TheVR Fórum

Kamera vásárlás

Sziasztok!
Felajánlottak nekem egy kamerát, de nem igazán tudok donteni róla. Egy Sony HD Nex- VG 10-ről lenne szó. Amihez egy Sony Sel 18200 N 50 obi tartozik, beledobott még egy Manfrotto monopod-ot is. Valakinek van valamilyen tapasztalata vele, esetleg vélemény róla, hogy meg ér e 500€-t.

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

szia! mire keresel kamerát? vagy csak befektetésként nézed?

érdekes egy kamera, tud jó lenni, annak aki ilyet keres kifejezetten videóra, de nem kizárt, hogy hasonló árban találsz olyan milcet ami kielégíti a videós vágyaidat és akkor mellette még tudsz fotózni is vele. Mindenesetre addig ameddig nem tudjuk mire keresel eszközt addig ez is csak egy “megéri?” tipusú kérdés :smiley:

2 Likes

Hali! Köszi a választ. Ódzkodtam attól hogy leírjam mire használnám, mivel pontosan én sem tudom. Az a gond, hogy mindenre is. Főként ismeretségi körben videózok hobbiként (néha egy kis pénzért). Eddig egy Nikon D5300-as DSLR-en videóztam. Lassan keresek valami újat, szeretnék picit fejlődni. Visszatérve mire is használnám… Események “cinematikusabb” felvételek, ilyen kisebb montagok, beharangozó videók készítésére. Most mondjuk arra kértek fel, hogy vegyek fel egy hosszabb eseményt, amit egy tükörreflexes kamerával nem igen tudok. Eddig nagyon sokat dolgoztam stabilizátorral, amit szeretnék is folytatni, de ezt nem igazán tudom rátenni. Arra keresek valamit, amit leteszek egy pontba és elindítom a felvételt. Eddig ha valami ilyesmit akartam le kellett szedeni a stabiról új talpat rakni rá, aztán ha végeztem visszarakni újrakalibrálni stb…

Tudom, hogy marha nagy katyvasz amit írtam, bocsi! :smiley:

Ha mindenre is keresel gépet, akkor a sony milceit ajánlanám. volt egy 5100-asom, majd most van 2db a7R. próbáltam az alját és majdnem a tetejét a sonynak. Ezeken kívül dolgozom “rendes” videókamerákkal is, de így utólag inkább vetttem volna ilyen milcekből többet.

ebbe az árba (itthoni piacon nézelődtem) belefér egy a6000 többnyire a kit obijával. ez már bőven elég arra mit szeretnél. De olcsóbban az 5xxx szériából is tudsz szemezgetni, amik persze nem tudnak annyit, de nekem az 5100 is tette a dolgát szépen