap: GIGABYTE B450 AORUS M (28e)
Processzor: AMD Ryzen 3 1200 (27e)
Memória: HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT (27e)
Videokártya: XFX Radeon RX 570 RS 8GB (58e - Alza.hu)
SSD: 500GB Samsung 860 EVO SATA3 (26e)
Táp: Be Quiet! Pure Power 10 400W (18e)
Ház: amelyik tetszik, csak lehetőleg szellőzzön (15-25e)

A táp nagyon erős és csendes egy jószág, a névleges teljesítmény ne tévesszen meg, én már komplett erőműveket is nevetve használtam vele - több ízben is. Valami ilyesmiben gondolkodnék, merevlemezt pedig hacsak nem muszáj, egyáltalán nem vennék, SSD nélküli gépet pedig szintén nem vásárolnék. 500GB-on azért elég sok játék elfér már és feltételezem, hogy nem akarsz egyszerre tizenötöt tárolni rajta, mert minek :slight_smile: Plusz, bármikor tudsz hozzáadni további adattárolókat, ha úgy hozza a szükség.