Sziasztok!
Bepofátlankodok egy topikkal, mert szeretném kikérni a véleményeteket, és a segítségeteket is.
Már vagy egy éve dillemázok gépvásárláson, de csak most juttottam el odáig, hogy nagy levegőt veszek és ki is szórom rá a pénzt… Az összeg határom az 500-600k között mozog. 600k fölé nem akarok menni.
Átböngésztem a Build ajánlót, és a gépépítési útmutatót. S végül ezt a buildet pakoltam össze:
note: jelenleg egy 4.genes i5 ketyeg 8GB rammal a notimban, plusz az asztaliban egy AMD Athlon II quadcore 16GB rammal (ez jelenleg kevés, ha elememben vagyok szaggat, és akad mindkettő T.T)
CPU : Ryzen 5 5600x
Hütés: SILENTIUMPC Fera 5 Dual Fan
Ram: CRUCIAL 32GB Ballistix DDR4 3200MHz CL16 KIT - (ennél kevesebbet nem akarok belerakni)
Alaplap: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
VGA: teljesen elveszett lélek vagyok a vga árak miatt húzam ezt a vásárlást mint a rétest. Lassan azonban kihalnak alólam a jelenlegi gépek. Mi az a minimum, amit belekéne pakolnom? Úgy vagyok vele, hogy vennék valami gyengébet most, és ha lementek az árak valami jobbat. (márha lemennek T.T)
Táp: BE QUIET! Straight Power 11 Gold 1000W
van egy viszonylag új ssd és Hdd a mostaniban, azokat átemelném.
Ház - Na ez a témakör kicsit meh. Itt el vagyok veszve. Amit szeretnék: legyen halk, Hütés szempontjából se nyaljon vissza a fagyi. Nem kell nekem led, villogás, és üveg csak lássa el dolgát, és épp ezért (verjetek meg de ) számomra kicsit sok, ami az ajánlókban szerepel. Persze ha azt mondjátok, hogy kell mert az a legjobb, akkor rábeszélhetó vagyok, de kevesebbel is beérem, ha teszi dolgát. Ha az ajánlottak közül kéne választnom, akkor már a phanteks ethno pro 2.
Szeretnék valami kiegyensúlyozott szetinget. A vga lehet a leggyengébb láncszem, azt úgyis cserélném majd.
Az ALAP BUDGET-EN KÍVÜL MÉG ESETLEG:
Kijelzők - Van egy lassan 10 éves, 24"-os, Lg monitorom, lehet ezt is cserélni kéne. Ha tudtok jó grafikai tervezésre ajánlott monitorokat ajánlai, azt is megköszönném. Emelett van egy lg 48"-os oled TV is, amit alkalaomadtán szeretnék kihajtani vele.
Illtve egy szünetmentes tápra úgy érzem, hogy be kell ruháznom mindezek mellé. Erre tudnátok valamit ajánlani? Mik a megbizható márkák, milyen szint az amit keresgélnem kellene… vagy neagyisten ajánlani valami konkrétat?
Egy kis insight, hogy mire használnám:
Szeretném sokáig nyúzni. de ugyanakkor meghagyni a lehetőséget, hogy ha kell a bővítés, akkor a takaróm kicsit hosszab legyen hogy nyujtózhassak.
Gaming (10%): Guild Wars néha, Stratégiai gamek, Civilization, C&C; heroes of the Storm, AC, RPG-k…
Hobby (40%): Kiadványszerkesztés, Rajzolás, digitális festés és vektorgrafika
3D (30%): Bezier és poligon modellezés egyaránt , késöbb talán a renderelést is megtanulom normálisan
A közeljövöben pedig szeretnék elkezdeni streamelni is, bár inkább Craft témában.
Ezen felül csak általános böngészésre, és overkill chrome használatra ketyegne.
Magamat ismerve a grafikai-, progikat, és a 3d progik közül több is futna egyszerre. Éppen ezért amit a leginkább kerülni akarok, hogy “gondolkodjon” vagy “kifogyjon a szuszból”, amikor dolgozom.
S ha mindez nem lenne elég, kérnék egy kis tanácsot még: a fentiek ismeretében miből kellene több vagy kevesebb? az lakatrészek nagyrészével úgy voltam, hogy ha csak párezerrel drágább, akkor legyen a jobb. Késöbb majd meghálálja.
Remélem semmit nem hagytam ki, és senkit nem untattam halálra Nagyon szépen köszönöm előre is, hogy segítetek!
Saga