Jó lesz ez a konfig?

Sziasztok! A mai nap rengeteget nézelődtem, és az alábbi setupot állitottam össze. Van bármi amit létfontosságú ebből kicserélni?
ZOTAC Gtx 1060 3GB AMP! - 37.000Ft
Ryzen 3 2200G - 26.000Ft
MSI A320M Bazooka - 14.000Ft
2x4GB 2666MHz DDR4 RAM (Az éppen elérhető márkából) - 10-15.000Ft
Random mATX ház - kb. 5000Ft
Tápegység (ennél segitséget kérnék, hogy mind1 milyen, csak legyen legalább 500W?)
Végösszeg : ~100.000Ft
Ha kihagytam valamit, akkor szóljatok légyszives! Előre is köszönöm a segitséget.

Inkább ne

Egyáltalán nem. Ha rossz minőségűt veszel, nagyon rosszat teszel a konfigodnak.


Előszöris, a videokártya. Nézz inkább használt RX570-et 4GB-os VRAM-mal, vagy RX580-at 8-tal.
Az alaplap elég gyér minőségű, érdemes többet költeni egy B450-es lapra.
Memóriából jobban járnál egy 3200MHz-es kittel, de persze szűk a keret, viszont ha jobb alaplapot veszel, tudod majd egy kicsit overclockolni a memóriát.
A háznál figyelj, hogy jó legyen a szellőzése.

1 Like

Az Akyga, mint márka, milyennek számit? Tudnál mondani egy márkát amelyikből érdemes venni?

Ajtótámasz kategória.

3 Likes

A build ajánlóban vannak jó tápok, de BitFenix Formula Gold széria, 450W/550W-os modellje jó lesz neked.
Egyébként én lehet hogy vennék egy használt félkonfigot (mondjuk alaplap+proci+ram kombó), és azt megdobni egy új táppal, házzal és videokártyával.

Kértem már segitséget, hogy pl. hardverapron valaki nézzen már olyat aminek jó az ár/érték aránya, belefér az árba, és legjobban kihozható stb. Amit ÉN nézek az mindig unbalanced :frowning:

A hardveraprót csak addig használd, amíg megvettél ott valami cuccot használtan. Segítségkérésre használd ezt a fórumot, ez arra van. :slight_smile:
Kiméld meg magad a prohardveres okosoktól… :smiley: :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ha 100e Ft-ból akarsz gépet venni, akkor használt piac egy új tápegységgel.

Ha vadonat új gépet szeretnél venni, akkor olyan 150-200e Ft-os keretben lehet gondolkodni alsó hangon ahhoz hogy ne kelljen olyan kompromisszumokat kötni ami miatt csereberélheted a géped többi részét egy-egy komolyabb modernizálás alkalmával.

Ha nem SOS a vásárlás akkor tessék hozzá spórolni és olyat venni ami egyrészt minőségben, teljesítményben, későbbi fejleszthetőségben, ami az előbbiek emiatt longetivitásban is kiszolgál, különben később kidobott pénznek fogod érezni.

4 Likes

Úgy értettem, hogy ITT megkértem embereket, hogy a hardverapron nézegessenek a használt cuccokból. Szóval tudnátok linkelni jó félgépet, vagy minden alkatrészt külön?

1 Like

Hát nem tudom kit kértél meg, de itt Akyga tápot nem ajánlunk még legrosszabb ellenségeinek sem.

3 Likes

Nem ajánlotta senki sem az Akyga-t, megkértem egy bejegyzésben azt aki elolvassa, hogy linkeljen már stb stb., de nem tett senki semmit :stuck_out_tongue:

Azt azért jó lenne megérteni, hogy ez a fórum nem egy help desk. A másik pedig, hogy kaptál egy linket (amit azóta eltávolítottak) mert itt a fórumon ezek nem mennek, tiltja a szabályzat vagy a rosseb tudja. Ráadásul nyitottál egy új topicot ugyan arra, amit megint tilt a fórum szabályzat. :smiley:

Na de lényeg a lényeg, elmondták, hogy mit nézzél, i7-es 2-3-4. generációs proci, 16 giga ram, meg valami frisebb videókártya. Te csak teljes vagy félkonfigot nézzél mert lövésed sincs semmiről, ami nem gond de így értelmetlen legózni. Ha találsz valamit ami megtetszik rákeresel az alaplapra és a tápra és arról itt megkérdezheted, hogy mennyire jó.

2 Likes

Tudod mennyi meló van azzal, amit kérsz? Órákat elvehet leülni csak hirdetéseket nézegetni és keresni a megfelelőt. Ne várd már el senkitől, hogy ingyen megcsinálja helyetted.

Plusz azért senki nem vállal felelősséget, hogy linkel neked az apróról valamit, te megveszed és valami baja lesz, vagy átvernek stb stb…

1 Like

Na váváá: [quote=“thefsh, post:13, topic:48045”]
Azt azért jó lenne megérteni, hogy ez a fórum nem egy help desk.
[/quote]
Ez így nem teljesen igaz, hisz segítségért jövünk illetve nyújtunk.
2.

Senki nem tart pisztoly az ember fejéhez nem mellesleg igenis akad olyan pc-s patrióta aki segít bármi áron , bár megjegyzem többünk kevesebb türelemmel.

3 Likes

Ha ezt komolyan gondoltad akkor hajrá, már F1NC0 is biztos várja mit találtál neki.

1 Like

Már van egy félig-meddig módositott build :
GPU : GTX 1060 3GB
CPU : Ryzen 3 2200G
Alaplap : MSI B450M DS3H
Memória : 2x4GB DDR4 2666MHz
A ház és a táp nincs még meg, 22ezer maradt rá.

Abból épphogy kijön egy jobb minőségű táp. Jobban jársz ha még spórolsz rá

1 Like

Maga a setup igy már jó valamennyire, vagy még modositsak?

Mivel ahogy mondják jobban járnál ha kicsit spórolnál rá még. Ezt te tudod ,hogy mennyi időt vesz igénybe de lehetséges ,hogy addigra úgyis újra kell tervezni a setupot.