Jó lesz-e a Chieftec ECO Series GPE-700S tápegység egy MSI Z390-A PRO alaplaphoz?

Honnan szedi mindenki ezeket a sz@r tápokat?


Van egy rakat jó minőségű táp-család benne, néhány egész baráti áron, tessék szemezgetni. Gen9 intel meg felejtős ahogy felettem is írták. Nekem is 9400f van, igen működik de elég durván bottleneckeli már a 2070-emet is. Hogy valami működik meg hogy megéri az két külön dolog. Jelenleg az AMD igazából bármilyen szempontból.

4 Likes

1 kerdes, mit jelent a bottleneck? :smiley:

Leggyengébb láncszem. Ha van egy erős videokártya egy gyenge procival, akkor hiába tudna a vga 100Fps-t, a proci gyenge és csak 50Fps-t kapsz. (nyilván csak példa. A bottleneck % mutatja mennyivel erősebb az “A” mint a “B”) de lehet fordítva is. A vga is tudja bottleneckelni a cpu-t

1 Like

De én ugy tettem össze a gépet a vejemben, hogy mikor megvettem minden alkatreszt, amit leirtam a cimben, akkor vennék mellé egy GTX 1660-at, es azt sim-n kihajtja

És idővel veszek bele egy I9-9900K-t vagy egy I7-9700K-t.

Engedd már el a gen9-et és úgy általában az intelt is. AMD. Sokkal drágábban jössz ki ha cserélgetsz mint ha egyszer veszel egy jobbat, még ha ez egyben kicsit nqgyobb összeg is (mindenhol van részletfizetési lehetőség) Arról nem is beszélve hogy a technológia fejlődésével a gen9 1-2 év múlva vicc kategória lesz.

3 Likes

De ha egyszer az intelt jobban szeretem, mint az AMD-t. Vannak Intel fanok és vannak AMD fanok, én az Intel fan vagyok. Az AMD driverjei nagyon rosszak, egyik haveromnak R5 3600-a van és ahányszor cserélt eddig windowst és újra kellett rakja a drivert, legalább 1 órát szopott a driver telepítésével és a csávó ért hozzá. A ryzen 5 1600 majdnem ugyan annyi pénz, mint a 9400f és a 9400f sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a Ryzen (némelyik játéknál 20-30 fps) :DDDD

Minden fan idióta. Azt kell venni, amelyik jobb. Jelenleg két generáció óta az AMD az. A haverod ezek szerint pedig mégsem ért hozzá.

3 Likes

Érdekes, amikor Inteles gépe volt és drivert telepitett, akkor lement egy 20 perc alatt MAX

Ki mondta hogy vegyél 1600-at? :face_with_raised_eyebrow:
A 9400F egyébként sem azzal versenyzik, tök felesleges összehasonlítani. Ha pedig hajlandó vagy pénzt kidobni Intel platformra mert “fan” vagy, akkor mindegy, nyugodtan vegyél amit akarsz. Később fájni fog a fejed amikor nincs hova fejlesztened és alábbhagy a géped teljesítménye, de nyilván ezt nem tudjuk megértetni veled szép szóval se.

Kíváncsi lennék hogy ez mikor történt, milyen hardverrel, és milyen driverrel. Valamit a haverod nagyon rosszul csinál ha így “ért hozzá”.

5 Likes

Jó, feladtam. Vegyél intelt bánom is én. Nézz tápot az ajánlóból és bódogság van. @lengyelb zárható, köszi.

4 Likes

Azert valasztottam ezt az alaplapot, hogy kesobb tudjam fejleszteni a procit stb. De amugy nem tudom, hogy hogyan is jott is szoba a proci, amikor nem is azt kerdeztem, jo, értem én, hogy beleirtam a leirasba, de nem a procirol kértem a véleményeket, sem a HDD-ről, csak annyit kerdeztem, hogy megvan-e minden olyan csatlakozo rajta, a tápon, ami szukseges az alaplap uzemeltetesehez.

És meg lett válaszolva :slight_smile:

2 Likes

mikor? Mert en nem lattam :smiley:

29 perce. Csak olvasni kell :slight_smile:

2 Likes

Ehunvane

3 Likes

En ebbe a fejlesztesbe nem mennek bele, csak ha rengeteg felesleges penzem lenne. A 9400f-hez képest a 9700k 9% teljesitmeny növekedést jelentene a 9900k 11% teljesítmény.

Szerk: ha mindenképpen intel akkor 10.gen

2 Likes

egyik haveromnak R5 3600-a van és ahányszor cserélt eddig windowst és újra kellett rakja a drivert, legalább 1 órát szopott a driver telepítésével és a csávó ért hozzá

Haverod valamit rosszult csinált és/vagy nem ért hozzá. Bevallottan nem értek hozzá. Ugyanezzel a procival indult a windows újratelepítés nélkül is teljes PC cserénél (csak a háttértár maradt). Passióból azért újrahúztam a windows-t, probléma nélkül.

Azert valasztottam ezt az alaplapot, hogy kesobb tudjam fejleszteni a procit stb.

Nem fogod tudni fejleszteni.

De hogy érkezzen még egy válasz az eredeti kérdésedre, a chieftec tápok bolti forgalomba hozott elektronikai hulladékok. Két alaplapot nyírtak ki előző munkahelyemen mire a tulajdonos felfogta hogy chieftec-et csak akkor veszel ha dedikáltan a gépek kinyírására játszol.

3 Likes

7 Likes

Famous last words.

Tény hogy szoftveresen sosem volt döccenésmentes az indulás, de telepítési gondok nem merültek fel, maximum megjelenítési vagy instabilitási problémák voltak tapasztalhatóak.

3 Likes